Więcej zdjeć nie będzie bo mi się komputer ze zdjeciami rozładuje a po kabel nie chce mi się iść
A ta róża jest ze starego domu. Przez dwa lata zadołowana w marnej donicy, nie nawożona, zaniedbana. Posadozna w byle jakim miejscu.... I jak wystrzeliła teraz pąkami a obok jest jeszcze jedna stara, nie wymarzły...
Kurcze w połowie czerwca wyrównałam sąsiadowi bukszpany i posadziłam je do doniczek. Wcześniej dałam do ukorzeniacza, posadziłam do dobrej ziemi, trzymałam w cieniu, podlewałam. Aktualnie niektóre sadzonki zaczynają żółknąć i zwijać listki. o co chodzi? Co zrobiłam nie tak?
Bożenko mam coś dla Ciebie i mnie się udało upolować dwa "dzwońce, żółtodzioby" oczywiście nie wiem co to za ptaszki, jeden siedział na dachu a drugi na drzwiach od "domku ogrodnika" matka przylatywała je karmić, a one hasały po całym ogrodzie, jednego nawet w dzień miałam w rękach, ogrzewałam go a potem posadziłam na szklarence, po trochu już latają
Tak się cieszę że mam ten internet w końcu, że jeszce coś pośle póki mogę
no to teraz "tyły"
widok z tarasu na "tu na razie jest ściernisko", czyli ogród rekreacyjny i garaż. Niestety fachowcy od dachu jakos nie moga go dokończyć. Ta kupa ziemi według urzędu jest najlepszej klasy ziemia więc wykorzystam ją do wyrównania terenu
a teraz widok z podjazdu do garażu na przyszły półokrągły taras
Tyle jeszcze mam roboty!
tył ma być piekny ale przede wszystkim funkcjonalny, czyli dla dzieci. Dużo trawnika przed tarasem, kącik do zabawy w okolicach gruszy, bo z okna to miejsce najlepiej widać.
Jakoś nie mogę znaleźć ciekawej aranżacji z miejscem na piaskownicę czy mały drewniany domek dla dzieci.
i co z tą rabatką?zostawić tak jak jest? czy dać tę śliwę czy inne na pniu? przed oknem są te nieszczęsne okręgi. Tam gdzie goła ziemia chwilowo rośnie hortensja L w donicy rośnie hosta i w to miejsce myślałam o wstawieniu trzeciego okręgu- wszystkie wypełnić korą tak jak pod oknem a w przyszłości pod oknem i okręgi kamykami. Co Wy na to? trawka jutro będzie skoszona
Nawet gdybyś nie zaprosiła to bym tu przyszła bo takiego ogrodu nie da się pomijac.
Ja też lubię te baby Jagi choc aż tyle ich nie mam.A co to jest to zółtawe na zdjęciu?
Jeśli pytasz o różę, to Alychmist
A te chmurki z prawej to rutewki : orlikolistna i wąskolistna