Cześć Sebciu – nie mogę znaleźć, czy pokazywałeś te swoje 2 bliźniacze rabaty, z hortensjami miały być... Ciekawa jestem, jak Ci wyszło? Ależ nasadziłeś skrzynkowych! Jeden z zestawów mam identyczny: wilczomlecze, heliotropy i biała pelargonia. Strasznie mi się podobają te różowe złocienie w donicy. Nie widziałam w sprzedaży takich sadzonek. Mam też te liście, o których wspominała Ana – może ktoś podpowie, jak to się nazywa?
Życzę Ci wiele wrażeń na Chelsea
Te kolorowe liście to wilec ziemniaczany inaczej zwany IPOMEA
hahaha wilec ziemniaczany u mnie w sklepie miał etykietę kartofel
Twoje różaneczniki 'Nova Zembla' ślicznie zakwitły i cieszą nas wszystkich, a tak się martwiłaś jesienią o nie.
Już jest super, a teraz z roku na rok będą większe i będą obficiej kwitły. O żurawkach nie wspominam, bo karmisz je nieźle, co widać na fotkach.
Cześć Sebciu – nie mogę znaleźć, czy pokazywałeś te swoje 2 bliźniacze rabaty, z hortensjami miały być... Ciekawa jestem, jak Ci wyszło? Ależ nasadziłeś skrzynkowych! Jeden z zestawów mam identyczny: wilczomlecze, heliotropy i biała pelargonia. Strasznie mi się podobają te różowe złocienie w donicy. Nie widziałam w sprzedaży takich sadzonek. Mam też te liście, o których wspominała Ana – może ktoś podpowie, jak to się nazywa?
Życzę Ci wiele wrażeń na Chelsea
Te kolorowe liście to wilec ziemniaczany inaczej zwany IPOMEA
Celinko, twoje hosty to nie są te same odmiany. Pierwsza to na pewno "Grat Expectations" Mam taką samą, nie zrobiłam jej zdjęcia w tym roku, ale mam z zeszłego. Czytałam gdzieś, że ona powoli rośnie. U mnie jest ładniejsza jak w tamtym roku, kwiaty ma prawie białe. A to zdjęcie z zeszłego roku.
Witam wszystkich serdecznie, Dzisiaj przyjechaliśmy do domu. Pogoda była lipcowa, wszystko pięknie rośnie. Powojniki niestety te co zmarzły nie wyłażą z ziemi. Jest już późno, ale musiałam wejść na forum. Jutro poodwiedzam moje znajome ogrody. A dzisiaj wkleję kilka zdjęć. Najwięcej czasu spędziłam na warzywniaku. Mam nadzieję, że za tydzień, będę jadła własną rzodkiewkę, szczypior. Sałata rośnie też pięknie.
Moje ostatnie z przed wyjazdem zdjęcia z działki.
Karagana syberyjska, co roku łatwiejsza. Nie podlewam jej nawet w suszę.
Jaskier ostry na skarpie, nie ma tam odpowiednich warunków, więc za bardzo się nie rozrasta.
Ostatnie tulipany, kwitną długo
Na skarpie prawie ścisk ogrodowy.
A za domkiem kolorowo, widać tylko puste miejsce po macierzance cytrynowej, która zmarzła, ale odrasta.
Fajnie Was zobaczyć dziewczyny, widać, że bogata oferta Targów a Justi fajnie w tych bzach
dzięki Kasiu za relację, fajnie było pooglądać, ale ceny raczej dość wysokie, np. lawenda a Mariusz miał ładne kępki traw czy po 2 ździebełka w doniczce?
A mnie euro kręci, bo mam w domu fana piłki nożnej. Zawsze jakaś liga sie do oglądania znajdzie. Teraz jesteśmy na bieżąco z niemiecką.... Borussia mistrzem...
My kibicujemy tylko Kowalczyk i Radwańskiej
Sport lubię uprawiać sama, a nie gapić się na innych...a nasza piłka nożna jest jaka jest...... szkoda czasu.
Tak wyglądała lewizja końcem lutego, przykryta byle jak, rośnie na lekkiej skarpie. Listki z powodu nadmiaru wilgoci niektóre przegniły, opuncja ją przygniotła......
A to foto sprzed kilku dni..teraz jest piękniejsza....
Acha w zeszłym roku kwitły mi już pod agro zimą Jak znajdę foto to pokażę
Znalazłam i kwitły w 2010 roku i to wszystkie.... foto z 19 marca.. Było dużo śniegu i to chyba z tego powodu..... bo w zeszłym i w tym kwitną normalnie Na foto jest ta dalsza lewizja... widać jej kawałek..