wracam dzisiaj do domu, szczęśliwa, bo zaraz miałam wybywać na spotkanie z Marzeną i GabiK, wjeżdżam na podjazd i ..............szczęka mi opadła !!! chwilę potrwało zanim się pozbierałam, ale wyprowadziło mnie to z równowagi.........
zobaczcie CO zastałam !!!!
złamało mi brzozę ! szok !!! a taki piękny szpaler już był....wyję !!!!!
mam łyse miejsce teraz i jestem nieszczęśliwa
justi - dziękuję Wczoraj przesadziłam je w większe donice a do towarzystwa dosadziłam im własnoręcznie wysianą lobelię - która wcale jeszcze nie wygląda najlepiej
irenko - kalinę pryskałam już dwukrotnie - na szczęście kwiaty ładnie się rozwijają
Nie mam ostatnio weny do ogrodu - w pracy jakiś taki młyn w ostatnich dniach, przyjeżdżam, ogarniam obiadowo-rodzinno-dzieciowe sprawy i jestem padnięta...a do tego zimno i nieprzyjemnie na dworze...
Brak hortensji też mi nieco humor oklapił :/
Ale za to dzisiaj miałam fajne zajęcie Robiłam amatorską sesję zdjęciową gabinetu kosmetologicznego
Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i do dekoracji nazrywałam w Maminym ogrodzie cudnych bzów Kilka kwiatowych ujęć dla Was
jeszcze kilka i koniec prezentacji, reszta nie nadaje się wciąż do pokazywania dlatego skrzętnie omijam w kadrze Jak to mówią "szału" nie ma ale nigdy nie miało być a i tak miło sobie pomajować. Jeszcze hamak trzeba rozłozyć
Gratuluje 400 stronek, chociaż opóźnienei mam gorsze niż nasze pociagi
Lilia z perwskia łobodolistna Cos na czasie dyskusji.... liście perowskia mocno pachną
i kilka do wglądu
ostatnio tatę (teraz on przejął interes natchnęło na pergolkę i płotek (wciąż czeka na pogodę do malowania) Trawnik wygląda jak wygląda, żeby coś z nim zrobić musiałbym wywieźć ziemię w ilościach wystarczających na drugi Kopiec Kościuszki, dlatego wybrałem opcję polubienia tego co jest U mnie tradycyjnie wiosna opóźniona 2-3 tyg-później się będzie równać.
Z zalegających na podwórku licznie kamieni ułożyłem spontanicznie "coś". Tak wyglądało to rok temu
a tak dziś
Zapełnia sie bez planu na zasadzie darowizny i przypoadkowego wsadzania "gdzie bądź" aby zapełnić pusty dość spory nasyp. Później przyjdzie czas na pozbycie się zbyt ekspansywnych roślin i wymienienie na ciekawsze okazy skalne. Na razie niech te sobie szaleją, mamy czas