Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Bogusława 16:00, 17 maj 2012

Do góry
Nocne zdjęcia tarasu

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:58, 17 maj 2012

Do góry
Cześć Karola
oto trawy od M

połamane Morning Light , kupiłam ( 5szt ) wszystkie wyglądają tak samo cena 9 zł ,za szt.

Grosse Fontanne , cena 12 zł za sztukę , kupiłam 3 szt

oceń sama czy warto ?
pozdrawiam Ewa
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:58, 17 maj 2012

Do góry
teraz rozłożyłam go na dwa stanowiska ... retusz płotu poza nim ma jeszcze uzupełnić

- jakaś pnąca róża (to południowa strona ale ocieniona więc słoneczko na płocie jest do jakiejś 13 ...)
- winobluszcz ... drastycznie przycinany aby nie stworzył kipiącej czapy ale aby cieszył moje oczy swoimi pięknymi przebarwieniami ... bo nic innego mi do głowy nie przychodzi
- bluszcz ... ale ten to jest wolny więc każe na siebie czekać troszkę

przy okazji to zielone ma brązowe i nie wiem czy to bardzo źle czy do reanimacji ... nie wiem nawet jak się to nazywa

to drugie to jałowiec i też ma gdzieniegdzie takie igiełki ...
Ogród Bogusława 15:56, 17 maj 2012

Do góry
Klon przetrwał był przykryty tylko donicą ten mały kawałek będzie odcięty

a te były zadołowane w ziemi

a te dwa schowane były w starym drewnianym kompostowniku
Ogród Bogusława 15:47, 17 maj 2012

Do góry
Migdałek na nowym miejscu mam nadzieję że będzie mu tu cieplej
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:45, 17 maj 2012

Do góry
teraz nadrobię foto uzupełnienie zimnej historii clematisa ... bo o nim tez było ...

zaistniał jakieś 4 lata temu ... kupiony przypadkiem na skutek nagłego pragnienia by coś porosło płot ... nazywa się Clematis 'Willy' (przy okazji jak szukałam karteczki z metryczka dokonałam odkrycia za które szefowa mnie wyrzuci z wątku ... mianowicie clematis to powojnik a ja tyle się zastanawiałam czym się różnią ) ... ten mój powojnik (jja się okazało) wg ulotki "najwcześniej i najokazalej kwitnie ([i]???) [i]latem i jesienią ma ozdobne owocostany "[/i][/i]

i tu bedę polemizowała bo owszem ostro próbuje konkurować z krokusami i kwitnie bardzo wcześnie (w tym roku tak późno bo był eksmitowany i torturowany ) ale jesienią może raz uprzejmie z kilka kwiatuszków rozwinął ... ale tak nędznie ... dlaczego? ... może powinnam obrywać kwit po pierwszym kwitnieniu ? ...

taki był rozrośniety

w marcu zmienialiśmy płot i nastąpiło pierwsze cięcie ... zniósł to dobrze i oddany matce ziemi zaczyna się wspinać

i za tydzień

ma piękne kwiaty ... szkoda, że tylko raz a podobno potencjał na więcej w roslinie jest tylko nie wiem jak ją skłonić do dawania z siebie więcej ...

Ogrodnik mimo woli 15:40, 17 maj 2012

Do góry
Mi pielenie nie przeszkadza, mogę grzebać sie w ziemi.... tylko problem jak u Irenki.. z czasem.... Wiec raz mam ąłdnie, a innym razem mam naturalnie Zrobiłam szybki obchód ogrodu..a raczej obieg ogrodu.... po pierwsze z powodu czas, a po drugie z powodu zimna....
Niestety ostrózki mi sie nie wysiewają same.... co 2-3 lata się wysypują.. wiec dokupuję systematycznie Posiaąłm w tym roku ale tylko jednoroczne... pierwszy raz takei będę mieć... o ile nie pryjdzie zapowiadany na dziś przymrozek..bo są już w gruncie

Irenko.. tak mam w jednej części ogrodu naparstnice... to mikro fragmencik.. te mikro zielone to też siewki ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:30, 17 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Chcę!!!!! krzyczę głośno

Ale kolor będzie na chybił tafił Niektóe wysiane z zeszłego roku już puszczają paki, ale ukopię ci mniejsze i malutkie, bo łatwiej wykopać i przewieźć.... I potem pamietaj by ścinać katostany, bo będziesz miała jak ja... liczę na tysiące siewek.. pozostałych, bo resztę juzudało mi sie z mamą opielić... a rosna wszędzie, nawet w szczelinach kostki brukowej... a rośnie to wielkie.... mój zeszłoroczny las... a w tym jak sie nie zbiorę do pielenia, to bedzie dzungla...
Ogród Bogusława 15:24, 17 maj 2012

Do góry
Lilaki w majowym słoneczku

Ogród Bogusława 15:20, 17 maj 2012

Do góry
kilka wschodzących lilaków
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 15:18, 17 maj 2012

Do góry
nika napisał(a)
Chciałabym już zmienić kwiaty w donicach przed domem, ale bratki wciąż szaleją i szkoda mi ich trochę. A z drugiej strony wciąż chyba nie wiem, co chcę w tym roku i pewnie dlatego ta zwłoka

Bratki....to giganty nic na razie nie rób, ja wciąż nimi się zachwycam
Ogród Bogusława 15:13, 17 maj 2012

Do góry
ławeczka w oddali jak urośnie żywopłot będzie urokliwie
ten kompostownik psuje wizerunek muszę koniecznie go przysłonić.

Miniatura
Ogród Bogusława 15:07, 17 maj 2012

Do góry
kolejne modrzewie - staruszki
Ogród Bogusława 15:03, 17 maj 2012

Do góry
Nasze modrzewie w wiosennej odsłonie dziwne jest to że tak wrażliwe młode drzewka nie przemarzły a te które nie powinny zmarzły
Ogród Ewy :) 15:00, 17 maj 2012

Do góry
Mimo przejmującego wiatru zrobiłam rano kilka zdjęć, będę Was zamęczać robinią akacjową, która cudownie kwitnie i ogromnie mi się podoba

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 14:50, 17 maj 2012

Do góry
Prace ogrodowe trochę zwolniły... Przydałby się jakiś większy dopływ gotówki
Ostatnio skupiłam się na szkielecie ogrodu i posadziłam świerki serbskie jako tło dla przyszłej rabaty. Mają cudowne zielone "pędzelki" i mam nadzieję, że będzie im u mnie dobrze

Buk przebarwił się już na bordowo

I na koniec takie sobie coś
Ogród Magdalenka 14:38, 17 maj 2012

Do góry
Gratulacje z okazji setuchny z niewielki okładem.......
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:33, 17 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
..(..) gorzej zerkam a ten facet śmieje się już wprost do mnie i to całą gębą że tak powiem ... kilka osób jakby też ale nie wprost ... hmmm ... na rondzie sprawa stała się jasna ... wysiadłam i wsiadłam do tego samego autobusiku ... no cóż pozostało wysiąść z taką godnością na jaką w tej sytuacji mogłam sobie pozwolić ... i dziś może dla odmiany spać jak należy ...

podczytuję już od dawna, ale ta opowieść mnie powaliła z nóg aż się popłakałam
Taka sobie rabatka pod oknem 14:28, 17 maj 2012

Do góry
Tu masz miskanta i hortensje zimą
Gardenarium napisał(a)

ogrodoweimpresjejolki 14:26, 17 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Jolu, to pogoda Ci dziś dopisać musiała, bo u mnie cały dzień siąpi! I plany działkowe się rozpłynęły!

Basiu, a ja utrafiłam z pogoda idealnie - u mnie dziś pochmurno, ale ciepło idealnie na sadzenie

Dalie już w większości poszły do gruntu, cukinie też

W szklarni już się przejaśnia, ale oprócz pomidorów jeszcze trochę jednorocznych ... Pierwsza wolna chwile muszę przeznaczyć na wsadzenie do gruntu

No i przybiegłam na te pomidory, co to w stringach nie wytrzymują a galotki ciepłe potrzebują

fajnie to wygląda, tak swojsko, że ciepła bym pracę i tam się czymś zajęła
a dziś nie dość, ze praca to i goście w pracy i tak z opóźnieniem biegam w gości
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies