Milka
11:49, 26 lip 2012
Aguś, dzięki

Irenko rozumiem Twój ból z gazonami bo sama posiadam... i patrzeć na nie nie mogęale cóż siła wyższa bo to było najprostrze i najtańsze rozwiązanie jako mór oporowy. Tez mam z nimi problem czym obsadzić. Najłatwiej jednorocznymi ale przez wiekszą część roku i tak będą straszyć. U Ciebie działka duża to może 'zginą w tłumie' u mnie jak na widelcu
w projekcie miałam z jednej strony hortensje z drugiej bukszpany kulki . Stwierdziłam że kulki będą tylko przyciągaly wzrok i wsadziłam cisy będę je strzygla na ekran, na góre za radą magnoli (była dyskusja u mnie) zasadzilam w tym tygodniu macierzankę. Bałam się że cokolwiek innego w tych gazonach wymarznie... moje są długie, proste i wąskie prostokąty.
Irenko, ja tu widzę miejsce dla kolorowych, pięknych kwiatów - wieloletnich i jednorocznych. Cóś w podobiejak u Greglis.
Zobacz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/639-to-bedzie-zaczarowany-ogrod?page=77
I hosty mogłyby zostać, choć wydaje mi się, że masz tyle miejsca wokół drzew, że mogłabys je tam przenieść.
Co Ty na to?
Irenko, zaproponowałam Ci inspirację rabaty Greglis nie wiedząc, że doskonale ją znaszdopiero teraz doczytałam, że ją widziałaś i o nią pytałaś
Ale dlaczego tam napisałas, że jest niemozliwa do skopiowania u Ciebie z powodu słońca?
U Greglis też jest cały dzień w słońcu, dopiero po 17 ma cień. A kwaity, jakie tam posadizła lubią słońce.
Hej,gdzie jesteś? W rabatach u Greglis buszujesz?![]()
ładne zdrowe rośliny obronią wszystko ... murek z gazonów to dość stabilna zapora ... dodatkowo umożliwia nasadzenia ... i to one mają stanowić o tym jak to miejsce będzie wyglądało ... za rok spomiędzy flory będzie gdzieniegdzie widać tyci tyci industrialnego betonu... te gazony jak wszystko można podać a fuj a mogą spełnić swą rolę i nie straszyć ... i tu widać rolę ... wszyscy wiemy, że na roślinki trzeba poczekać ... Irenka małż ma rację ... pewnie jeszcze baardzo nas nimi zaskoczycie
![]()
literacko przeniosłam się ze świata południowej amerykańskiej werandy, na której siedzi para zakochanych do tajemniczej Szwecji gdzie zwykły i zmęczony swym zawodem a jednak cały czas bezgranicznie mu oddany - Kurt Wallander powoli dociera do zabójcy ... powiało zgrozą)) ... pozdrawiam
![]()
No, ja myślę, że pasują!Będzie pięknie, mówię Ci
I jak mało kosztowneRoślinki do nasadzeń - te wieloletnie - podarują pewnie z chęcią dziewczyny (nie wskazuję, które, bo wiem na pewno, że same się zaoferują
), a jednoroczne - z nasionek sama zrobisz
![]()