Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bajkowy ogród Weroniki 14:31, 14 maj 2012

Do góry
Dziękuję Bogdziu. Staram się sadzić niższe przed wyższymi i pamiętać, żeby po przekwitających coś zakwitało.
Aniu asc, na sklerozę dobra lecytynka, Tobie jednak ona chyba nie potrzebna.
Prosiłam Ciebie o białe i niebieskie floksy oraz o różową (fioletową) delospermę, pod warunkiem, że masz nadwyżki. Moja różowa delosperma wymarzła, nabyłam żółtą na pocieszenie. Mam floksy różowe, wrzosowe i karminowe, białe i niebieskie zobaczyłam u Ciebie. Ja pamiętam o białym fiołku i kulistym dzwonku dla Ciebie, może być coś jeszcze, zadoniczkowałam trochę roślinek i podałam na wątku "Spotkanie u Bogdzi". W ostatniej chwili też mogę jeszcze coś wykopać.
Joanko, może coś zabrać dla Ciebie, bo chyba się spotkamy u Bogdzi?
Ogród w Holandii 14:30, 14 maj 2012

Do góry
No nie mogę się na te nowe hosty napatrzeć! I codziennie ganiam i patrzę czy już urosły
Bukszpan (Buxus) - uprawa 14:27, 14 maj 2012

Do góry
Już, natychmiast Szefowo!
To jest żywopłot bukszpanowy, który przesadzam do siebie od sąsiada. Ma być obwódką wokół róż pnących, ale musi być stanowczo niższy.

A tu taki rozwichrzony, który ma być kiedyś w przyszłości kulą.

Wszystkie chciałabym jak najszybciej przyciąć, no ale właśnie...czy można?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:15, 14 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ulubiony obiek zdjęć mojego M - żywopłot grabowy. Rośnie jak szalony a strzyżenie dopiero pod koniec czerwca

Marzeno, czy i jak nawozisz swój żywopłot grabowy? Ja swojemu dałam zeszłej jesieni dużo kompostu i obornika i teraz dopiero widzę, że będzie żył. Ale nie wiem, czy nie doprawić go czymś tam jeszcze. On jest na słońcu i widzę, że nie przepada za nim za bardzo (tak jak ja ).
ogrodoweimpresjejolki 14:08, 14 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Witam w chłodny słoneczny poranek )

Nie wiem czy już ktoś zidentyfikował, bo nadrabiam zaległości - to lak (pszonak to chyba to samo, albo podobne).
Piękna wiosna u ciebie. Oglądając zdjęcia zawsze staram się je przyporządkować do miejsca w waszym ogrodzie. Trzymaj się zdrowo.
Nasz przydomowy ogródek 14:02, 14 maj 2012

Do góry
Spóźnione ale z serducha prosto gratulacje trzysetkowe
Ogrodnik mimo woli 13:30, 14 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Wysokość czosnkó...to już prawie ja

Wielkość maków..jak zakwitną to bedzie widok

Orliki (pełne są niskie) a te sięgają mi powyżej pasa

Piwonie, trzmam dłoń na wysokości paków...

Najlepsza sesja ogrodnicza, jaką widziałam super nawet kolorki dopasowałaś
Miało być inaczej 13:27, 14 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Jestem urzeczona

Ja też, niesamowice piękne i pasuje do ogrodu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:23, 14 maj 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)

Obiecane dla Oci i Irenki lampy solarne M się habilitował zdjęciami

Super

No to już jestem na bieżąco te lampy pasują, ale jestem ciekawa światła, kiedyś obejrzę na żywo, bo mimo, że mężus habilitację w fotografii robi, trudno to światło uchwycić
ale pasują do twojego ogrodu i to najważniejsze
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:16, 14 maj 2012

Do góry
Marzenko, najpierw gratulacje, wystrzałowa 300-setka, a potem doczytam

Kolorowe rabaty 13:13, 14 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)

dziękuję za życzenia na dobry tydzień

te ujęcie są zachwycające, a tulipany niesamowite, w pierwszej chwili myślałąm, że to piwonie
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:06, 14 maj 2012

Do góry
mira napisał(a)

Ładny jest. Kolor znakomity.Czy w lecie też zachowuje ten kolor?
Ogród Dominiki 13:05, 14 maj 2012

Do góry
Pwl napisał(a)

Domi, właśnie pokazałaś świerka na punkcie którego szaleje od miesiąca ! Jest wielki z tego
co widzę, takiego sadziłaś czy mniejszego i tak szybko nadrobił? Dokładnie to AUREOSPICATA
Widziałem takie małe berbecie po 25 cm w szkółce, ale sam nie wiem jak to rośnie. U Ciebie
efekt jest taki piękny, super są te jaskrawe przyrosty. Pięknie widać go w oddali nawet na fotce
z Aktinidią. Czy taki maluch ma szansę chociaż na metr w jakimś znośnym tempie urosnąć, jak
sądzisz? Teraz chciałbym go posadzić na 100% Ps. Białe tulipany wyglądają niesamowicie!

Pawle, mam 3 te świerki i każdy rośnie własnym tempem.Musiałam przyciąć przewodniki, żeby były równe wielkością.Jeden przyjął się koncertowo i robi się dosyć rozłożysty, drugi poszedł w szyszki w zeszłym sezonie, a trzeci był dosadzany dużo później i ma sporo do nadrobienia.Rosną dosyć wolno. Przez 3 lata urosły o jakieś 20-30 cm (mniej więcej). Po bokach mają sporo zostawionego miejsca na rozłożenie przewieszających się gałęzi. Jak znajdę chwilkę, zrobię fotkę, bo o tej porze są najpiękniejsze z tymi jaskrawymi pędzelkami.
Mój ogród 12:58, 14 maj 2012

Do góry
Bożenko, przepięknie u ciebie! te zawilce też mnie urzekły a amory chrząszczy to niezłe foto do konkursu jakiego Celinka nieźle to skomentowała

a karaganę masz cudną; podoba mi się bardzo to drzewko i chyba więcej ich posadzę, bo listki też ma super i kwiaty pachnące

cud karagana
Ogród Dominiki 12:57, 14 maj 2012

Do góry
lenka napisał(a)

Domi ogród jak zwykle zachwycający.... mieć taki zakątek i nic więcej do szczęścia nie trzeba...

Lenko, okazało się, że do szczęścia brakowało mi jeszcze mojej Córeczki, która jest już ze mną. Ogród musiał zejść na drugi plan. Po raz pierwszy goście nie chcą słuchać o roślinach....
Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 12:55, 14 maj 2012

Do góry
AKPM napisał(a)

Witam
Była, widziałam, trochę kasy zostawiłam.
I taki fajny karmnik widziałam.
Fontanny były suuuuper.

Miło,że się ujawniłaś AKPM .
Karmik uroczy
Była też do kupienia palcówka w trzech odsłonach,ale nalewki nie uwidział ;( )))))))))
Z ciekawszych za to rajstopy można było dostać
Herbaty różnego rodzaju i to w większości owocowo-ziołowe
Może pokażesz skrawek swojego ogródka?
Pozdrawiam
Martek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:47, 14 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Irenko "robota wariata lubi" my wszyscy tak mamy odpoczywaj ale zimy nie przywołuj pozdrawiam

Aniu, nie przywołuję, bo nie przepadam, ale skoro tak napisałam, to byłam umordowana na maksa dziś też powłóczę nogami, zachciało mi się porządnego plewienia i sadzenia na kolankach

moja perovskia Aniu też odbiła bardzo się cieszę, bo uwielbiam jej kolory i zapachy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:41, 14 maj 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

wyspa berberysowa, coraz potężniejsza

Coraz potężniejsza i coraz piękniejsza.

dzięki Dzidka fajnie, że sie podoba
Kompletny brak pomysłu 12:35, 14 maj 2012

Do góry
Dziękuję za odwiedziny

po przeczytaniu forum zerwalam agrowłókninę i wysypałam od nowa korą rabatkę teraz tylko czeka na pomysły i roślinki
jak się wypogodzi to przytnę tą trawę przy płotkach bo już zarosła
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:25, 14 maj 2012

Do góry
Bodziszek pod kompostownikiem zakwitł - uroczy jest

Funkie szaleją - podobają mi się te pozwijane

Orliki niedługo zakwitną (kilka małych mam w doniczce dla Irenki z Miłkowa)

Tu niebieskie kocimiętki - też do rozdawania u Bogdzi - część sobie zostawię, ale parę doniczek zostanie!

Czy ktoś wie jak te z pomarańczowymi kwiatkami się zwą? Lubie je, od Babci dostałam..

Anemony kupione ostatnio na targu - jak przetrwaja zime kupie duuzo bo uwielbiam i zrobie (gdzie??) anemonowa rabatke:

Czosnki nadal kwitną

Tawułki już duże

Penisetum będę musiała przesadzić - generalnie ta rabata jest do przeorganizowania i wymiany ziemi na nowa... druga mniejsza nie odbila po zimie

Tawuły japońskie wypuszczają czułki, będą kwitły niebawem

A po kwitnieniu je ciachnę, bo lubię je za kulkowatość... takie z czułkami już mniej...

Czy ktoś się zna na ciemiernikach?
Tego kupiłam jako cuchnącego, a przypomina mi korsykański niestety... korsykańskiego miałam super otulonego, a nie przetrwał zimy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies