Deszcz przyda się rónież orlay'i, 2 dzwonkom irlandzkim,jarmużowi i brukselce.
Orlaya siana duuuużo później do gruntu jest prawie taka sama jak ta siana na rozsadę. Parę orlay'i nie przetrwało pikowania. Czasem nie warto się starać.
Ziemniaki wypuściły kły i je wczoraj posadziłam. Trochę z czerwoną skórą, trochę tzn 3 sztuki zwykłych białych.
Fasolka szparagowa, czarnuszka, pietruszka, łubin, szczypiorek.
A dziś pada. Niech pada!!!
Dzień dobry, mam w ogrodzie kilkuletnią magnolię. Od początku dawała mało kwiatów (2-3 w roku), a w tym roku "leniwie" wypuszcza liście i kwiatów nie ma w ogole. Liście są karłowe i dodatkowo usiane ciemnymi kropkami. Dosypałam jej w tym roku kwaśnej ziemi i dałam, jak co roku, odżywkę do magnolii. Czy powinnam zrobić coś jeszcze?
Miskanty są fantastyczne do zasłonięcia liści cebulowych. Mam dwie takie same rabaty po obu stronach placyku i najpierw zdobiły je tulipany z pomarańczowo żółtym szalenstwem a teraz czosnki długo jest ładna i taka prosta
przepraszam was, ze rzadko zagladam i tu i do was, ale czasu brak.Remontujemy do tego lazienke i nie wiem w co rece wlozyc. Tylko fotki dalam rade zrobic
co chwila cos nowego kwitnie. Dzis dostrzeglam mnostwo podlotkow roznych pakow.Pelno kosow, kopciuszkow, sikorek.I paz krolowej nas odwiedzil, wiec znow licze na gasienice