Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

April podbija las... 12:02, 11 kwi 2022

Do góry
April napisał(a)

Juzia, zatem nic nam nie pozostaje jak poddać się tej presji chcenia Tyle że ty ciemierniki możesz nabyć teraz. Są jeszcze w marketach, dwa dni temu dokupiłam kolejnego. Natomiast ja muszę sobie jakąś przypominajkę w kalendarzu zrobić, żeby jesienią nie przegapić.
Jeżeli ja, w kwaśnym lesie mogę mieć ciemierniki to nie wiem czemu nie chciałyby być u ciebie.
Gdzieś im przyjemne mniejsce wynajdziesz.
Brachytricha u mnie zarówno na słońcu, jak i w półcieniu. Nawet nie wiem czy w półcieniu nie ładniejsza. Inna sprawa że na słońcu są fatalne warunki glebowe i podsycha.
Na słońcu jest w głębi rabaty i robi jako tło. Właściwie dobrze ją widać dopiero w sierpniu i wrześniu. Tutaj za prosami

A tam mogę. U mnie nie ma marketów z roślinami. Oprócz Brico. Ale tam nigdy nic ciekawego nie ma. Jak gdzieś upoluję, to kupię. Szukać nie będę. Nie mam czasu

Co do traw... pięknie CI rosną w tym lesie!
Trzeba spróbować. Bo trzcinniki krótkowłose trochę mi marnieją z czasem.
Ogród bez reguł 11:21, 11 kwi 2022

Do góry
Co w ogrodzie, co w przyrodzie... Kwitną klony, pojawiają się pierwsze liście...
klon, lilak, klon ussuryjski, powojnik górski

Ogród bez reguł 11:17, 11 kwi 2022

Do góry
Wczoraj wzięłam się za rozsadę pomidorów. Siałam je 22 marca, czyli po niespełna 3 tyg.
Wszystkich jeszcze nie rozsadziłam, zabrakło ziemi

Trochę tego jest. Nie bardzo wiem, gdzie zmieszczę pozostałe
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 11:01, 11 kwi 2022

Do góry
Porównanie ziarenek i wschodów. Mimo, że tam gdzie były kupione cynie w sieciówkach ziarenek było więcej to wydaje mi się że ta strona lepiej wschodzi. Te wyszukane/odmianowe jakoś gorzej wschodzą. Ale to dopiero parę dni. Może wschodzą wolniej?!
Ogród bez reguł 10:59, 11 kwi 2022

Do góry
Jestem Pojawiam się i znikam
Na usprawiedliwienie powiem tylko, że moja młodzież pracowa w całości udała się na kursy i staże specjalizacyjne i w związku z tym nie ogarniam rzeczywistości, bo naprawdę zarobiona jestem...

Wspomnienia zacznę od tego, że poprzedni weekend spędziłam w Szklarskiej Porębie. Wiem, że nikt tu już nie chce oglądać śniegu, ale tylko to Wam pokażę...

Bardzo poważnie myślałam o przewiezieniu kilku ciężarówek tego białego złota do siebie do ogródka... Żeby się powoli topił...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:56, 11 kwi 2022

Do góry
Pierwszy klematis kwitnie
Tzn zaczyna.
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:18, 11 kwi 2022

Do góry
I offtopic jak zwykle - jedna z owieczek Madras ma nadal super charakter, jest najbardziej posluszym psem jakiego mialam do tej pory. Chce pracowac i trzeba go hamowac zaczal juz mantrailing z nami i idzie mu swietnie duzo nasladuje. Nie mam z nim zadnych problemow, jest poprostu psem idealnym moj cien wlosow nie moge narazie obciac, bo bedziemy szli na wystawe latem, ale czekam az beda na tyle dlugie, by mu kucyk zrobic. No ale przed wystawa niestety wyciac mu wokol oczu nie moge.
Własny Vengerberg 10:15, 11 kwi 2022

Do góry
Nicol, plan zostaje.
Oświetlenie będzie przy furtce i przy altanie. Wodę do altany też chcę doprowadzić.
Do furtki już są przekonane kable. Do altany tylko wyprowadzone z domu.
Masz rację, że trzeba tym się zająć od razu, na początku. Bo później będzie kłopot.

Z plusów, wszystkie klony przetrwały zimę i powoli zaczynają startować.

Z minusów:
Murarzy oczywiście brak.
Działka nadal nie posprzątana.
Na wycenę dalej czekamy.
Ah Ci ludzie...
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:15, 11 kwi 2022

Do góry
Mala aktualizacja bo dlugo mnie tu nie bylo.

I robota mojego meza bardzo sie przydala w ostatnich 3 tygodniach bo byly i wiatry i mrozy a salata sobie bez problemu rosnie
W moim małym ogródeczku II 10:11, 11 kwi 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Dokładnie! Mi też się zima wiosną nie podoba. za to taka wiosna jak teraz jest u Ciebie podoba mi się i to bardzo. Ty masz dużo kwitnących różnorodnych kwiatuszków, pamiętam je z tamtego roku, kolorowe prymulki i masa innych Szkoda, że te nornice się Ci wdały i łobuzują, goń dziady, na pewno jest jakaś trutka.
Nornice mam od zawsze, w pobliżu są nieużytki i lasy. Przyłazi to dziadostwo do mnie na żer, ja co prawda dokarmiam je całą zimę różowymi granulkami. Nie wiem, czy przestały im smakować, czy to coś innego bo granulki w słoiczkach leżą. Myślałam, że dałam im radę, a tu "a kuku" - mamy pyszne cebulki wczesnowiosennych roślin, więc rezygnujemy z trutki.
Widok z mojego ogrodu.

Zacisze Alicji 10:08, 11 kwi 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Lotosy "posadziłam" 29 marca, dziś wyglądają tak.

Bardzo ciekawe doswiadczenie, bede u ciebie obserwowac ciag dalszy
W moim małym ogródeczku II 10:02, 11 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Dorotko, kolorowo i pięknie, prawdziwa wiosna
Dziękuję cieszę się z tych moich wczesnych kwiatuszków bardzo. To taki poprawiacz humoru.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 09:32, 11 kwi 2022

Do góry
Edyto wcześniej zaczynam, zime hakos tezeba przetrwac, teraz mam tunel I igloo wiec moge wcześniej

W domu pomidory I papryka, reszta w tunelu
W Dolinie Muminków 09:07, 11 kwi 2022

Do góry
Tulipany exotic emperor pierwszy raz u Nas. Pięknie wyglądają. Zabezpieczylismy je przed Nasza Tequila bo siedziała na nich i zaglądała do Mamy z nadzieją że wyjdzie Ja pogłaskać
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 06:29, 11 kwi 2022

Do góry
Dziewczyny, mało czasowa jestem, a i u Was mam mnóstwo do nadrobienia.
Ale wiadomo, Wielki Tydzień u mnie to czas zapitolu w robocie.
W Święta wybieramy się na Jeziorany, pewnie tam się uaktywnie.

Póki co moje stołowe ozdóbki Wam zostawiam.
Zielone jaja z Biedro. Polecam!

Ogrodowe wariacje 01:13, 11 kwi 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Aneta, pisz, jaki kolor chcesz na front i jedziemy z pomysłami możesz na nas liczyć 
Zawsze będę powtarzać z wdzięcznością, że róże wpuściłam do ogrodu dzięki Miluni, zdaje się, że i u Ciebie była sprawczynią zamieszania To łączy nasze ogrody.
Ja osobiście lubię różowe i buraczkowe Ale też skusiły mnie klimaty pomarańczowo-herbaciane. W innych ogrodach na rabatach - lubię czerwone Takie mam rozdwojenie jaźni różanej.

Marta tak masz rację to Milunia sprawiła, ze zakochałam się w różach, fajnie napisałaś, że to łączy nasze ogrody
Co do frontu to na tą chwilę nie mam gdzie wcisnąć róż, ale planuję małą metamorfozę. Muszę zrobić lekko podwyższoną rabatę bo jest zbyt mało żwiru, a nie ma jak dosypać bo jest kostka. Katalpa ze swoimi korzeniami tak wszystko uniosła. Wtedy będzie okazja na róże i myślałam o munstead wood - zobaczę jak z nią będzie na różance bo sadziłam dopiero latem zeszłego roku. Tutaj jest bardzo dużo słońca i ciepło. Wywalę stąd kostrzewę, żałuję, że w tym roku jej nie ścięłam tylko czesałam, źle wygląda. Dla porównania fotki obecnie i w zeszłym roku po ścięciu kostrzewy.
Mam plan aby zostawić tylko bukszpany, właśnie róże i niskie ładne trawy.

W ogródku Martki 00:44, 11 kwi 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Cebulowe w swoim żywiole

Weekend przed nami, nastrajajmy się wiosennie

Fantastico, na jesień musowo sadzę irysy
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 00:37, 11 kwi 2022

Do góry
Aż porównałam sobie z poprzednim rokiem, zobaczcie jak się rozrosły, na to liczyłam:

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 00:27, 11 kwi 2022

Do góry
Szafirkowy łan

Słoneczny Ogród 00:19, 11 kwi 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Odświeżanie kancików i przy okazji poszerzanie a raczej porządkowanie, równanie uskoków.

Tu ostatnio dosadziłam dwie żółte kulki na pniu, z innego miejsca przeniosłam.

To się nazywa mega-rabata .

Te rozchodniki w rządku, to te, które sadziłaś po jednej „gałązce”?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies