Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogaduchy skowronków 19:39, 02 lip 2012

Do góry
Jak na razie ,mi wywróżyło pobyt w ogrodzie.....

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:36, 02 lip 2012

Do góry
ponowiona proba...i voila , dzisiaj przyjechala !!!!

moja stara i barrrrdzooo ciezka fontanna z kamienia..., ktora bedzie "stala na powierzchni" tafli wody w moim wlasnie powstajacy oczku wodnym z liliami... a dookola w polokraglych rabatach wokol beda biale roze i lilie...
( ale te rabaty to dopiero na jesien )

na razie stoi na trawie i cierpliwie czeka...

matko...mam nadzieje,ze nie tylka ja sie nia tak zachwycam ?
ale uwierzcie mi ona jest cudna i taka stara... w towarzystwie bialych "starych francuskich odmian" roz wierze,ze bedzie wygladala bajecznie...

Ogródek Hanusi po zimie 19:34, 02 lip 2012

Do góry
Marto,nie myślę,psa mam,i on jest mi bardzo potrzebny dla zdrowia.Gdyby nie mój piesek ,pewnie bym nie chodziła tak jak chodzę.Kochajcie swoje pieski nawet jak wam się nie chce iść na spacer deszczową jesienną porą.
Ogród... reni 19:32, 02 lip 2012

Do góry
Dla odmiany... na tarasie

Nasz przydomowy ogródek 19:31, 02 lip 2012

Do góry
Irenko , Boguś , Monika - dziękuję .

Boguś - dzięki za informację co do opieki nad moim nabytkiem . Jak pisałem w Twoim wątku kupiłem takie cóś : jodła koreańska na pniu - Blauer Eskimo . Hi hi - rośnie podobno 1 cm na rok !!!
Ale ładna gadzina jest ( ma średnice 15 cm ).

Testowe dodawanie zdjęć 19:14, 02 lip 2012

Do góry
Kompozycje z trawami w roli głównej 19:03, 02 lip 2012

Do góry
Możesz posadzić za miskantami np. brzozę taką jak w tej realizacji Danusi

Ogrodomania Oli 19:02, 02 lip 2012

Do góry
MÓJ MAŁY ŚWIAT 18:56, 02 lip 2012

Do góry

MYRIAM

WIFE OF BATH

GOLDFASADE I WESTERLAND
Ogrodomania Oli 18:51, 02 lip 2012

Do góry
Ogród w Holandii 18:46, 02 lip 2012

Do góry
Znalazłam miejsce dla konewki

i tawułki i hortensja

Marzy mi się Siedlisko.... 18:45, 02 lip 2012

Do góry
AniaK napisał(a)

Przydałaby się jakaś miniaturka

Witaj serdecznie - bardzo ładnie u Ciebie, śliczny masz trawnik

A kocimiętki miniaturę mam - jest przepiękna, ma może 15 cm wysokości i szybko rośnie

Proszę - tu jest jej zdjęcie
Ogrodomania Oli 18:39, 02 lip 2012

Do góry
Aniu, Vivo dziekuję za miłe słowa, Często bywam w Waszych pięknych ogrodach nie zostawiając po sobie śladu często z braku czasu ale też i z powodu zbyt ubogiego słownictwa jakie posiadam aby dostatecznie wyrazić zachwyt nad Waszymi ogrodami. Pozdrawiam i załączam jeszcze fotki z dzisiejszego dnia w moim ogrodzie.

Początki w Kruklandii 18:38, 02 lip 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Trawnik masz śliczny, ale nie obraź się - co na niej leży? Bo przypomina kreta z uszami, ale w sumie to może być Twój pies
Wizytówka - Ogród Agi i Kuby - Jaszczów 18:17, 02 lip 2012

Do góry
dlaczego jak wgrywam zdjecia to ich nie widac?

oo działa, hura

to jest nasz trawniczek, jeszcze rok temu rosly tu warzywa ale wspolnie z mezem postanowilismy ze zrobimy tutaj ogrod
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 18:04, 02 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
A tak..jestem na urlopie, ale urlopu od ogrodowiska nie wzięłam
Moje faworytki JPII oraz L'alhambra (matko,jak Ty jesteś w stanie to wymówić..,?)
Ta Alahambra ma pięknie ściśnięte kwiaty, jak bibułka
A co z Eden Rose?

a no jakos wymawiam hihi...bo nie mam wyjscia!!!!
Ewus Eden Rose to ta , ktora mam pod oknem w jadalni, pnaca 3-4m

a reszte roz to kupie jesienia ... na pewno te 4 moje faworytki i ...pewnie jeszcze cos znajde, bo do jesieni jeszcze dlugggaaa droga a wiec i dluugiiie poszukiwania !

a to kolejna

Ogród w Jaszczowie 18:03, 02 lip 2012

Do góry
Nasza przygode z ogrodem rozpoczelismy rok temu. Doslownie jeszcze w tamtym tu gdzie jest trawnik rosly warzywa. Przez rok posadzilismy razem z mezem troszke krzaczkow. Wszystko robilismy sami, mam nadzieje ze bedzie Wam sie podobal.

tak to wygladalo

a po roku juz tak

a taka altanke zrobil moj mezus

studnie rowniez zrobil sam

a to nasz piesek Pusia

a korytka 20 letnie w ktorych kiedys jadly swinki

a tutaj obsadzamy altanke moze cos nam doradzicie?

wszystkie obrzeza zrobilismy z podkladow

czekamy na Wasze komentarze i na swieze pomysly co zmienic co dosadzic itp razem zawsze razniej
Ogród w Alei Lipowej... 17:28, 02 lip 2012

Do góry
Irenko, Agaciu i Syllwio dziękuję Wam za odwiedziny.
Wycieczka fajna, ale wieczorkiem już burzowo bylo i szybko do domciu się zebrałyśmy.
ps. A Finka na każdym zdjęciu ma piłeczkę w pysku

teraz parę zdjęć z ogródka i ....zmykam do mycia okien

Marzy mi się Siedlisko.... 17:27, 02 lip 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Ta sama rabata z innej perspektywy, również w czerwcu tego roku

Powiem szczerze, że zadziwiają mnie te rośliny z roku na rok rosną coraz większe oczywiście czekałam na to, ale w zeszłym roku już myślałam, że to szczyt ich możliwości, a tu w tym roku wyrosły jeszcze wyżej i szerzej.
Teraz to już zrobił się mały busz, jak dla mnie to już jest za gęsto.A sadzone były w przepisowych odległościach.Nie wiem co zrobię za rok jak będą jeszcze większe.

Na pierwszym planie bodziszek wspaniały, teraz już przycięty przy samej ziemi, ale już wypuszcza nowe listki i nawet pojawiły się nowe pączki.Bardzo mnie to cieszy, bo bałam się tak całkiem go wyciąć. W zeszłym roku cięłam tylko przekwitłe kwiatostany i miałam nadzieję, że powtórnie zakwitnie, ale nic z tego. Więc tym razem spróbowałam radykalnego cięcia, zresztą po deszczach liście położyły sie na ścieżkę i nie wyglądało to dobrze.Chwilkę wyglądało to nieciekawie, bo jest na brzegu i zrobiło się łyso. ale szybko nadrobił.
Teraz na strzyżenie czeka kocimiętka.Jest ogromna, rozłożyła się na ścieżce i też będzie przez chwilę łyso, no i kolor zniknie z rabaty, ale tak to jest z bylinami.
Jak była mała fajnie tu pasowała ale teraz jest trochę za duża, z drugiej strony lubię ją, wcześnie wypuszcza listki i tyle trzmieli i przczół się na niej uwija jak już zakwitnie

Przydałaby się jakaś miniaturka

Piękne widoczki
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 17:15, 02 lip 2012

Do góry
dziękuję ci bardzo że poświęciłeś mi swój czas hosty faktycznie w tej ilości nie dadzą rady bo już teraz ta jedna nieciekawie wygląda od słońca, nie wiem tylko co to wiszący jałowiec taki normalny płożący czy na pniu? i tutaj właściwie wychodzą same żurawki i hosty nie znam się chyba aż tak ale boję się tego rozwiązania myślisz że będzie ciekawe? te żółte iglaki Z brzegu to ten płożący co mam na zdjęciu po lewej?

a reszta tych iglaczków to mam wyrzucić i klona też ?

a czy mogę pokazać twój projekt Danusi , co dwie głowy to nie jedna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies