Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 14:15, 05 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
prognozy optymistyczne nie sa ...zwłaszcza ze mam front rozgrzebany...znowu musi swoje odstać bo kto uciągnie tak ciężka ziemie

sianie trawy w listopadzie ...cebule chyba tez ...nie ma co jeszcze panikować ...deszcz był potrzebny ..ale zimy nikt nie zapraszał ...a lodowica na zewnątrz jest

To prawda, ja się tylko na te temperatury i wiatr obrażam, a deszcz jak najbardziej potrzebny.
Może listopadowe sianie trawy sobie odpuść, szkoda by było się narobić jakby miała nie powschodzic ładnie.
Tu ma być ogród :) 14:09, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No co Ty Edyta drzewa musze posadzić, skarpety im "zrobić" i jeszcze cebule w ziemi ulokować ... nie ma opcji ... ładna pogoda musi być

Ja też się trzymam tej myśli, ale jak widzę w tv, ze w Beskidach śnieg spadł, a ode mnie to jakieś 60 km, to tej pewności ciut mniej
Tu ma być ogród :) 14:06, 05 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pogoda niestety nie nastraja i trudno mi wydusić optymizm na dalsze dni. W rękawicach z futerkiem trudno bedzie cebule sadzic ))) dzis mi parasol połamało a mały nie był co za wichura ....szkoda go lubiałam go )
Zerkam na te drzewa znowu ...pieknie sie wybarwiły, ciekawe czy nasze ogrody zdążą?

Jola, trzeba będzie ognisko rozpalić i się rozgrzewać po każdej partii, myślę, że nawet jakby rękawice z futerkiem nalezalo przywdziac, to babki z tego forum i na to pójdą i cebule w pudłach nie zostana

Tu ma być ogród :) 14:02, 05 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pewnie masz rację.
Na razie pogoda mnie dołuje, patrząc na to co za oknem to zaczynam się zastanawiać ile w ogóle da się jeszcze zrobić w tym sezonie.

No co Ty Edyta drzewa musze posadzić, skarpety im "zrobić" i jeszcze cebule w ziemi ulokować ... nie ma opcji ... ładna pogoda musi być
Tu ma być ogród :) 14:00, 05 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Święte słowa. Tez mam jakieś takie poczucie, że nawet cebul wsadzić nie będzie kiedy. Dziwne to o tyle, że jak świeci słońce, to zawsze mi się wydaje, że długo świeciło nie będzie i pewnie jutro będzie deszcz...a jak pada deszcz, to mam wrażenie, że już tak do wiosny...

Nawet nie mów, w garażu całe pudło stoi, takie polowanie na nie było, nie ma innej opcji, piękna jesień musi wrócić!
Tu ma być ogród :) 13:41, 05 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pewnie masz rację.
Na razie pogoda mnie dołuje, patrząc na to co za oknem to zaczynam się zastanawiać ile w ogóle da się jeszcze zrobić w tym sezonie.

Święte słowa. Tez mam jakieś takie poczucie, że nawet cebul wsadzić nie będzie kiedy. Dziwne to o tyle, że jak świeci słońce, to zawsze mi się wydaje, że długo świeciło nie będzie i pewnie jutro będzie deszcz...a jak pada deszcz, to mam wrażenie, że już tak do wiosny...
Tu ma być ogród :) 13:26, 05 paź 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

W mojej skromnej ocenie to przy wielkości Twoich brzóz to ja bym dla męża załatwiła jakąś pomoc męską. Taka bryła korzeniowa po tych deszczach to będzie mega ważyła i żeby w miarę jej nie rozwalić to naprawdę może sporo sił kosztować.
Drzewa masz już ładne więc szkoda im niepotrzebnie zaszkodzić.

Pewnie masz rację.
Tu ma być ogród :) 12:57, 05 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No ja się nawet nie czuję na siłach żeby w pojedynkę przystąpić do takiej akcji, więc eM musi być wtajemniczony, tym bardziej, że nie ma co liczyć, że nie zauważy, bo całą rabatę trzeba znacząco powiększyć

W mojej skromnej ocenie to przy wielkości Twoich brzóz to ja bym dla męża załatwiła jakąś pomoc męską. Taka bryła korzeniowa po tych deszczach to będzie mega ważyła i żeby w miarę jej nie rozwalić to naprawdę może sporo sił kosztować.
Drzewa masz już ładne więc szkoda im niepotrzebnie zaszkodzić.
Tu ma być ogród :) 11:39, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Żaden siewnik nie zastąpi sprawnych rączek ogrodniczki
Też nie wiem do kiedy stosuje sie nawóz jesienny ...

Nie wiem czy moje sprawne, za każdym razem jak to robię to mam wrażenie, że mocno przypadkowe to moje sianie, ale wprawiam się
Tu ma być ogród :) 11:37, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No patrz a moje jeszcze zieloniutkie

Myślę, że dlatego, że Twój ogród w takim zacisznym i zacienionym zaułku, zatopiony pomiędzy wysokimi żywopłotami.
Tu ma być ogród :) 11:36, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też tak mam

No ja się nawet nie czuję na siłach żeby w pojedynkę przystąpić do takiej akcji, więc eM musi być wtajemniczony, tym bardziej, że nie ma co liczyć, że nie zauważy, bo całą rabatę trzeba znacząco powiększyć
Tu ma być ogród :) 11:02, 05 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pogoda taka, że nawet wychodzić się nie chce, ale zaświtało mi, że może jednak coś by można zrobić...
Pierwsze nawożenie trawnika nawozem jesiennym - przy okazji mam pytanie, czy takim nawozem sypie się co kilka tygodni jak w przypadku nawozów stosowanych w sezonie?
Postanowiłam użyć siewnik ręczny, który eM kiedyś zakupił i stwierdzam, że totalna porażka, po kilku obrotach korbką mechanizm się blokował, więc przerzuciłam się na sianie ręczne, jak ziarno kurom

Żaden siewnik nie zastąpi sprawnych rączek ogrodniczki
Też nie wiem do kiedy stosuje sie nawóz jesienny ...
Tu ma być ogród :) 11:00, 05 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No patrz a moje jeszcze zieloniutkie
Tu ma być ogród :) 10:51, 05 paź 2016

Do góry
Pogoda taka, że nawet wychodzić się nie chce, ale zaświtało mi, że może jednak coś by można zrobić...
Pierwsze nawożenie trawnika nawozem jesiennym - przy okazji mam pytanie, czy takim nawozem sypie się co kilka tygodni jak w przypadku nawozów stosowanych w sezonie?
Postanowiłam użyć siewnik ręczny, który eM kiedyś zakupił i stwierdzam, że totalna porażka, po kilku obrotach korbką mechanizm się blokował, więc przerzuciłam się na sianie ręczne, jak ziarno kurom

Coś jeszcze, coś więcej... 09:33, 05 paź 2016

Do góry
no śliczne jeszcze wszystko na fotkach, u mnie już zdecydowanie nie jest ślicznie
Ale masz super trawnik! Może się zbiorę w sobie i pójdę rozsiać nawóz jesienny, przez te dwa dni z deszczem, co zapowiadają, to akurat by się rozpuścił.
Tu ma być ogród :) 09:30, 05 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Hej Edytko...rząd chyba się zdziwił ile osób wyszło na ulicę...
U nas-nieduże miasteczko-większość insytucji i firm funkcjonowała normalnie-zobaczymy co będzie dalej...

Nooo, jakby trochę inaczej zaczynają śpiewać, z babami jeszcze nikt nie wygrał
Tu ma być ogród :) 09:26, 05 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Swidośliwy wokół całej Silesii są ustawione - choć niektóre widziałem już łyse... Ale zachwycają mnie niezmiennie każdego dnia

Aaaaaa, no ale kto ma wiedzieć lepiej jak nie Ty, wszak to Twój sklepik osiedlowy
Tu ma być ogród :) 09:25, 05 paź 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Jeeezuuu zawsze się czuję wytrącona z równowagi jak ktoś zmienia awatarek. W każdym razie wstawiłam u siebie zdjęcie tej nieszczęsnej Melica Ciliata. Fotka jest fatalna, bo i trawa w fatalnym stanie i nie bardzo było jak ją jakoś przyzwoicie sfocić. Sorki, że tyle to trwało, ale w poprzedni weekend wyleciało mi z głowy. Teraz już sobie zapisałam, cyknęłam, tylko że na chwilę z forum zniknęłam.

Dziękuję Aniu, właśnie widziałam - nie przypomina tej pięknej trawy ze zdjęć na pintereście, jak to dobrze, że teraz wiem jak ona naprawdę może się prezentować.
Ogród z rzeźbą 09:22, 05 paź 2016

Do góry
Aniu, dziękuję za fotkę trawki, nie zaprezentowała się na niej najlepiej, już myślę nad zastępstwem.
Ja hosty też przesadzałam w ubiegłym tygodniu, w zeszłym roku jak sadziłam to miały raptem po dwa listka, a teraz to kolosy się zrobiły.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:50, 05 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Wstawiam na szybko zdjęcia grabów bo wczoraj nie dałam rady nawet kompa otworzyć

Renia, super okazy dorwałaś, a jaka to odmiana grabów?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies