Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Blyxa i elipsa 23:12, 14 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Piękna ta twoja miłość lawendowa Do tego trzmielina i berberysy. Fajne zestawienie.
Zapomniałam dopisać, ze te dwa kolory lawendowe fajne połączenie dają

Dziękuję
Makowo na Kociewiu 23:06, 14 lip 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Zaczynają bezodmianowe są bardzo wysokie

Kasieńko - cudnie
Jeżówki masz pomiędzy kulkami bukszpanowymi ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:01, 14 lip 2016

Do góry
Moja rabata, to dawna ognista. Ona nie do końca jest prostokątna, wiec muszę ją rozrysować. Na wprost wjazdu na posesję. W tej chwili już tam rosną pysznogłówki od Ciebie, Tulipanowiec, bukszpany, ale po niedzieli wszystko. Teraz muszę się skupić na sobotnim spotkaniu i zaklinać deszcz, coby przestał lać, bo dziewczyny na inspekcję ogrodu chcą przyjechać
Ogródek Iwony II 22:27, 14 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

Myślę,że nie pompy aż tak żarłoczne nie są a i deszczówka lepsza dla roślin niż woda z wodociągów. Ostatnio nawet storczyki moczę w deszczówce i widać,że im służy wszystkie wypuszczają pędy kwiatowe

Tereniu, na 100% deszczówka jest lepsza.
Będę kombinować, jak to wykorzystać. Teraz leci z rynny prosto na rabaty ... Więc dziś istna powódź... tylko z każdej rynny to się nie da zebrać, ale chociaż z gospodarczego ... na tyłach można ..
Ogródek Iwony II 22:24, 14 lip 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
Iwonko, Twoje metamorfozy są niesamowite, ogrom pracy i rewelacyjny efekt aż strach pomyśleć co będzie za kolejne dwa lata

Pewnie będzie większe wszystko
Beatko, nie ma co się bać, tylko czekać cierpliwie i pielić
Tyle zielska teraz było, ze masakra
Ooo, przypomniało mi się, ze śmietnik muszę wystawić, jutro rano wywożą
Ogródek Iwony II 22:21, 14 lip 2016

Do góry
Beatko, bo jeszcze nie skończyłam. Nie wszystko pokazuję. Ale co tam, spotkać się można, doradzicie, innym okiem , inne mysli, inspiracje będą.

Aaaa, przypomniało mi się... Dziewczyny do Franka chciały zajechać, nie wiem, czy warto tracić na wejściówki.
Dwa dni temu sąsiadka łypnęła okiem przez wysoki płot (sami go tam postawili), zagadała, a ja ją zaprosiłam, bo chciała zobaczyć kompostowniki. I powiedziała, ze u mnie, jak we Franku. Ze nawet jej mąż tak powiedział, że po roślinki nigdzie nie muszą jechać, tylko za płot pójdą
Biało różowy ogród za płotem. 22:16, 14 lip 2016

Do góry
Pieknie wszystko wygląda. Mam czosnki w różach i jesienią dosadzę jeszcze do hortek. Zgapię
Łuki, gratuluję planu i wykonania. Super
Ogródek Iwony II 22:13, 14 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jolu, jesteś już tutaj na Ogrodowisku, wiec na pewno będzie PO, albo w TRAKCIE
Ja, zanim tu trafiłam, myślałam, ze mam ogród. Nawet w konkursie wystartowałam i dostałam drugie miejsce.
Dziś mi się śmiać z tego chce...
W tym roku zapytano mnie, czemu w konkursie w gminie nie startuję, a ja , ze w tym roku jeszcze nie. Dziewczyny, jak będą u mnie, zobaczą, dlaczego
Jeszcze nie skończone
Mój poprzedni ogrodek też sąsiedzi zgłaszali do konkursu osiedlowego i kilka razy z rzędu nagrody dostawałam i też śmiać mi się teraz z tego chce. Ciekawa jestem, co też takiego Iwka Twój ogródek zdeklasyfikowało. Nie mogę się doczekać, kiedy sprawdzę naocznie
Ogródek Iwony II 22:07, 14 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Iwonko obejrzałam metamorfozy. Nooo, robią wrażenie
Zastanowiłam sie , czy to, co teraz robię to będzie "przed" czy "po"

Jolu, jesteś już tutaj na Ogrodowisku, wiec na pewno będzie PO, albo w TRAKCIE
Ja, zanim tu trafiłam, myślałam, ze mam ogród. Nawet w konkursie wystartowałam i dostałam drugie miejsce.
Dziś mi się śmiać z tego chce...
W tym roku zapytano mnie, czemu w konkursie w gminie nie startuję, a ja , ze w tym roku jeszcze nie. Dziewczyny, jak będą u mnie, zobaczą, dlaczego
Jeszcze nie skończone
Ogródek Iwony II 22:05, 14 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wielkie dzięki za info o tych zbiornikach. Musze temat zgłębić, zanim rynny na gospodarczym będziemy zakładać i dach robić.
Ciekawe, czy nawadnianie kropelkowe by zdało egzamin przy takim podłączeniu grawitacyjnym ...

Beatka, a jak ty masz zakopane w ziemię, to jak pobierasz wodę? Pompa?
Na razie prowizorka czyli odkryty właz, w otworze wielki emaliowany garnek i pompa zanurzeniowa do wody brudnej za 40zł. Ciągnie jak smok, ale na krótkie odległości, więc głownie napełnią nią ten garnek i dużą beczkę, usytuowaną w połowie warzywnika. Służy mi więc do podlewania warzywnika i z ręki czyli 2 konewki w rękę i pod krzaczki marsz...Aaaa, jeszcze pod bukszpany taczkami podlewam. No teraz to nie muszę, ale jak sucho było. Kiedyś ma być zautomatyzowane i służyć jako alternatywa dla wodociągów do systemu nawadniania....Kiedyś.
Ogródek Iwony II 22:00, 14 lip 2016

Do góry
Wielkie dzięki za info o tych zbiornikach. Musze temat zgłębić, zanim rynny na gospodarczym będziemy zakładać i dach robić.
Ciekawe, czy nawadnianie kropelkowe by zdało egzamin przy takim podłączeniu grawitacyjnym ...

Beatka, a jak ty masz zakopane w ziemię, to jak pobierasz wodę? Pompa?
Metamorfozy ogrodowe 21:57, 14 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
czerwiec 2013:

lipiec 2016:

To uporządkowanie bardzo w dobrym kierunku poszło, ale powiem Ci Iwonko, że Twoj ogrod z 2012 roku też bardzo mi się podoba. Te zakręcające ścieżki, nęcące, by zobaczyć, co za zakrętem naprawdę działały na wyobraźnię. Tak więc podoba mi się i przed i po i nie wiem, które bardziej
Ogródek Iwony II 21:56, 14 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tereniu, w co gromadzisz deszczówkę? Dobry pomysł na darmową wodę. Koniecznie musisz mi pokazać. Chciałabym w przyszłości zbierać z dachu gospodarczego.
A jak wtedy wykorzystujesz do podlewania?
Wydatku z szybą współczuję. Tylko kłopot... No, ale zwykle tak jest, ze jak się nie chce, to akurat jakieś nieszczęście się przyplącze. Zawsze nie w porę ...
Szkoda, ze Cię nie będzie, ale rozumiem ...

Kupiłam taki zbiornik http://allegro.pl/zbiornik-1000-l-ibc-paletopojemnik-nowy-z-2016-i6325708802.html mój M zrobił redukcję i podłączam do niego waż i działa grawitacyjnie woda jakoś super szybko nie leci ale mi tak wystarczy bo kładę wąż na rabatę i podlewa mam zamiar dokupić jeszcze jeden bo reszta wody zgromadzona w beczkach i bańkach po zeszłorocznej suszy wolałam się zabezpieczyć na suszę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:55, 14 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)

[b]Danusiu
miło Cię widzieć i ciekaw jestem, który busz u mnie widziałaś na zdjęciach wodę najbardziej widać na podniesionym o 5 cm lustrze wody w basenie, miałem dolewać i już nie muszę, ale jak tak dalej pójdzie to będzie przebierać

Grozi ci zatem powódź

Łuki, trzymam cię za słowo, jeśli chodzi o planowanie. Wielkie dzięki za chęci. Po niedzieli zacznę mierzyć i rysować
Lawendowy zawrót głowy 21:51, 14 lip 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

hihih no to ze mnie ogrodnik jak się patrzy
teraz jak się dobrze przyjrzałam to faktycznie na różę nie wygląda ale pomysł z drawbinkami jest dla mnie strzałem w dziesiątke ściskam mocno

Ja też Jolu myślałam, ze to różyczki. Dobrze, ze prócz pisma obrazkowego człek trochę poczyta
Wizytówka - Ogródek Iwony 21:46, 14 lip 2016

Do góry
czerwiec 2013:

lipiec 2016:

Ogródek Iwony II 21:40, 14 lip 2016

Do góry
Zebrało mi się na wspominki.
Zrobiłam kilka zestawień typu PRZED I PO:
Moje metamorfozy ogrodowe
Zapraszam
Metamorfozy ogrodowe 21:37, 14 lip 2016

Do góry
czerwiec 2013:

lipiec 2016:

Do góry
maj 2014:

czerwiec 2016:

Do góry
maj 2014:

lipiec 2016:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies