Aniu i Agatko - pomimo trochę wyższych cen , też się przekonuję do sieciowych sklepów. Była niedogodność taka z begoniami , że w 6-paku były wymieszane kolory (biały , różowy , czerwony). Ale Polak potrafi i dałem z tym problemem szybko radę.
Irenko - tylko malutkich zmian dokonałem i praktycznie zostało tak jak ustawione.
Oj dała zima popalić. Magnolia ma tylko 2 kwiaty rozwinięte i 2 pąki.
Krysia robi przegląd - a może jeszcze coś zakwitnie ?
Kupiłem na próbę 1 szt trawy Kłosówka ( Holcus Mollis Variegata ) . Może kilka wsadzę na nową rabatę dla rozjaśnienia ? Danusia też ma takie i ciekawe czy posadzi tam gdzie robiła przymiarkę.
Tymczasem ma towarzystwo petunii.
Witam serdecznie drogich gości
Wiosna cudna, a migdałek mimo tego, że pięknie kwitnie, kwitnie zdecydowanie za krótko. Letnie upały i silny wiatr i... już po kwiatach, przycięty mocno, czeka na następną wiosnę.
Bardzo pięknie zakwitła w tym roku Susan, zawsze najpierw były kwiaty, potem liście, w tym roku upały przyśpieszyły rozwój liści i wszystko jest równolegle
Udało mi się zrobić zdjęcie kwiatu magnolii z góry
Tu kwiat przed rozwinięciem, już jeden z ostatnich.
Moje świerki po sadzeniu trochę do siebie dochodziły (tak z rok). Hortensje pnące mam drugi sezon. Puściałam je na płocie i na latarni. Mają po kilka mocnych przewodników, które można zaczepić o jakąś podporę.
Dzień dobry Bożenko
Wszystko poczytałam, jestem na bieżąco; kwiaty zacytowałam, bo ta goryczka jest urzekająca, kolor niesamowity, więc jak u mnie pisałaś, że będziesz rozdawać, chętnie choć jedną zabiorę do Miłkowa
Bzy masz piękne, różnokolorowe, ale mnie też podoba się najbardziej ten fioletowy- nie mam go; rh zaczęły swój pokaz, ale azalie mnie zdumiewają, wielkie dorodne i pełno kwiecia dobrze, że w końcu i tobie prezent z nieba spadł i podlał roślinki
pozdrawiam, pięknie już jest
Witajcie Jestem tu nowa, ale czuję się od dawna jak w rodzinnym ciepłym domu. Wiem, że znajdę tu niezawodnie każdą dobrą radę, dlatego pytam Będę dziś sadzić żywopłot z buka i chciałabym, żeby wyglądał jak na zdjęciach zamieszczonych przez Matkę Danusię od cudnych ogrodów. Proszę Was o poradę, jak i kiedy mam go przycinać. Czy powinnam przyciąć przewodnik czy tylko gałązki boczne? Przyciąć go zaraz po posadzeniu czy może dać mu troszkę odsapnąć? Już Wam dziękuję za porady.
Na pierwszym planie 3 sosenki Varellki:
Nowe przyrosty na świerku kaukaskim i jakieś "nie wiem co to jest":
[
Zielona Hakonechloa i trawka, której nazwy nie pamiętam: