Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:22, 27 sie 2014

Do góry
Jak dla mnie wszystkie piękne, ale pudle muszę nadobyć koniecznie. W tamtym roku zachwycałam się taką ciemno bordową, z 4sztuk pojawiła się jedna i to tak mizerna, że aż żal.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:56, 27 sie 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A mnie się podobają 3 rośliny No w porywach 4 Ciekawe czy będą nagrodzone

Dużo jest Clematisów , a ja mam z tej listy 5 roślinek w ogrodzie
Moja codzienność - ogród Oli 15:27, 27 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

najlepiej to nowy wybudować
aż takich rewolucji nie chciałam proponować
Moja codzienność - ogród Oli 13:07, 27 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
oj tam zawsze można dom przebudować

najlepiej to nowy wybudować
Moja codzienność - ogród Oli 12:28, 27 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

hehe no u mnie taka też chyba średnio ale coś można podpatrzeć
oj tam zawsze można dom przebudować
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:24, 27 sie 2014

Do góry
dzięki Ci dobra kobieto, robię zamówienie cebul, muszę poprzeglądać zdjęcia z maja gdzie co wcisnąć
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:04, 27 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu masz irysy pumila ? jak one się zachowują przed kwitnieniem i po, tzn jak wyglądają ?

Ruszają bardzo szybko, w marcu są już zielone listeczki.
Kwitną w maju.
Potem są takie zielone szabelki jak w zwykłych irysach, tylko niższe i w odróżnieniu od irysów wysokich liście są dłużej ładne. Przedwczoraj trochę ogołociłam brzydszych listków (można je przyciąć o 2/3) i tak wyglądają.. foto słabe bo wykadrowane.

Zwykłe irysy mnie denerwują, a te pumila lubię Kłącza są na powierzchni tak jak w zwykłych irysach.. właściwie to różnią sie tylko wysokością . i są zdrowsze. W kępie mam 5 różnych irysów, jak kupiłam wiosną w 2012 roku to kłącza zgniły zanim posadziłam (było po 1 kłączu z koloru)... trochę oczyściłam i wrzuciłam w ziemię.. i żyją I się rozmnożyły łądnie. Irysy trzeba co jakiś czas dzielić i na nowo sadzić, bo ze starych kłaczy słabo kwitną.. Duże irysy wyrzuciłam, a tych nie wyrzucę nigdy

Maja wysokość kocimiętki

Z 5 malutkich kłączy mam już tyle ..czyli 6 różnych (może 6 zamówiłam??) mogłabym Ci dziabnąć po trochę i wysłąć.. ale niestety nie pamiętam gdzie mam jaki kolor Są żółte , granatowe, bordowo, żółto-brązowe i niebieściutkie.. te ostatnie lubię najbardziej

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:31, 27 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ana!
Jak ja lubię takie akcje Kobiet Pracujących! Po prostu trzeba było rozwieźć 4 tony kamyków, to się rozwiozło.

Ewcia no cóż takie życie. Często jestem zdana tylko na siebie i dobrze mi z tym... dzisiaj wiem, że mam mieśnie o których nawet nie wiedziałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:23, 27 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Kochani odniosę się do wszystkich by nie produkować postów Dziękuję za uznanie biłam się sama ze sobą bo z jednej strony żal mi było mojej pierwszej rabaty a z drugiej strony wkurzała mnie na maksa.
Musiałam dokonać kompromisu w postaci klona który musiał zostać na rabacie i wyszło co wyszło. Brałam tez pod uwagę przedpłocie i umbry które zasłonią mi okno w kuchni. Linie kombinowałam z różnych perspektyw by grały z tym co po drugiej stronie i z wykorzystaniem tego co już było... Nie wpomnę, że bukszpany i coniki przesadzałam kilka razy i to w najmniej korzystnym okresie... wszystkie się przyjęły

Wczoraj byłam umarta bo po południu przyjechały kamyczki, miało być troszeczkę na rabatę przed domem i przedpłocie... i sypnęło się Panu 4 tony...
Na ulicy leżała wieeeeelka hałda kamyków, musiałam przewieść to co na rabatę a resztę rozgarnąć na ulicy... tym sposobem prawie cała droga na całej długości naszej działki jest wysypana grubą warstwą kamykami...
Jak M wrócił po 20 to stwierdził, że ładnie to wygląda, a ja ledwo żyłam

Ana!
Jak ja lubię takie akcje Kobiet Pracujących! Po prostu trzeba było rozwieźć 4 tony kamyków, to się rozwiozło.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:54, 27 sie 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)
Mam pytanko - wsadziłam w tym roku vanilki, chyba 10 sztuk, ze względu na koszty są małe.
Chciała bym wiedzieć jak cięłas swoje wiosną żeby rosły raczej w grubość łodyg a nie wysokość.
Wiem, wiem , że i tak trzeba podwiązywać.

spokojnie urosną i to szybciej niż myślisz Według mnie tak czy inaczej potrzeba czasu. Mówią, że niskie cięcie powoduję sztywność łodyg. Ja tnę różnie, tzn łodygi bliżej trawnika niżej, te kolejne coraz wyżej. Taki rodzaj schodków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:25, 27 sie 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Tyle i takie nagrody i nic nie dali?za takie cudo?skandal!
może to dziwnie zabrzmi... ale nie o nagrody i chodziło... zobacz musiałam w necie poszukać żeby Ci powiedzieć jakie one były nagrody rzeczowe były drugorzędne aczkolwiek miłe...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:20, 27 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu czy z rozplenicami na rabacie ex rododendronowej tak pięknie rozpanoszyły się tataraki?

no zobacz były sobie takie mizeroty przez dwa lata a jak ja dojrzałam do zmiany to one się wzięły w sobie na razie zostały. tataraki są przy hortkach, przy bordowych żurawkach jest hakone, która jak tatarak się uwinęła
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:17, 27 sie 2014

Do góry
jalos napisał(a)

Może i młody masz ogród, ale już widać w nim potencjał
Nie wiem, co zrobić z projektem. Strasznie długo czekałam na wolny termin u projektantki (znanej Ci na pewno z innego forum), a potem strasznie szybko go zatwierdziłam. Właściwie to obejrzałam pojedynczo zdjęcie każdej rośliny-podobały mi się, a niestety nie skupiłam się kompozycjach, kształtach rabat. Najważniejsze dla mnie było jak najszybciej posadzić drzewa i to niestety teraz się mści.
Mój ogród jest ogromnym wyzwaniem, ale to nie miejsce na moje rozterki.

Jola (?) nie łam się zakładaj wątek i pokazuj!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:15, 27 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
dziś deszcz nawet ja się nudzę
http://www.popularnie.pl/kocie-pozycje-podczas-snu/
http://www.popularnie.pl/10-niezwyklych-kotow/

ja wczoraj małam podobne zajęcie, oglądałam filmiki ze śmiesznymi zachowaniami kotów
Dzisiaj od rana u nas świeci słonko, nic że poranek rześki
Metamorfozy ogrodowe 08:05, 27 sie 2014

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Ten ogród to chyba wszyscy na ogrodowisku znają co nie zmienia faktu,że metamorfoza rewelka i pomyśleć,że w trzy lata można takie cuda osiągnąć
Pięknie jest

niekoniecznie ostatnio parę osób mi powiedziało, że trafiło do mnie 'przed chwilą' a na O są od dłuższego czasu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:34, 26 sie 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Kochana, rabata Zjawiskowa cudna, tamta jak pamiętasz mocno mi się podobała, nawet chciałam zgapiać, a teraz to już sama nie wiem
śliczna jest, co tu więcej pisać
no widzisz, wniosek z tego taki nie zgapiajta od Any dziewczyny i chłopaki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:34, 26 sie 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Kochana, rabata Zjawiskowa cudna, tamta jak pamiętasz mocno mi się podobała, nawet chciałam zgapiać, a teraz to już sama nie wiem
śliczna jest, co tu więcej pisać
no widzisz, wniosek z tego taki nie zgapiajta od Any dziewczyny i chłopaki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:31, 26 sie 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

HAHA! czyli eM też fanem ogrodnictwa się stał... i mieszczuch ani z niego ani z Ciebie Super!

to rzeczywiście mało tych horti się przyjeło. Ja wsadzałam do wody żeby się ukorzeniły. Myślę że z 80% się ukorzeniło, jedne szybciej inne wolniej A w przechowalniku masz sucho czy raczej mokro?

pierwotnie sporo wypuściło listki, al tylko te do teraz żyją i mają korzonki (sprawdzałam)
na przechowalniku idzie linia kroplująca, przechowalnik ma 60 cm szerokości i 6m długości, mam tam 5 bukszpanów które kiedyś będą kulkami i patyczki. Dużo zapewne zostało zniszczonych jak chłopaki stawiali pergolę bo to za nią
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:19, 26 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

u siebie przy domu nie mam,a skoda myślałam, że rozdam ale mój M sobie je zaklepał przedwczoraj jak zobaczył będziemy na wiosnę sadzić przy biurze, mamy tam troszeczkę miejsca hahaha I pomyśleć że jeszcze dwa lata temu limki mu się nie podobały...no cóż podobno tylko krowa zdania nie zmienia
patyczki wetknęłam na przechowalniku bezpośrednio do ziemi, sporo ich było. Przyjęło się może 20%...

HAHA! czyli eM też fanem ogrodnictwa się stał... i mieszczuch ani z niego ani z Ciebie Super!

to rzeczywiście mało tych horti się przyjeło. Ja wsadzałam do wody żeby się ukorzeniły. Myślę że z 80% się ukorzeniło, jedne szybciej inne wolniej A w przechowalniku masz sucho czy raczej mokro?
Metamorfozy ogrodowe 23:01, 26 sie 2014

Do góry
ostatnio u siebie w wątku pokazałam taką metamorfozę

lipiec 2011

lipiec 2014

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies