Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 19:47, 10 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
Widziałam super kanapki... zapakowane i mi znikły
Pamiętam jak u ruskich zawsze sprzedawali żarcie w ichnijeszych fasfoodach na gazetach

Kanapki na później, to je schowałam
Zdziwisz się to było zdjęcie zakupionych śledzi wędzonych w wędzarni na Bornholmie - 4 lata temu!

Musze postawić się do pionu, bo mój wątek coraz mniej ogrodowy...

W tym roku dosadziłam więcej liatr i pogrupowałam je: białe przy różach a fioletowe przy powojnikach. Fajnie czekać

Rododendronowy ogród. 19:37, 10 maj 2012

Do góry
Dziś miałam pogrzeb...o szybę zabił się dzwoniec
Pomimo naklejek..cos go oślepiło...... pies mi go pokazał , że leży.... muslałm, że moze tylko siez lekka ogłuszył, ale nie dawał znaku życia..i musiałam go pochowac, by go jakie koty nie rozdrapały... ;(
A to moja żółta delosperma..jakoś 3 zimy u mnie przeżyła ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:25, 10 maj 2012

Do góry
Mozna pomylić zawciąg z czosnkeim, ze szczypiorkiem..ale jak pomylić ogórki z cyniami?????? Mnie już nie przebijesz....
Mój zawciąg i moje czosnki
Dwa światy 19:23, 10 maj 2012

Do góry
Borbetko ...kule są solarne pływające,....ups....przestały już świecić

Moje roślinki 19:15, 10 maj 2012

Do góry

Moje roślinki 19:14, 10 maj 2012

Do góry

Moje roślinki 19:13, 10 maj 2012

Do góry
Celinko,Karolciu,kochane,działałam dziś od rana ostro,dopiero teraz włączyłam komputer.Posiałam dziś ogórki,cukinie,fasolkę,dynie jadalne i ozdobne.Prawie cały dzień spędziłam w warzywniku,do tego jeszcze obowiązki w domu i przy zwierzakach.Ale co tam,cieszę się,że posiane.Teraz powinno popadać
A przed chwilą pstryknęłam kilka zdjęć

Wyciągnęłam z rupieci taką starą wagę,na razie postawiłam na niej puste doniczki,ale po Zośce coś posadzę i postawię gdzieś na rabacie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:10, 10 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z tyłu ogrodu, we wnęce, znajduje się ściana wodna. Obok stoją donice z kordylinami australijskimi i hortensjami. Naprzeciwko ustawiłam ławkę tekową, którą zdobyłam dopiero w tym roku, a szukałam jej już od pięciu lat. Za ławką rosną róże odmiany "Chopin", moje ulubione.

...

Danusiu a te drzewka za ławką ... liściaste ... co to jest ... Twoje wątki są tak ogromne, że choć czytam wydaje mi się, że na ich nazwę nie trafiłam ...

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:20, 10 maj 2012

Do góry
rabatka i projekt mojego męża ta bruczkowo-kamyczkowa - układający kostkę zaraz kopiowali u siebie

tulipanki były krótko i większośc do wymiany - będzie pracowita jesień

moja długa prosta ze skalniakiem pod domem i po prawej żywopłat z rabatą zółtą , trochę zagraciłam - coś się przemebluje

a ta żółta bylinkę kupiłam w szkółce Szmitów i zapomniałam nazwy

Spróbuję...bo dla chącego- nic trudnego ;-) 18:11, 10 maj 2012

Do góry
Julio swe pobiezne uwagi spisałam na rysunkach. Mam nadzieję, że odczytasz.

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:07, 10 maj 2012

Do góry
Nika dam Ci znać - jak napiszę

a teraz jestem w drodze, patrzę jak ogrodowiskowe ogródki pięknieją, patrzę za okno jak ludzie siedą na działkach wymuskanych i wspominam swój porzucony ogródek

mój klon przed domem - świeci kolorem

buk strasznie się ociąga nie wiem co tak wolno

katalpa się nie spieszy - zdjęcia z 6 maja

i niezawodny mój ulubieniec grujecznik japoński - drzewo sadzone z rodzinnej okazji
Puste pole z wysepką kwiatową 17:47, 10 maj 2012

Do góry
Samych kwietnych rabat od marca do grudnia!
Ogród w budowie - nieustającej 17:40, 10 maj 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Gabrysiu, wysadz werbenę do gruntu, bo w donicy tak pięknie nie rośnie jak właśnie w gruncie tak poradziłam Sebkowi. Mówię z własnego zeszłorocznego doświadczenia w gruncie dosłownie szaleje

Kasiu, werbeny były w gruncie, ale zimowałam jedną w donicy w szklarence i wynosiłam już od początku kwietnia jak się ociepliło. Jeszcze jej nie wsadziłam na rabatę, bo obawiam się przymrozków, po zimnej Zośce wsadzę, całkiem ładnie teraz rośnie i zaczęła kwitnąć. Niestety, nie udało mi się ukorzenić sadzonek i mam jeszcze tylko dwie malutkie z siewu.

Gabrysiu ....ach ..mam nadzieję że uda Ci się zebrać nasionka i jeszcze w nadmiarze więc w kolejkę się ustawiam chgyba że jeszcze uda mi się gdzies upolować, bo mam być gdzieś w bylinowej szkółce

piekne te Twoje rabaty - jak je podlewasz - zaciekawiło mnie - ja bym podlewała wężem i gapiła się i gapiła..

pozdrawiam
Ogród Magdy do poprawki 17:16, 10 maj 2012

Do góry
Witajcie drodzy ogrodnicy.
Jeśli pozwolicie na początku pogratuluje Pani Danusi i pięknego ogrodu i pomysłu na cudowną stronę. Od kilku dni cały wolny czas spędzam czytając i oglądając Ogrodowisko. Bardzo żałuje, że wcześniej nie znalazłam tej strony pewnie wiedziałabym jaki chce mieć ogród a tak to wszystko bez ładu i składu wyszło. Zainspirowana Waszymi pięknymi ogrodami postanowiłam się zwrócić o pomoc czy możecie mi doradzić co mogę zmienić na tej rabacie przy tarasie ?
Docelowo zamierzam doprowadzić cały ogród do porządku ale to z czasem
pozdrawiam serdecznie
Magda
Ogród Bogusława 16:51, 10 maj 2012

Do góry
Nie odzywałem się od początku kwietnia a to dlatego że przy wiosennych porządkach skaleczyłem się w oko od igieł sosnowych, a to dość skutecznie wybiło mi z głowy patrzenie w monitor.

a teraz pozostałości po zimowych przymrozkach moja perełka mocno ucierpiała

nie wiem jeszcze jak inne rośliny ale na razie czekam.
Ogród Ewy :) 16:50, 10 maj 2012

Do góry
Wiesz Irenko, że nie pamiętam Mam nadzieję, że tak!

A to dla Was pierwsze różyczki, na razie doniczkowe, piękna Ghita się kłania

Inne niedługo też będą

Puste pole z wysepką kwiatową 16:23, 10 maj 2012

Do góry
Elu gratuluję stówy!!!!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:21, 10 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
[b]

Jolu to te moje nieznajome żółte kwiatuszki

a to moje

wydaje mi się, ze to dwie różne roślinki,; może w sobotę zrobię lepsze zdjęcie to porównamy
A widoczek z tarasu masz cudny i miło spędzasz czas
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:20, 10 maj 2012

Do góry
A teraz coś dla tych, którzy planują sadzenie leszczyny nie dotyczy osób,które mają wielkie działki i jest im to obojętne )

karpa leszczyny w blasku słońca )

a tu co pozostało w leju po bombie (głębokość 1 metr, szerokość ok. 3 m)

bardzo trudno usunąć te grube korzenie, które swoimi mackami wlazły głęboko i szeroko pod ziemię

Ale my sobie z tym poradzimy
I tym optymistycznym akcentem - do zobaczenia wieczorem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:17, 10 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Trochę z czapy ale powiedz mi Danusiu gdzie znajdę w okolicach wawy takie fajne cisy na ekran do zasłonięcia ramienia bramy, dodam tylko że chciałabym kupić w dobrej cenie czyli niskiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies