Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:58, 21 maj 2012

Do góry
nie widziałam (poza obrazkami) ogrodu Bogdzi i baaardzo żałuję ... po wielu relacjach wiem, że to skończony cud świata ... kwiaty ... organizacja przestrzeni ... i właściciele ... choć nie byłam zachwycam się i podziwiam ...

spotkanie w rododendronowym ogrodzie miało dla mnie wielki wymiar bo:

a ----- dowiedziałam się, że takie spotkania są i zobaczyłam jakie są wspaniałe bo radość i endorfiny aż kipią z każdego zdjęcia ... a ogrodniczki są cudne jak ich kfiotki

b ----- przez długie kilka godzin soboty na forum zaległa cisza ... poza nawoływaniami pojedynczych sierot cisza to była absolutna ... i to moje drogie doświadczenie specyficzne i tak niesamowite, że na kolejne spotkania jak nie pojadę to sama nie wiem co wymyślę bo jednego jestem pewna ... drugi raz takiego czegoś nie zniesę

c ----- widocznie coś dobrego w życiu zdarzyło mi się zrobić bo po drodze na spotkanie dwie ogrodniczki mnie odwiedziły ... powodem była naparstnica ... a niespodzianką tojesć orszelinowata za , którą najenergiczniejszej ze znanych mi Ań dziękuję bardzo i prezentuję na nowych areałach i czekam na to cudo ...

tymczasem niczym mleko rozlała mi się na tarasie rozplenica

W cieniu - zacieniona 21:57, 21 maj 2012

Do góry
Przetacznik - niebieski i różowy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:52, 21 maj 2012

Do góry
Zawilce kwitną - muszę ich koniecznie dokupić, uwielbiam! Tylko ta odmiana przetrwała zimę, a miałam innych różnych sporo - greckie, mieszańce...

Sasanka przekwita:

Nie wiem jak to się zwie, ale podoba mi się dostałam od Babci...

Bzy kwitną ponad 3 tygodnie już, długo

Różaneczniki (ocalałe z rzezi nawozowej...) nawet jakieś zakwitną

To cosik kupiłam jakiś czas temu na targu, 2,5 zł.. ciekawe czy przetrwa zimę... łądnie się rozrosło i ciągle kwitnie

Kalina na kijku kwitnie Ale chyba się pożegnamy, u Bogdzi przed garażem była dorosła - meeega wielki krzak! Ta jest na kijku, ale tak ją poprowadziłam, ubiegłoroczna sadzonka... nie szczepiona, więc w końcu się rozrośnie...

Miłęgo wieczoru!!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:49, 21 maj 2012

Do góry
Karmniki kupiłam 3, ale sadzonki aż wyłaziły z donicy i je podzieliłam na pół, tym sposobem mam 6 kępek karmnika

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:49, 21 maj 2012

Do góry

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 21:48, 21 maj 2012

Do góry
Oto i mój mini-spontan, zabierałam się za tę malutką rabatkę jak za jeża, wiedziałam tylko, że ma być biało-niebiesko i tyle...zaczęło się dziś od tego, że przypadkiem postawiłam tam kamień, bo mi nie pasowal na innej rabacie...potem przeniosłam tam jedną z traw, które czekają od roku na ostateczne miejsce (turzyca evergold) i wszystko stało się jasne. Za kamieniem stanęły kupione ostatnio orliki, obok sosenka (od miesiąca przestawiana z kąta w kąt) wsiadłam w auto z Antosiem i pojechaliśmy po karmnik ościsty aurea i niebieski floks. Wieczorem dosadziłam cebulki, które już chyba straciły nadzieję na posadzenie Jest tu niebieski łubin, 40 białych malutkich mieczyków abisyńskich i 24 białychliatr kłosowych, 2 kępy przetacznika kłosowego niebieskiego też i 3 niebieskie werbeny...nie wiem czy nie będzie bałaganu, ale lepsze to niż ta brzydka sucha ziemia...

sosenkę będę przycinać i formować w małe kulki (jest wsadzona pod sporym kątem)

Na tej fotce zaznaczyłam jak będzie ulozony ekobord - M wykorzystał cały i czekamy na dostawę, dlatego i tu nie skończone, kamyk i kora czekają na granicę
Drażnią mnie trochę tabliczki, ale raz, że opisałam co tam wsadziłam, a dwa, że to przypomnienie dla dzieciaków i M, żeby tam już nie deptać (choć nie wiem czy na Antka nie podziała to odwrotnie)

po prawej aż do pergoli będą sobie rosły ziółka i chyba jeszcze macierzanka i kocimiętka...

foty robione teraz, trochę ciemnawe i nieostre - ale komary "żarły" mnie żywcem

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:48, 21 maj 2012

Do góry
Rano obleciałam ogródek z aparatem, ale nie wrzuciłam fotek żeby moja problemowa rabata nie zniknęła Wrzucam teraz:

Czosnki już długo kwitną, baaardzo mi się podobają. Must have na zakupy we wrześniu - i to najlepiej ze 20 sztuk chociaż

Zeszłotygodniowy bazarkowy nabytek - całe 6 zł. Poidełko dla ptaszków - potrzebowało hammerite'a - wczoraj malowałam:

I z większej perspektywy - przty borówkach (nie wiem czy to dobre miejsce - jak borówki dojrzeją ptaszki będą skubać??)

W tle leżak i doniczka z "zupą" z błota i chwastów Młodej - pozostałości wczorajszych zabaw

Kanciki przy nowej rabacie - wczorajsze prace

Posadziłam tam hosty ze spotkania u Bogdzi i moje z doniczek z tarasu

Jako roślinkę okrywową poprzesadzam dąbrówkę rozłogową- nie wiem czy to dobry pomysł?? Ale sama ziemia nie może zostać, w razie deszczu ścianę domu trzeba będzie myć...
Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 21:43, 21 maj 2012

Do góry
Gabi, Berry Smoothie u mnie pięknie rośnie i jest z niej regularna zwarta kępa, tylko ona u mnie jest ciemniejsza. Zobacz sobie 'Cherry Cola'. 'Encore', 'Fire Chief', 'Mahogany' , 'Root Beer' 'Vienna'

Nowości żurawkowe.

Apple Crisp

Redstone Falls

Delta Dawn

Peach Crisp

Princess Claudia

Orange blush- spalona nawozem, który się na nią wysypał pięknie odbiła.

Ze staroci - Stoplight

Hercules

Rave On
Ogrodnik mimo woli 21:38, 21 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Aldonka

no ale co prawda to prawda ...

Ania pierwsza złapała, musiałam ustąpić, bo jeszcze zostawiłaby mnie w tych Kielcach.
Rabaty do wymiany :) 21:38, 21 maj 2012

Do góry
Narysowałam co mniej więcej chcę na rabacie przy tarasie. Będę szukała róży Mary Rose - 3 szt, która poleciła mi Eve. Zakochałam się w niej dzisiaj i bardzo chcę ją mieć Zastanawim sie też czy dać tam czegoś zimozielonego, tylko czy to pasuje do róż? Mam jeszcze trochę bylin ale nie umiem tego zestawić a chciałabym żeby z tej rabaty się "wylewało" i żeby było kolorowo.

Ogrodnik mimo woli 21:37, 21 maj 2012

Do góry
i tojeść z ogrodu Anny na nowym miejscu

Ogrodnik mimo woli 21:36, 21 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ślicznie razem wyglądacie powiem tylko ,że zazdroszczę Wam spotkania, ja najwyraźniej mam pecha, trudno, może innym razem
Ania zmień awatarek ślicznie wyszłaś

Bardzo podoba mi się to foto....... tylko ja jak po retuszu... ja tak wyglądałam 30 lat temu i nie wiem jak Aldonka cykała to foto, że udało sie jej to za jednym kliknieciem migawki Wiec na awatar nie mogę wstawić foto sprzed 30 lat....

Tak bardzo się starałam, że za jednym cyknięciem Cię odmłodziłam. A Joanka zmieniła avatarka...
Ogrodnik mimo woli 21:35, 21 maj 2012

Do góry
Aldonka

no ale co prawda to prawda ...
Ogrodnik mimo woli 21:30, 21 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dla niecierpliwej.... połowa rz/żądania
Hak inna razą.... schowany w garażu.... ha, ha, ha..garażu... w garażu dwustanowiskowym jeszcze nigdy żadne auto nie stało..... bo się nie mieści

Ten zegar zarąbisty.
Mój ogród 21:29, 21 maj 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
A tutaj wyraźnie widać przejście z szerszej części w węższą. Chce to jakoś oddzielić, najprościej byłoby jakąś pergolą. Pod koniec trawnika, ma być placyk, a na nim jakiś nieduży stół i siedziska. Tam jest najwięcej cienia, latem, gdy spiekota już od 2 godz na całej długości skarpy jest cień.

Witaj, ale będziesz miała cudny zakątek! Już jest bardzo zadbany, a wydzielenie części ogrodu zawsze wnosi dużo ciekawych zmian. Tamto drzewo w oddali aż samo zaprasza, by pod nim odpocząć Widziałam też czosnki, dużo ich masz, bo widziałam co najmniej kilka na zdjęciach? Ja w tym roku zasadziłam pierwszy raz 4 duże, 3 już mi pięknie kwitną, jeden ma dopiero pąk. Nie wiem czy to taka odmiana, czy to może przez to, że liście miał jakby podmrożone i może później wyszedł. Zaraz sobie obejrzę Twój ogród, bo dopiero wróciłam z własnego, a tam zawsze jest co robić
Moje poletko 21:23, 21 maj 2012

Do góry
Irysy się coś ociągają!

za to syberyjskie pierwsze już się pokazały piwonie też

Łubin jakiś trochę mizerny ,ale może następny będzie większy! dam mu szansę

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:21, 21 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
jak wróciłam z komuni to zrobilam taka foteczkę jeszcze się zastanawiam czy nie przesadzic jednego oregano,a w jego miejsce czy nie dać hosty.... teraz jeszcze tylko rozłożyc linie kroplującą, wysypać korę i żwirek i juz będzie gotowe

podoba mi się to oregano i do tego jak pachnie ono jest zastępstwem dla wrzośców

Ania, czad kompletny!!!! Absolutnie fantastycznie!!! Wow, wow, wow

A gniazdko super, poczekaj, az sie mlode wykluje. Szkoda by bylo wystraszyc ptaki, dasz rade z tym cisem przez jakis czas? Powiedz, ze dasz...prosze....
Rododendronowy ogród. 21:04, 21 maj 2012

Do góry
Zdjęcia dla Ewy. Podmarznięte liście fińskich rh.

i równiez kwiaty ale to juz nie fiński rh.

ogrodoweimpresjejolki 21:04, 21 maj 2012

Do góry
Sama czekam na deszcz, bo sucho jak ... Podlewanie z węża nic nie daje, więcej odparowuje przy tej temperaturze niż wsiąka.

Zaraz zakwitnie moja jarzmianka - to będzie jej debiut, dla tego czekam z niecierpliwością

Rododendronowy ogród. 20:34, 21 maj 2012

Do góry
ell napisał(a)
Bogdziu bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę.

Będę często wracała myślami do tych widoczków i do wrażeń z biesiadowania przy jednym stole.

Dzisiaj zapraszam koleżanki i zasiądziemy do ogladania i wzdychania - mam nadzieję, że nie będziesz mi miała tego za złe.

Dzięki Elu za te słowa ale było tak miło dzięki Wam. Jesteście przemiłymi cudownymi ludźmi, moimi przyjaciółmi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies