Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miało być inaczej 17:38, 30 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
No nareszcie jesteś i u ciebie wiosna, powiem za Marzenką -trawka bujna, a te kuliste tuje olbrzymie i piekne, jednym słowem podoba mi się

Irenko, bywam zaglądam..... ale rzadko piszę. Po pracy jadę do ogródka i wracam w nocy, więc nie bardzo mam kiedy pisać Cały problem w tym, że muszę tam dojeżdżać... ale co zrobić, trzeba się dostosować Działam w ogrodzie, przesadzam, rozsadzam.... dosadzam tam gdzie coś wymarzło... po kilku latach wymarzły mi wszystkie trytomy...szkoda

W końcu i u mnie zrobiło się zielono

Mój 4 arowy azyl... 17:24, 30 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Kącik samozwańczy)) Pierwiosnki, miodunka sieją się same, gożdziki i tojeść rozesłana same się rozłażą, tulipany już kilka dobrych lat nie wykopywane...

A to coś dla Irenki! Miłek zawiązuje nasiona!

Basiu, po pierwsze jestem pod wrażeniem zdjęcia, tak blisko i szczegółowo uchwycone nasionka hura, chyba coś dla mnie tez z nasion będzie dziękuję
co do tulipanów, nie wykopujesz i takie dorodne i proste, to czy w takim razie warto je wykopywać?)?
Mój 4 arowy azyl... 17:12, 30 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu pączki śniedka już niedługo zakwitnie

Jak to możliwe, że ich nie dojrzałam? Pączki śniedka pierwszy raz widzę. Ja swojego wczoraj na działke zawiozłam i tam w cieniu i zaciszu na czas nieobecności zostawiłam. Szczerze mówiąc nie mogę mu znaleźć właściwego miejsca. U Danusi rósł w cieniu jakiegoś krzewu (nie pamiętam).
Ogród w Alei Lipowej... 17:10, 30 kwi 2012

Do góry
justi napisał(a)
te same tulipki w dwóch odsłonach

Śliczne tulipanki..... pozostałe kwiatki też... a warzywka super
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:02, 30 kwi 2012

Do góry
Gratulacje z okazji 300 stronkiPozdrawiam

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:51, 30 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rozgrzeszam wszystkich kupujących

Dzisiaj śliczny dzionek powitał mnie z balkonu takim oto widoczkiem mojego ulubionego drzewa kulistego
Prunus "Umbraculifera"

Daniusiu za to rozgrzeszenie dziękuję, dziękuję, dziekuję !!! i mocno całuję

a i ja w drodze i ukrop a dzionek wstawał też dziś piękny
a na 300 setkę upalne pozdrowienia z ostatniego kwietniowego dnia

pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:39, 30 kwi 2012

Do góry
serdeczne GRATULACJE z okazji 300 to wielka przyjemność oglądać tyle pięknych stron
Mój zielony świat malowany roślinami... 16:28, 30 kwi 2012

Do góry

schnie - i chyba dedzie schło do 20 maja główny wykonawca (tato) wyjezdza no i bedziemy czekać na niego. ale potem mam nadzieje ze raz i bedzie zrobione
Rajski ogród Ani 16:21, 30 kwi 2012

Do góry

Rajski ogród Ani 16:20, 30 kwi 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Aniu, a moze i u Ciebie wialo, albo cos. Bo u nas to na bank cos sie wydarzylo. Mamy przyjaciela pszczelarza, wiec info potwierdzone, tylko nikt nie wie co

Oby sie zdrowe roje pieknie wyroily, a bedzie dobrze

zbigniew_gazda napisał(a)
Ale śliczne zdjęcia pokazujesz . To u Ciebie Aniu inny klimat - cieplejszy . U nas dopiero teraz przyroda nadgania.

Celina napisał(a)
W ciągu całego dnia pszczół szt ! !
Boćku, Celinko i Zbyszku zmartwiło mnie wasze spostrzeżenie dotyczące pszczół i zaraz po pracy ruszyłam do ogrodu na ich poszukiwanie. Są na każdym drzewku po kilka ale nie tak dużo jak po inne lata

Malwesowe początki 15:50, 30 kwi 2012

Do góry
Może moglibyście podpowiedzieć, co tutaj dać?

Ten wąski pasek na razie na projekcie (parę stron wcześniej) nie został obsadzony bo nie wiemy jeszcze co tu zrobić. To wystawa wschodnia - półcieniście ale dość słonecznie. Od momentu tarasu już wiemy co tam będzie ale od kostki do tarasu - nie mam pomysłu. Chodziły mi już po głowie trawy, może jakieś krzewy, a może tylko jakoś zadarnić i pnącza. Siatka jest spowita od strony sąsiada bluszczem i wiciokrzewem, którego muszę mocno ciąć bo latem i jesienią to języki wędrują prawie pod sam dom.

Dziś Robert-ogrodnik zaproponował może cisy co 2 metry a pomiędzy nimi jakieś zadarnienie.

Tutaj jedno z ostatnich zdjęć - teraz tam jeszcze wysprzątaliśmy, wybraliśmy ziemię, przycięliśmy te pnącza...jest wąsko - 50-60cm.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:44, 30 kwi 2012

Do góry
abiko napisał(a)

popatrzcie na te graby

i platany, jak to się rozrośnie, będzie bosko!

no super, chciałam cos takiego jak platany tutaj zrobić u siebie jako tło od wejścia, ale nie wiem jak się to zabrać..fajne.
A zdjęcie matki i córki..no mam nadzieję, że kiedyś też mnie od córki nie odróżnią..

Tak, te drzewa to wyzwanie, ale baardzo mi sie podobają ponoć takie można kupić, na zamówienie
Masz szansę razem z córką być w takim konkursie, fajna przygoda dla dwóch i radocha
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:28, 30 kwi 2012

Do góry

popatrzcie na te graby

i platany, jak to się rozrośnie, będzie bosko!

no super, chciałam cos takiego jak platany tutaj zrobić u siebie jako tło od wejścia, ale nie wiem jak się to zabrać..fajne.
A zdjęcie matki i córki..no mam nadzieję, że kiedyś też mnie od córki nie odróżnią..
Ogród w Holandii 15:25, 30 kwi 2012

Do góry
Uwielbiam patrzeć jak mi samo się podlewa! A trawa zadziwiająco dobrze wygląda! Już prawie nie sposób dostrzec gdzie są połączenia. Wygląda na to, że znowu bez powodu panikowałam.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:23, 30 kwi 2012

Do góry
Jabłonki kwitną! Całe 2 u mnie

I szpalerowa:

Zainspirowana Danusiowymi maskami kupilam sobie doniczke do przykrecenia na murek - chyba na garazu zawisnie, przy laweczce (jak ja juz zakupie Taka - 10 zl na bazarku - wystawki z Niemiec:

Szkoda ze nie bylo 2, byloby symetrycznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:08, 30 kwi 2012

Do góry
Aniu, a te to jakie? wiesz co to za tulipany, bo kupowałam na sztuki.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:04, 30 kwi 2012

Do góry
Karolka gratuluję 200 stronki
a ten tulipek Twój biało czerwony to Carnaval de nice
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:50, 30 kwi 2012

Do góry
To 300 setka w Toyocie też fajnie, gratulacje
Ogrodnik mimo woli 14:37, 30 kwi 2012

Do góry
Dolina Tęczy 14:07, 30 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
No i uwieczniłam prace przy podmurowaniu skarpy
Na razie wyznaczyliśmy linię i Mąż ryje w glinie i równa poziomy, układając darń na miejsce.
Po majowym biwaku zrobi cementowy fundament i zacznie się zabawa z układaniem kamieni

Wypisz, wymaluj, tę samą robote robimy, tylko u mnie juz fundament wylany, ale wyglada podobnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies