Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lojalna_ 13:45, 05 paź 2016

Pogoda niestety nie nastraja i trudno mi wydusić optymizm na dalsze dni. W rękawicach z futerkiem trudno bedzie cebule sadzic ))) dzis mi parasol połamało a mały nie był co za wichura ....szkoda go lubiałam go )
Zerkam na te drzewa znowu ...pieknie sie wybarwiły, ciekawe czy nasze ogrody zdążą?
lindsay80 14:00, 05 paź 2016

Makusia napisał(a)

Święte słowa. Tez mam jakieś takie poczucie, że nawet cebul wsadzić nie będzie kiedy. Dziwne to o tyle, że jak świeci słońce, to zawsze mi się wydaje, że długo świeciło nie będzie i pewnie jutro będzie deszcz...a jak pada deszcz, to mam wrażenie, że już tak do wiosny...

Nawet nie mów, w garażu całe pudło stoi, takie polowanie na nie było, nie ma innej opcji, piękna jesień musi wrócić!
ren133 14:02, 05 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Pewnie masz rację.
Na razie pogoda mnie dołuje, patrząc na to co za oknem to zaczynam się zastanawiać ile w ogóle da się jeszcze zrobić w tym sezonie.

No co Ty Edyta drzewa musze posadzić, skarpety im "zrobić" i jeszcze cebule w ziemi ulokować ... nie ma opcji ... ładna pogoda musi być
lindsay80 14:06, 05 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Pogoda niestety nie nastraja i trudno mi wydusić optymizm na dalsze dni. W rękawicach z futerkiem trudno bedzie cebule sadzic ))) dzis mi parasol połamało a mały nie był co za wichura ....szkoda go lubiałam go )
Zerkam na te drzewa znowu ...pieknie sie wybarwiły, ciekawe czy nasze ogrody zdążą?

Jola, trzeba będzie ognisko rozpalić i się rozgrzewać po każdej partii, myślę, że nawet jakby rękawice z futerkiem nalezalo przywdziac, to babki z tego forum i na to pójdą i cebule w pudłach nie zostana

lindsay80 14:09, 05 paź 2016

ren133 napisał(a)

No co Ty Edyta drzewa musze posadzić, skarpety im "zrobić" i jeszcze cebule w ziemi ulokować ... nie ma opcji ... ładna pogoda musi być

Ja też się trzymam tej myśli, ale jak widzę w tv, ze w Beskidach śnieg spadł, a ode mnie to jakieś 60 km, to tej pewności ciut mniej
14:10, 05 paź 2016
prognozy optymistyczne nie sa ...zwłaszcza ze mam front rozgrzebany...znowu musi swoje odstać bo kto uciągnie tak ciężka ziemie

sianie trawy w listopadzie ...cebule chyba tez ...nie ma co jeszcze panikować ...deszcz był potrzebny ..ale zimy nikt nie zapraszał ...a lodowica na zewnątrz jest
lindsay80 14:15, 05 paź 2016

eee_taam napisał(a)
prognozy optymistyczne nie sa ...zwłaszcza ze mam front rozgrzebany...znowu musi swoje odstać bo kto uciągnie tak ciężka ziemie

sianie trawy w listopadzie ...cebule chyba tez ...nie ma co jeszcze panikować ...deszcz był potrzebny ..ale zimy nikt nie zapraszał ...a lodowica na zewnątrz jest

To prawda, ja się tylko na te temperatury i wiatr obrażam, a deszcz jak najbardziej potrzebny.
Może listopadowe sianie trawy sobie odpuść, szkoda by było się narobić jakby miała nie powschodzic ładnie.
lojalna_ 14:15, 05 paź 2016

Justys my nie panikujmy my tylko rękawiczek z futerkiem szukamy

lindsay80 14:30, 05 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Justys my nie panikujmy my tylko rękawiczek z futerkiem szukamy

ja to nawet już znalazłam, bo właśnie w szafach porządki robię
nawigatorka 15:15, 05 paź 2016

A ja zakupy robię.na wianki,na imprezę,ciuchy... choć robotę tezbmam w planie ogrodowa.ale na razie kominek,winko i rekax macham zza deszczu