Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:28, 28 mar 2015

Do góry
Kasiu e po jakimś czasie na weselu buty nie potrzebne bo nogi bolą

Agato z chęcią się dowiem w jakiej gazecie bo ja nigdzie żadnych zdjęć nie wysyłałem i nie udostępniałem. Chociaż domyślam się w jakiej gazecie zdjęcia mogą być. W sumie to informacja troszkę mnie zdenerwowała bo znowu ktoś bez jakiegokolwiek powiadomienia używa cudzych zdjęć.

Dziękuje Ci za informacje

Mirello żurawka z drugiej strony to Berry Smothie jeżeli o tą chodziło
No, a wątku nie ma co nadrabiać bo dużo rzeczy nieaktualnych i niepotrzebnych do oglądania
Wpadnę wieczorkiem do Ciebie zobaczyć co tam planujesz

Kasiu sam chciałbym wiedzieć w jakiej gazecie

Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:36, 28 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu i powiedz gdzie tu sprawiedliwość W tej Zielonej mają wszystko czego dusza ogrodnika zapragnie Czekam na fotki Pissardi.

Łukasz- nie tak wszystko. A jeśli jest, to cena też jeeest U nas 1 szkółka z prawdziwego zdarzenia, a u Was całe stado

I pamiętaj - sprawiedliwość zawsze pośrodku
Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:14, 28 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu i powiedz gdzie tu sprawiedliwość W tej Zielonej mają wszystko czego dusza ogrodnika zapragnie Czekam na fotki Pissardi.

Będą koło16.00 Luki tam byliny i buksiki u nas iglaki Co zrobić.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:11, 28 mar 2015

Do góry
Małgosiu wy to macie się dobrze Mnie pozostaje żebranie o dobroduszność No i ja już za wszystko dziękuje z góry

Ilono zdecydowanie Rio. FIre Alarm przemarza jest nietrwałą odmianą, zdarzały się przypadki, że komu przetrwała, ale nie ma co się łudzić. Znam mnóstwo osób, które miało te odmiany w tym poważnych kolekcjonerów i nikomu nie prztrwałą nawet najmniejszego przymrozku. Ładna jest do donicy na jeden sezon o ile znajdziemy wyrośnięte okazy
Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:03, 28 mar 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:45, 27 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kasik właśnie się wybierałem pytać, a tu odpowiedz już u mnie, normalnie telepatia Dziękuje bardzo.

Gosiu to będę czekał na informacje Ja w sumie miałem jechać po kulki do Zaprężyna, ale sprawy się pokomplikowały i chyba nie wypali, no ale to inna sprawa
Masz racje już przesiąknęliśmy mimo chodem, czy ktoś chciał czy nie chciał lepszy gust chyba rośnie. Ja przynajmniej dzięki ogrodowisku sprecyzowałem co lubię i co chce mieć teraz i w przyszłości

Tam też po drodze zajrzymy bo potrzeby z Kindzią spore mamy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:41, 27 mar 2015

Do góry
Kasik właśnie się wybierałem pytać, a tu odpowiedz już u mnie, normalnie telepatia Dziękuje bardzo.

Gosiu to będę czekał na informacje Ja w sumie miałem jechać po kulki do Zaprężyna, ale sprawy się pokomplikowały i chyba nie wypali, no ale to inna sprawa
Masz racje już przesiąknęliśmy mimo chodem, czy ktoś chciał czy nie chciał lepszy gust chyba rośnie. Ja przynajmniej dzięki ogrodowisku sprecyzowałem co lubię i co chce mieć teraz i w przyszłości
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:36, 27 mar 2015

Do góry
Luki myślę że da się zrobić nawet jak dużego sutka nie będzie 70 sadzonek to nie 50 kulek nie??
Wiesz że ja myślałam że ten zestaw to tak sama wykombinowałam Danusia tak nas edukuje mimochodem nie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 27 mar 2015

Do góry
Uuu to ciekaw jestem jak duże zakupy planujesz Także ja czekam na informacje.
Ja potrzebuje 60-70, ale gdyby dało się więcej to z chęcią skorzystam, a jak mniej to i tak będę chętny

Tak swoją drogą będziemy mieli to samo zestawienie na rabacie Pissardi, Morning Light i Vanilla Freise, u mnie tylko w tle będzie żywopłot z grabu, a przed bylinówka

U Gabisi w zeszłym roku widziałem jak pięknie komponuje się ML z Pissardi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:14, 27 mar 2015

Do góry
Ilonko jeżeli chcesz dostać ładne żurawki to nie zamawiaj wcześniej jak pod koniec maja. Taki jest tryb produkcji żurawek, że szkółki producenci kupują malutkie sadzonki z in vitro w kwietniu i one muszę mieć czas podrosnąć. Niektórzy wsadzą te maleństwa do doniczek i już wysyłają co jest nieuczciwe z ich strony. Jest szansa, że ktoś znajdzie zeszłoroczne sadzonki w jakimś sklepie, ale wtedy jest największe ryzyko na sprowadzenie sobie opuchlaków.
Polecam zatem zamówienie żurawek pod koniec maja, mimo to wielkich okazów się nie spodziewaj. Ja co roku mniej więcej w takim terminie kupuje i jestem zadowolony
Namiary podam na pw

Gosiu ilość busików zależy tylko od waszej dobroci Muszę dopytać jakie są duże i w jakiej cenie. Nie chce robić dużego problemu

Kasiu kreacja weselna wybrana?

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:51, 27 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ehh czemu mnie to nie dziwi w końcu w ogóle nie masz szkółek w okolicy
Ja to się jeszcze troszkę naszukam. O miskanty będę pytać

Kryzys mówi że było więcej to przyjeżdżaj Na stronie ML nie mają , mają variegatusy
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:28, 27 mar 2015

Do góry
Ehh czemu mnie to nie dziwi w końcu w ogóle nie masz szkółek w okolicy
Ja to się jeszcze troszkę naszukam. O miskanty będę pytać
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:13, 27 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu mamy ten sam problem Ja też szukam Pissardi. Co roku do pobliskiego CO przywożą wiosną szczepione na 180cm W tym roku też przywieźli, ale bardzo rzadkie korony złożone z bardzo grubych gałęzi(2-4) i nie zadowalają mnie, a cena zawsze jest super(z gołym korzeniem)
Będę jeszcze dzwonił do jednej szkółki bo mają podobno szczepione na 180 Nigry, a to prawie to samo co Pisardi.
Do bylinowego mam zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu na przeszpiegi. Zapytam o ML bo sam potrzebuje 4 sztuki

Już mam pissardi Z gołym korzeniem ale ładne Jutro pokażę Ja potrzebuję aż 8 ML
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:17, 27 mar 2015

Do góry
Gosiu mamy ten sam problem Ja też szukam Pissardi. Co roku do pobliskiego CO przywożą wiosną szczepione na 180cm W tym roku też przywieźli, ale bardzo rzadkie korony złożone z bardzo grubych gałęzi(2-4) i nie zadowalają mnie, a cena zawsze jest super(z gołym korzeniem)
Będę jeszcze dzwonił do jednej szkółki bo mają podobno szczepione na 180 Nigry, a to prawie to samo co Pisardi.
Do bylinowego mam zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu na przeszpiegi. Zapytam o ML bo sam potrzebuje 4 sztuki
Moja codzienność - ogród Oli 18:58, 27 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ten porządek w każdym miejscu na rabacie mnie przeraża, nawet najmniejszego niepożądanego farfocla czy kamyczka Wiosna super się prezentuje, a ściana nadal intryguje

a u Ciebie to niby bałagan hahaha
cały czas myślę jak ją pomalować biało czy szaro..
Moja codzienność - ogród Oli 18:48, 27 mar 2015

Do góry
Ten porządek w każdym miejscu na rabacie mnie przeraża, nawet najmniejszego niepożądanego farfocla czy kamyczka Wiosna super się prezentuje, a ściana nadal intryguje
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:52, 26 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Szkoda takiego zasłonięcia, ale za to ile nowego miejsca
Znowu zmieści się troszkę roślin

Jutro już częściowo zasłonię ale na zasłonę całkowitą to teraz poczekam trochę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:49, 26 mar 2015

Do góry
Byłem zobaczyć drzewa i chyba miałem klapki na oczach jak ostatnio je oglądałem. Fakt ładnie i równo szczepione na 180cm, ale po 2 ewentualnie 3 bardzo grube gałęzie do metra na końcu których jakieś czuprynki. Krzywe strasznie. Trzeba szukać dalej.
Były piękne bordowe ciemierniki, ale ich cena nie była śmieszna... dla mnie żałosna, naciąganie ludzi..73zł za ciemierniki to solidna przesada.
Były też magnolie Genie mniejsze z duża ilością pąków za 170 i duże z jeszcze większą ilością pąków za 270zł. Gdybym tylko miał miejsce... mógłbym się nawet na jej cel zadłużyć

Miałem napisać jakie róże planuje.
Na liście mam takie odmiany i muszę wybrac 4-6, planuje posadzić 10 krzaczków.

Grafin von Hardenberg
Mariatheresia
Gospel
Ascot
Shone Maid
Bailando
Gartentraume
Munsted Wood
William Shakespeare
Red Leonardo da Vinci
Geoff Hamilton
Queen of Sweden
Spirit of Freedom

Z tego muszę coś wybrać. Zrobię sobie tabelkę z za i przeciw może będzie łatwiej wybrać
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:25, 26 mar 2015

Do góry
Szkoda takiego zasłonięcia, ale za to ile nowego miejsca
Znowu zmieści się troszkę roślin
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:39, 26 mar 2015

Do góry
Gosiu ja też się broniłem przed różami, ale poległem na polu bitwy co nie zmienia tego, że nadal ich nie lubię, ale co zrobić kiedy one tak ładnie kwitną

Ewo cenne spostrzeżenie. W sumie też jak będą niżej szczepione po jakimś czasie jedna śliwa wejdzie na żywopłot.
Chciałem zapytać Danusie, ale doczytałem, że ma pilne sprawy rodzinne i nie chcę zawracać głowy.

Agato z początkiem kwietnia można zacząć zasilać. Ja zacznę jak uporam się z innymi pracami

Aniu dziękuje za opinie, teraz jestem już przekonany i jadę zobaczyć czy drzewa zmieszczą mi się do auta Jeżeli się nie zmieszczą to sobie je zarezerwuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies