Danusiu te przesadzone są jasno niebieskie i bardzo duże kwiaty (oczko w głowie Krysi) . Są jeszcze granatowe i dwie odmiany żółtych. Najbardziej mi się podoba zestawienie żółtego z granatem. Jak zakwitną to pokażę.
Donice z cegły są w moim ogrodzie. Mury-boki donicy stoją na fundamenciku, natomiast nie mają dna, więc kaczory mogą się korzenić, gdzie tylko chcą.
Ja bym była za cegłą, ponieważ drewno jest bardzo pracochłonne i trzeba je konserwować.
Z Japońskim robiliśmy faktycznie czary mary, nawet dwa źródełka tam są.
Klateczka jest otwierana na doniczkę. Cała czasza się podnosi. Teraz już ładnie zarosła i nie bardzo mogę ja otworzyć, ale spokojnie od góry podlewam.
monteverde skoro tak to może i ja spróbuję
Kobiety wy też jesteście sowami?
"Moje Hippeastrum zamiast zielonego wyrosło czerwone"
Widziałam właśnie. Prawda, że to irytuące? Czeka się nie raz bardzo długo a tu taka niespodzianka.
Ale fajny tekst ostatnio słyszałam w bajce - "Czy te małpki nie wiedzą, że kupowanie owoców to podejmowanie ryzyka?"
Zauważyłam w Twoim ogrodzie i na tarasie różne piękne dodatki w odcieniach szarości. Ponieważ zbieram takie również, czy możesz nieco pokazać te detale? Są piękne i bardzo jestem ciekawa, które lubisz najbardziej