Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród. 23:15, 12 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

wpadłam nacieszyć oczy i zaskoczyło mnie że to klony palmowe... myślałam że one raczej wrażliwe na mróz a tu takie okazy. ŚLICZNE

No widzisz jak to czasami człowiek może sie pomylić... śliczne drzeka, a jak się nazywają? Masz zblizenia liści? Byłam dzisiaj w centrum ogrodniczym i tyle ich było, różniuteńkie, listki jak finezyjne koronki

Znalazłam nazwę tego zielonego to Acer palmatum Dissectum. I zrobiłam zdjęcia lisci obydwu klonów dla Ciebie.

Klon palmowy Dissectum

i klon palmowy Atropurpureum

DZIĘKUJĘ śliczne są

Ogród Babci Jasi 23:15, 12 maj 2012

Do góry
Rozsada jest w małych cylindrach rozpinanych

Sałata też

Ogród na rozstajach - Młodzawy Małe 23:14, 12 maj 2012

Do góry
Ogród jest piękny ... ale to powiedziano już przede mną ...ile ludzi tyle spojrzeń ...

tak spojrzała by na niego Barbara Niechcic

mój "Tolibowski" popatrzył ... i nic

a one takie piękne

Ogród Babci Jasi 23:14, 12 maj 2012

Do góry
Przywiozłam pomidory i sałatę do wsadzenia w namiocie

Pomidory różne, Krakus, Płomień, Ożarowski - żółty i jeszcze jeden, ale zapomniałam

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:14, 12 maj 2012

Do góry
Linka napisał(a)

Cześć Sebciu – nie mogę znaleźć, czy pokazywałeś te swoje 2 bliźniacze rabaty, z hortensjami miały być... Ciekawa jestem, jak Ci wyszło? Ależ nasadziłeś skrzynkowych! Jeden z zestawów mam identyczny: wilczomlecze, heliotropy i biała pelargonia. Strasznie mi się podobają te różowe złocienie w donicy. Nie widziałam w sprzedaży takich sadzonek. Mam też te liście, o których wspominała Ana – może ktoś podpowie, jak to się nazywa?

Życzę Ci wiele wrażeń na Chelsea

Te kolorowe liście to wilec ziemniaczany inaczej zwany IPOMEA

hahaha wilec ziemniaczany u mnie w sklepie miał etykietę kartofel
Ogród Sylwii od początku :) 23:12, 12 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Twoje różaneczniki 'Nova Zembla' ślicznie zakwitły i cieszą nas wszystkich, a tak się martwiłaś jesienią o nie.
Już jest super, a teraz z roku na rok będą większe i będą obficiej kwitły. O żurawkach nie wspominam, bo karmisz je nieźle, co widać na fotkach.
Mój ogród 23:11, 12 maj 2012

Do góry
Pokażę jeszcze co wyprawiały na tulipanie chrząszcze majowe, nic dziwnego, że tyle opuchlaków jest w ogrodach.
To właśnie tu 23:10, 12 maj 2012

Do góry
Kiedy sadziłam swoją, to nic o niej nie wiedziałam.
A kupiłam ją, bo była.
Posadziłam w głębi ogrodu, ale jej zapach niesie coraz bliżej tarasu.

Ogród Babci Jasi 23:10, 12 maj 2012

Do góry
Odbyłam dziś podróż do mojego starego ogrodu. Grzesio mi towarzyszył.

Przywitały mnie hosty i trzmieliny

Borówcowy raj 23:07, 12 maj 2012

Do góry
Berberys żółty wziął się do roboty:

A jarzębina kwitnie i jak pachnie:

Buk:

I świerk Białobok, którego kocham po prostu:

Ogrodnik mimo woli 23:03, 12 maj 2012

Do góry
Aniu zazdroszczę Ci takiej kondycji Bombowe zdjęcie

Ławka w ogrodzie 23:00, 12 maj 2012

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 12 maj 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Cześć Sebciu – nie mogę znaleźć, czy pokazywałeś te swoje 2 bliźniacze rabaty, z hortensjami miały być... Ciekawa jestem, jak Ci wyszło? Ależ nasadziłeś skrzynkowych! Jeden z zestawów mam identyczny: wilczomlecze, heliotropy i biała pelargonia. Strasznie mi się podobają te różowe złocienie w donicy. Nie widziałam w sprzedaży takich sadzonek. Mam też te liście, o których wspominała Ana – może ktoś podpowie, jak to się nazywa?

Życzę Ci wiele wrażeń na Chelsea

Te kolorowe liście to wilec ziemniaczany inaczej zwany IPOMEA
Rododendronowy ogród. 22:57, 12 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kupiłam dziś dwie lewizje . Nie wierzę ze się u mnie będą dobrze trzymac ale były piękne i niezbyt drogie to sobie zafundowałam.

piękne, moje po zimie padły ale nie były takie duże jak Twoje Bogdziu
Moje poletko 22:52, 12 maj 2012

Do góry
Celinko, twoje hosty to nie są te same odmiany. Pierwsza to na pewno "Grat Expectations" Mam taką samą, nie zrobiłam jej zdjęcia w tym roku, ale mam z zeszłego. Czytałam gdzieś, że ona powoli rośnie. U mnie jest ładniejsza jak w tamtym roku, kwiaty ma prawie białe. A to zdjęcie z zeszłego roku.

Dwa światy 22:52, 12 maj 2012

Do góry
Rh.Wiseman rośnie płasko- kulisto ok.metra
To Nova Zembla:

Orlica:
Mój ogród 22:44, 12 maj 2012

Do góry
Witam wszystkich serdecznie, Dzisiaj przyjechaliśmy do domu. Pogoda była lipcowa, wszystko pięknie rośnie. Powojniki niestety te co zmarzły nie wyłażą z ziemi. Jest już późno, ale musiałam wejść na forum. Jutro poodwiedzam moje znajome ogrody. A dzisiaj wkleję kilka zdjęć. Najwięcej czasu spędziłam na warzywniaku. Mam nadzieję, że za tydzień, będę jadła własną rzodkiewkę, szczypior. Sałata rośnie też pięknie.
Moje ostatnie z przed wyjazdem zdjęcia z działki.
Karagana syberyjska, co roku łatwiejsza. Nie podlewam jej nawet w suszę.

Jaskier ostry na skarpie, nie ma tam odpowiednich warunków, więc za bardzo się nie rozrasta.

Ostatnie tulipany, kwitną długo

Na skarpie prawie ścisk ogrodowy.

A za domkiem kolorowo, widać tylko puste miejsce po macierzance cytrynowej, która zmarzła, ale odrasta.
Kolorowe rabaty 22:42, 12 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Szlaczek I lecę do roboty.Pozdrawiam Wszystkich

Wow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale zdjęcie cudniastych tulipanków !!!!!!!!!!

Syla dziękuję Mogą być i żółte nie ...?
Targi Ogrodnicze EDEN 11-13.05.2012 Lublin 22:38, 12 maj 2012

Do góry
Fajnie Was zobaczyć dziewczyny, widać, że bogata oferta Targów a Justi fajnie w tych bzach

dzięki Kasiu za relację, fajnie było pooglądać, ale ceny raczej dość wysokie, np. lawenda a Mariusz miał ładne kępki traw czy po 2 ździebełka w doniczce?
Ogrodnik mimo woli 22:37, 12 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
A mnie euro kręci, bo mam w domu fana piłki nożnej. Zawsze jakaś liga sie do oglądania znajdzie. Teraz jesteśmy na bieżąco z niemiecką.... Borussia mistrzem...

My kibicujemy tylko Kowalczyk i Radwańskiej
Sport lubię uprawiać sama, a nie gapić się na innych...a nasza piłka nożna jest jaka jest...... szkoda czasu.

Tak wyglądała lewizja końcem lutego, przykryta byle jak, rośnie na lekkiej skarpie. Listki z powodu nadmiaru wilgoci niektóre przegniły, opuncja ją przygniotła......

A to foto sprzed kilku dni..teraz jest piękniejsza....

Acha w zeszłym roku kwitły mi już pod agro zimą Jak znajdę foto to pokażę

Znalazłam i kwitły w 2010 roku i to wszystkie.... foto z 19 marca.. Było dużo śniegu i to chyba z tego powodu..... bo w zeszłym i w tym kwitną normalnie Na foto jest ta dalsza lewizja... widać jej kawałek..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies