Magda, czy to jest czysty gatunek trojeści bulwiastej, czy jakaś odmiana?
Pytam, bo wiosną kupiłam młode sadzonki, które na etapie tworzenia pączków miały żółte kuleczki. teraz kwiatki są w kolorze żółtka od kur z wolnego wybiegu. Nie są już żółte, ale nie są też pomarańczowe. Sprzedawca, po mojej reklamacji, odpisał mi, że kwiatki zrobią się pomarańczowe.
O takich jak na zdjęciu właśnie marzyłam.
Ta część mojej działki jest nie ruszona. Wezmę się za nią jak będę na emeryturze ale rosną świerki, tojeśc rozesłana i lilie posadzone bardzo dawno temu, za chwile będą kwiaty.
Agnieszko, przepiękny ogród, po prostu idealny. Wspaniale przedstawiony na zdjęciach, a tym ciekawszy, że pokazany oczyma różnych osób, niby te same zakątki, a inaczej wyglądają.
Jestem zachwycona.
Pozdrawiam serdecznie właścicielkę i wszystkich uczestników spotkania.
Ewa stipy mam sporo, wrecz jest ekspansywna. Co roku czesc po prostu wywalam a czesc rozdaje bo na reszte zwyczajnie nie ma chetnych. W tym roku jest taka puchata.
Jaka hakone posadziłaś ,ile ma tam słońca? Na pewno by pasowało dać zimozielone przed Memory i ambrowcem ,bo wiosną będzie łyso, jesienią dosadzić tulipanów, czosnków ozdobnych . A zagajnik czym podsadzony ?
Ja tez codziennie wiadrami wynosze. Desscz splukal roze New dawn, Chopin przedwczesnie tez oblatuje. Oczywiscie kwitnie pieknie lawenda. Mam nadzieje, ze troche naciesze nia oczy.
Dzisiaj pojechalam do Orew wypielic poletko.
Dzisiaj po pracy zmobilizowałam się i w przedogródku przycięłam ścieżkę trawnikową i przekwitniętą szałwięSzczawik mnie wykańczawyciągam z korzeniami i końca nie widać
U nas dzisiaj kropi deszcz i to dobre słowo bo nawet kamień pod liśćmi jest suchy, mam nadzieję że w nocy mocniej się rozpada.
Szaro i buro ale róże widać z daleka
Co zacz to niebieskie kwiecie na ostatnim zdjęciu? Bossskie...
A nawiązując do jeżówek... myślałam, że kapryśne i znikające po sezonie, ew. dwóch to tylko u mnie. Co ja się, cholewa saperska, nasadziłam. I ani sztuki nie ostało, ani jednej. pozdrawiam dm, pozdrowienia z Łodzi, dzisiaj mżyło.
Trochę pokombinowałam, trochę poszukałam i mam jakieś zarys tego co chce zrobić. Brakuje mi jedynie pomysłu na ten zielony punkt na środku po prawej i co posadzić wzdłuż ścieżki do domu. Jakby ktoś miał jakiś rady, podpowiedzi to byłabym wdzięczna za każdy pomysł