Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 13:19, 20 maj 2012

Do góry
Bożenko, cudne prezenty mój był tylko konsumpcyjny, ale bardzo się starałam, ha, ha

Ela i Gabrysia

las Bożenki też piękny, jakby inaczej

no i nasza Bożenka, cudowna osoba

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:14, 20 maj 2012

Do góry
Wątek zamarł prawie śmiercią naturalną... wszystko przez pogodę....

Wczoraj miałam zaplanowane zakupy ale moich brzózek i dereni nadal niet... muszę czekać jeszcze 2 tygodnie...

Ale i tak pojechałam na zakupy. Kupiłam cisy 'Hilli' na żywopłocik za ławeczką, buka 'Crimson Sentry'.
Po drodze był Auchan i nie omieszkałam wstąpić - nie żałuje bo zakupiłam hostę 'Patriot'

I jeszcze jak wchodziłam to pani wiozła na wózku sześciopaki z lawendą - szkoda, że nie wiedział dokładnie które... poluje na 'Hidcote Blue' - ale moje oczy skierowały się od razu na przepiękne kordyliny... Ewidentna wina Ogrodowiska !!!!
jak mogłam nie kupić...

Ale zdjęć nie mam bo mam pomysł jak je ładnie wyeksponować i wtedy pokażę...
Hirutkowy raj:)) 13:12, 20 maj 2012

Do góry
Krysiu - dzięki za spotkanie, no i wożenie!!! Ja następnym razem!!! Może do Łodzi - chciałabym świerka inversa jak u Bogdzi! Więc będę szukać - przez allegro nie chcę...
Wrzucę Ciebie na moich fotkach

Do zobaczenia!!
Karola
Mój jesienny ogród 13:05, 20 maj 2012

Do góry
Dzięki za komplementy
nie zapomniałam, tylko nie udało mi się jej wykopać spod budy masz pretekst aby do mnie wpaść
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 13:00, 20 maj 2012

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:58, 20 maj 2012

Do góry
Karola, pozdrawiam i dziękuję
Ogród przy zabytkowej willi 12:57, 20 maj 2012

Do góry
Sharlee napisał(a)

Dom imponuje, także rozmiarem Dlatego moim zdaniem ogród powinien być zaprojektowany z równie wielkim rozmachem. Ja tu widzę całe mnóstwo zieleni, także w postaci dużych drzew, bo same niskie rośliny mogą zginąć. Dobrym pomysłem może być stowrzenie takiego ogrodu, aby wjeżdżającym na posesję gościom dom stopniowo wyłaniał się z zieleni - będzie bardziej tajemniczo, a gdzies już tu padło słówko o romantycznym ogrodzie Ale oczywiście zależy co kto lubi i jakie ma oczekiwania. Pozdrawiam ciepło!
ogrodoweimpresjejolki 12:50, 20 maj 2012

Do góry
Jolu, cieszę się, że się poznałyśmy ty naprawdę miałaś niezłą jazdę, aby dotrzeć do Bożenki
pozdrawiamy was oboje

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:49, 20 maj 2012

Do góry

Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:45, 20 maj 2012

Do góry
A jakby inaczej mogło być, super z ciebie dziewczyna, to i się stęsknił
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:40, 20 maj 2012

Do góry
Nie bedę ze szczegółami opisywac pozostałych prezentów choc sprawiły mi równiez wielką radosc. dostałam przecudne surfinie od Ewy i Przemka, słodycze z Torunia , ktorych już nie mogłabym pokazac bo podzieliłam się z wnusiami, dwie wielkiej urody hortensje , mnóstwo kwiatów kupionych i wyhodowanych we własnych ogrodach ale miała bym problem z nazwaniem ich wszystkich, alkohole, których zmotoryzowani goscie nie mogli wypic a inni tez nie wypili, nawet ogórki kiszone w pięknym opakowaniu, bombonierki , nasionka ziół do wychodowania w niby puszkach po piwie i książke której jeszcze nie czytałam ale zapowiada sie ciekawie.

Dziękuję równiez tym wszystkim którzy przywieżli pyszne jedzenie i ....piwko. Wybaczcie że nie wymieniam wszystkich choc wiem że bardzo sie staraliscie sprawic mi przyjemnośc.

Przede wszystkim dziękuję jednak za to ze przyjechaliscie,że mogłam was poznac. Tak cudownych gości chciało by sie miec nawet każdego dnia.
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:40, 20 maj 2012

Do góry
I ja tez muszę parę fotek wrzucić
spotkanie było cudowne, że już teraz żałuję, że nie będę mogła byc na kolejnym, czyli święcie róż u Danusi

oto my u Bożenki i jej cudowny ogród, który stanowił piękną scenerię do zdjęć

Jola z Anią

i gościmy się, przy suto zastawionych stołach

Ogrodnik mimo woli 12:39, 20 maj 2012

Do góry
Witaj Aniu, juz wiem, że było jak to u ciebie z przygodami, ale cała i zdrowa już jesteś w domku

moja mentalna siostra odtańczyłyśmy taniec Indianina z radości
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:32, 20 maj 2012

Do góry
Bożenko, a ja właśnie napisałam Ci wiadomość na PW.
Potwierdzam, że zawartość słoika to jest "zaczyn dobrej woli", ja też go od kogoś dostałam i kilku osobom rozdałam, już mają trzy forumowiczki.
Laurka od Kaisog - rewelacja, piękna robota, podziwiam.

Oglądałam Wasze zdjęcia, ale tych co nie byli wczoraj, muszę zmartwić, bo żadne zdjęcia nie są tak piękne jak ten ogród, tym bardziej dziękuję Bożence, że zgodziła się go nam pokazać.

A propos konkursu, donoszę Małopolanom, że zwyciężyła Małopolska, czyli Ela i ja, zajęłyśmy pierwsze i drugie miejsce, jedyne reprezentantki naszego regionu, dostałyśmy wspaniałe nagrody, tak że Sebek niepotrzebnie się martwił czy godnie zaprezentujemy nasze strony.

Pękam z dumy i wklejam to, co mi się spodobało najbardziej:

Leśny ogród

Ogród lila-niebieski

Ach, te zakręty:

Pożar w ogrodzie:

Mój jesienny ogród 12:30, 20 maj 2012

Do góry
Witajcie, witajcie, witajcie, nie odzywałem się gdyż zostałem wyciągnięty na imprezę u Bogdzi i nie było czasu na pisanie.
Bogumiło, Agnieszko, Andziula , fajnie że wpadacie do mnie, zapraszam częściej
Borbetko, ja nie mam nadmiaru ślimaków, walczę za to z plagą turkuci podjatków, jeśli ich nie masz to się ciesz, bo ślimaki przy nich to pikuś. Potrafią w jedna noc przekopać pół warzywnika i kilkanaście roślin zjeść. Już nie wystarczają im korzenie wychodzą na wierzch i jedzą liście
Monteverde i Martek, żałujcie, żałujcie i jeszcze raz żałujcie, że nie mogłyście tam być i poleżeć na trawce i czuć zapach azalii Pontyjskiej i podziwiać różnorodność kolorów Azalii i RH. Zły jestem że nie mogłem być od początku ale tak się złożyło, siła wyższa ludziska nie mieli karteczek a ja nowy i nie wiedziałem kto jet kto. Całe szczęście że niektóre pysiaczki znałem ze skype to było łatwiej. Co do spotkania to po prostu brakuje mi słów nie umiem opisać swoimi słowami tego co widziałem. Przyjęcie iście weselne a ogród królewski, po wejściu myślałem że pomyliłem imprezy całe szczęście że Karola mnie zaczepiła bo pojechał bym dalej szukać . Bogdziu jesteś wielka że zafundowałaś nam taką imprezę. Wszystko było idealne jedzenie, ogród, pogoda i towarzystwo.
Po prostu pięknie było, po takiej imprezie, leciało się do domu jak na skrzydłach. Mogłem oglądać piękną okolicę w zachodzącym słońcu. Może na koniec kilka fotek, żeby nie być gołosłownym.

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:24, 20 maj 2012

Do góry
Teraz dopiero pora na prezent od Szefowej i jej męża Witka. Powodem że dopiero jest teraz ten prezent pokazywany jest to że mimo że znają sie świetnie na najnowszych trendach modowo- ogrodowych Wituś (jak mawia Danusia) nie zrobił tego prezentu sam.
Jest to domek dla owadów. Piękny i oczywiście wg najnowszej mody że owady musza też miec swoje domki jak ptaki bo są w ogrodach tak jak ptaki potrzebne. Moda bardzo potrzebna bo słuszna.Oto on.

Czerwona częśc jest dla złootooków które wszyscy znamy, a boczne dla innych owadów.

Jesli by przypadkiem zdarzyło sie że Wituś jednak zrobił sam ten domek- bo wiem że potrafi (np kapliczka) to przesunę ten wpis na wyzsze miejsce, oczwiście jesli Ronin mi pomoże.
Kasia w ogrodzie 12:22, 20 maj 2012

Do góry
ka79sia napisał(a)

Fajny ten kamień, super mam formę, ale musisz zmniejszyć moc pompki, bo jak Ci wodę zmarnuje ze zbiornika to pompka cała pójdzie...
A jakie są Wasze pomysły? 12:21, 20 maj 2012

Do góry

Poszukuję pomysłów na zagospodarowanie tego niewielkiego spadu. Ciężko się to kosi, brzydko wygląda więc pomyślałem, że czas to zmienić. Na pewno chciałbym usunąć płotek, a dalej nie wiem czy lepiej byłoby usunąć czy dosypać ziemi. Tam gdzie wysypane są kamyki znajduję się zbiornik, zabezpieczający przed zalaniem piwnicy.
Ogród pokazowy firmy GAMA z Łodzi 12:16, 20 maj 2012

Do góry
Bogdzia w ramach dodatkowych atrakcji zorganizowała nam zwiedzanie ogrodu pokazywanego w programie "Maja". Przesympatyczny właściciel umożliwił nam pobuszowanie w jego zakątkach. Było co oglądać....

Najpiekniejsze Kwiatuchy

Jaskółki przyleciały do wodopoju

Obiekt moich westchnień...ciurkadełko kamienne i żywopłocik w tle......

I staw, strumyk..... pięknie
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:14, 20 maj 2012

Do góry
,, Chleba naszego powszedniego......"

Dostałam chleb--własnoręcznie wykonany przez Gabrysię. Kto był u niej na spotkaniu ten pewnie jeszcze pamięta jego smak , a ja poznałam go dziś.

I na dokładkę dostałam ten słoiczek. Kto wie co to jest? Pewnie nie wiecie ale większośc chciała by ten słoiczek dostac bo to jest zaczyn na następny pyszny chleb tym razem ja go będę musiała wykonac. Z jaką pieczołowitością taki zaczyn był dawniej przechowywany na wsiach i przekazywany od jednej sąsiadki do drugiej wiedzą ci którzy są starsi wiekiem. Taki zaczyn to skarb i pewnośc że od dziś można jesc już tylko zdrowe i pyszne pieczywo, oczywiście po samodzielnym zrobieniu. ( przepis jest w kuchni ogrodowej). Jestem pewna że mi tego prezentu zazdrościcie, ale uwaga , nim mozna sie dzielic, tak jak kiedyś robiły to wiejskie kobiety, wiec jesli będą chętni to będziemy go ,,produkowac".
Gabrysiu, bardzo dziekuje i za obecnośc i za ten chleb.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies