Ja swoją lawendę podlewam każdego dnia, gdy nie ma deszczu. Takie dostałam zalecenia od plantatora, który mi sadzonki przysłał. Rabata jest od południa, więc gorąco, a do tego ziemia nie ściółkowana. Nawożę ją tak, jak inne kwiaty, często Nie liczyłam na obfite kwitnienie w tym roku, ale chyba będzie nieźle, pąków kwiatowych coraz więcej....
Pozdrawiam hortensjowo wszystkich zaglądających do mojego wątku
dziękuję za odpowiedź , muszę teraz pomyśleć jaki iglak lubi cieniste miejsca
i ma ładny kolor. Jak zmienię pokażę
A mój kwiatek jest kochany.
Doradźcie
chcę zakryć wiatę od strony ogrodu, a ponieważ ogrody japońskie mnie zafascynowały, chciałabym stworzyć ogród stylizowany na japoński. Pomyślałam żeby od strony ogrodu posadzić bambusy dosyć wysokie, które zasłonią wiatę o tak szybko w paincie, to to zielone to będą bambusy,
macie jakieś doświadczenie z bambusami, wyczytałam że u nas zimują
Pleistoblastus fortunei, P. pumilus, Sasa veitchii, Sasa palmata, Arundinaria gigantea.
Czy bambusy są zimozielone?? Tzn czy będą mi zasłaniać wiatę także w zimie?
A od strony wjazdu w celu zasłonięcia zastosować coś pięknego jak poniżej (listewki plus klon palmowy w duuużej donicy)
i dalej opowieść o domu, którego nie chciałam, a o ogrodzie zero wiedzy...
dziwne, że chcesz czy nie i tak większość rośnie
to chyba..tawuła; pełno jej u mnie, ale pewnie to coś pospolitego, wybierałam lat temu 15
tawuła z dereniem białym, tnę go okrutnie
szersze ujęcie...
róże ucięłam przy ziemi i taka fajna kopuła się zrobiła
śliczne zdjęcia ja już tak chciałabym mieć takie dorodne rośliny.......tylko pozazdrościć
aaa Martuś melduję ze szałwie od ciebie zakwitły a pierwiosnek robi furorę . rozmnożyłam go do 7 potęgi i pięknie rośna wszystkie .
dziękuje za życzenia .trzymam się młodości rekami i nogami, ale czuje że pomalutku zwalniam tępo ,
nie nadążam , częściej odpoczywam w tańcu a w teatrze łapię się na myli że chce mi się spać itd.