Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

LyraBea 22:10, 14 lip 2016

olga80 napisał(a)
Iwonka myślę,że za słabe ciśnienia jak na kropelkowym. Musi być pompa aby działało. Takie rozwiązanie chcemy zrobić w przyszłym roku.
U siebie testowałam. Ta moja mała pompka przy dropującym wężu, usytuowanym blisko sobie dawała radę, ale pytanie brzmi, czy koszt zużytego przy tym prądu przez godzinę takiego zraszania gleby nie przekroczył kosztu m3 wody z wodociągów w rozliczeniu ogólnym. Nigdy nie chciało mi się zagłębić w sprawę
LyraBea 22:13, 14 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Jolu, jesteś już tutaj na Ogrodowisku, wiec na pewno będzie PO, albo w TRAKCIE
Ja, zanim tu trafiłam, myślałam, ze mam ogród. Nawet w konkursie wystartowałam i dostałam drugie miejsce.
Dziś mi się śmiać z tego chce...
W tym roku zapytano mnie, czemu w konkursie w gminie nie startuję, a ja , ze w tym roku jeszcze nie. Dziewczyny, jak będą u mnie, zobaczą, dlaczego
Jeszcze nie skończone
Mój poprzedni ogrodek też sąsiedzi zgłaszali do konkursu osiedlowego i kilka razy z rzędu nagrody dostawałam i też śmiać mi się teraz z tego chce. Ciekawa jestem, co też takiego Iwka Twój ogródek zdeklasyfikowało. Nie mogę się doczekać, kiedy sprawdzę naocznie
beata_m 22:17, 14 lip 2016

Iwonko, Twoje metamorfozy są niesamowite, ogrom pracy i rewelacyjny efekt aż strach pomyśleć co będzie za kolejne dwa lata
olga80 22:18, 14 lip 2016

LyraBea napisał(a)
U siebie testowałam. Ta moja mała pompka przy dropującym wężu, usytuowanym blisko sobie dawała radę, ale pytanie brzmi, czy koszt zużytego przy tym prądu przez godzinę takiego zraszania gleby nie przekroczył kosztu m3 wody z wodociągów w rozliczeniu ogólnym. Nigdy nie chciało mi się zagłębić w sprawę

Myślę,że nie pompy aż tak żarłoczne nie są a i deszczówka lepsza dla roślin niż woda z wodociągów. Ostatnio nawet storczyki moczę w deszczówce i widać,że im służy wszystkie wypuszczają pędy kwiatowe
Iwk4 22:21, 14 lip 2016

Beatko, bo jeszcze nie skończyłam. Nie wszystko pokazuję. Ale co tam, spotkać się można, doradzicie, innym okiem , inne mysli, inspiracje będą.

Aaaa, przypomniało mi się... Dziewczyny do Franka chciały zajechać, nie wiem, czy warto tracić na wejściówki.
Dwa dni temu sąsiadka łypnęła okiem przez wysoki płot (sami go tam postawili), zagadała, a ja ją zaprosiłam, bo chciała zobaczyć kompostowniki. I powiedziała, ze u mnie, jak we Franku. Ze nawet jej mąż tak powiedział, że po roślinki nigdzie nie muszą jechać, tylko za płot pójdą
Iwk4 22:24, 14 lip 2016

beata_m napisał(a)
Iwonko, Twoje metamorfozy są niesamowite, ogrom pracy i rewelacyjny efekt aż strach pomyśleć co będzie za kolejne dwa lata

Pewnie będzie większe wszystko
Beatko, nie ma co się bać, tylko czekać cierpliwie i pielić
Tyle zielska teraz było, ze masakra
Ooo, przypomniało mi się, ze śmietnik muszę wystawić, jutro rano wywożą
Iwk4 22:27, 14 lip 2016

olga80 napisał(a)

Myślę,że nie pompy aż tak żarłoczne nie są a i deszczówka lepsza dla roślin niż woda z wodociągów. Ostatnio nawet storczyki moczę w deszczówce i widać,że im służy wszystkie wypuszczają pędy kwiatowe

Tereniu, na 100% deszczówka jest lepsza.
Będę kombinować, jak to wykorzystać. Teraz leci z rynny prosto na rabaty ... Więc dziś istna powódź... tylko z każdej rynny to się nie da zebrać, ale chociaż z gospodarczego ... na tyłach można ..
Basinkowo 23:39, 14 lip 2016

Witaj Iwono!. Od pewnego czasu zaglądam do twojego wątku i obserwuję z podziwem zmiany w Twoim ogrodzie. Bardzo zainteresowała mnie informacja o szkółce w Zblewie. Jak do niej dojechać jeżeli jechałabym od strony Franka. Jak sama wiesz mało jest w naszych stronach ciekawych szkółek. Wyjazd do szkółki we Franku nigdy nie był dla mnie straconym czasem, a gdybym go połączyła z wizytą w szkółce w Zblewie to byłaby rewelacja .
jazzy 00:33, 15 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Ja, zanim tu trafiłam, myślałam, ze mam ogród. Nawet w konkursie wystartowałam i dostałam drugie miejsce.
Dziś mi się śmiać z tego chce...
W tym roku zapytano mnie, czemu w konkursie w gminie nie startuję, a ja , ze w tym roku jeszcze nie. Dziewczyny, jak będą u mnie, zobaczą, dlaczego
Jeszcze nie skończone

Się uśmiałam z tego
A metamorfozy robią wrażenie! Właśnie ostatnio się zastanawiałam czy Twój klon odessanum urósł od zeszłego roku Bo mój stoi w miejscu, a wszędzie czytam, że one (jesionolistne) rosną bardzo szybko...
bacowa 06:10, 15 lip 2016

U nas , już drugi dzień non stop leje jak z cebra
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies