Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miniaturowy ogródek 22:53, 11 cze 2012

Do góry

Tak to wyglądało będzie po nowemu

Doniczki przygotowane do wysadzania wszystkiego z ogrodu

Puste pole z wysepką kwiatową 22:51, 11 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Moja najukochańsza tawułka Bullata zaczyna kwitnąć. Śliczna by była z niej obwódka... Ale na razie mam tylko dwie

/quote]

Elu tawuła piekna,pierwszy raz taka widzę
Miniaturowy ogródek 22:51, 11 cze 2012

Do góry

Rododendronowy ogród. 22:51, 11 cze 2012

Do góry
Zdecydowałam, że To jest obecnie najpiękniejsze z kwitnących w moim ogrodzie, więc Tobie Bożenko ofiarowuję. Za Twój przepiękny ogród, za cudne wspomnienia z pobytu u Ciebie, za śliczne fotki, za cierpliwość dla wszystkich, którzy Cię męczą z powodu Twojej ogromnej wiedzy o wszystkim... Za wszystko!!!

Miniaturowy ogródek 22:49, 11 cze 2012

Do góry
Narada robocza i projekt stary z ogrodu bez trawnika usuwa się na plan dalszy a jego miejsce zajmuje malutki i kolorowy plan Gabika

Odmierzamy

Mój zielony świat malowany roślinami... 22:49, 11 cze 2012

Do góry
Krys napisał(a)

Waska czy to jest rojnik?

yyy chyba nie. nie znam nazwy ale bardzo to lubie mam sporo mogę wymienić za hosty
to chyba jakiś skalniak kwitnie na żółto - pokaże jak zakwitnie
Ogród Magdalenka 22:48, 11 cze 2012

Do góry
i włala .... kuleczka jak ta lala

Miniaturowy ogródek 22:47, 11 cze 2012

Do góry

Pięknie jest, ale będzie jeszcze piękniej

Ogród Magdalenka 22:46, 11 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
A mnie przy tym nie będzie i straciłam okazję aby podziwiać na żywo twój ogród i dekoracje i kącik wypoczynkowy!

Irenko będzie okazja jeszcze nie jedna , zapraszam zawsze, dzwonisz, że jedziesz i wstawiam wodę na kawę ... choć dzisiaj ciężko było z tą kawą, Wieloszka nie mogła się doczekać ... bo najpierw kulkowanie ... Marzenka bardzo dokładnie kulkowała ... jeszcze raz dziękuję Marzenko ...
... przy małych wspomagałyśmy się stelażem, ale duże kule Marzenka cięła maszyną ... wyszły bardzo ładnie ...
... zdjęcia z cięcia maluchów

... Marzenka przyjechała zmęczona , ale jak sama stwierdziła , kulki postawiły ją na nogi

Rododendronowy ogród. 22:46, 11 cze 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Dawno mnie nie było, a tu już 900 stronek. Gratulacje

A ja właśnie byłam u Ciebie. Dzięki Aniu.
Miniaturowy ogródek 22:45, 11 cze 2012

Do góry
No i u GabiK-a zaczęła się rewolucja
Robimy nalot od strony marchewki

Puk, puk, kłaniamy się nisko

Gabi już na nas czekała za płotem.

Rododendronowy ogród. 22:44, 11 cze 2012

Do góry
Dawno mnie nie było, a tu już 900 stronek. Gratulacje

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:43, 11 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tak było 8 lipca 2011 roku

Tak jest dzisiaj

jak ja uwielbiam takie porównania. Fajnie to już wygląda z lotu ptaka. No i pięknie się taras "przyciemnił"
Ogrodowe rewolucje... 22:42, 11 cze 2012

Do góry
Witajcie Ogrodomaniacy

jestem stałym bywalcem forum od ponad roku. Na początku cichym i zakochanym w Danusinym ogrodzie, później zarejestrowanym i zakochanym w wielu Waszych ogrodach. Jednak zeszły rok był dla mnie rokiem ciężkich wyzwań (obrona mgr) i zmagań z chorobą mojej córki, później moją i zabrakło czasu i siły na ogród. A no właśnie, bo ogród mam, nie wiem, czy właściwiej będzie napisać: " jeszcze nie skończony" czy: "dopiero zaczęty". Mieszkam pod Warszawą w Łazach i tutaj jest "moje miejsce" na ziemi.
Początki: sadzenie jakichkolwiek roślin, byle gęsto - myślę, że większość zna to z autopsji... Później przesadzanie roślin i wymyślanie nowych rabatek. A dziś, po roku przerwy mój ogród to obraz hmmm... "dzieło szalonego artysty" i dodatkowo strasznie zachwaszczone.
To co zyskałam: nauczyłam się cierpliwości: przestałam kupować rośliny "na zaś" i sadzić gdziekolwiek. Mam ogólny pomysł na ogród, ale nie mam planu całościowego - stąd moja wizyta (mam nadzieję, że pierwsza, ale nie ostatnia) na tym pięknym forum. Widzę, jak sobie pomagacie, doradzacie i wspieracie. Mam nadzieję, że mogę skorzystać z tej ogrodniczej (i nie tylko atmosfery .
Aha, zauważyłam też kilka znajomych duszyczek z forum budowlanego - pozdrawiam

I od samego początku proszę o Wasze sugestie.
Przed domem mam takie oto rośliny (chodzi o rabatę na pierwszym planie):

i chciałabym zmienić troszkę tę rabatę. Mam zamiar przesadzić jukkę, a w jej miejsce, no właśnie... co dać w jej miejsce? Czy dosadzić trzecią kosodrzewinę, czy zamknąć jakimś iglakiem na pieńku, czy może czymś kulistym?
Co o tym myślicie?

Miniaturowy ogródek 22:39, 11 cze 2012

Do góry
Agatko, plac jest piękny, cały jest niżej, jest świetnie rozwiązana woda, siedzisz jak w jakiejś enklawie. I chyba to nie na Euro, tylko za Euro. Z funduszy unijnych.
Kamienice stoją ciągle takie same, ze zdjęciami. I festiwal kultury żydowskiej też jest. I teatr żydowski tuż obok.

Pokażę jeszcze, jak wygląda woda na placu. Chociaż obiekt na pierwszym planie nie wyszedł najlepiej.

Agatko, jak będziesz w Warszawie, to koniecznie się odezwij.
Ania i róże i cała reszta :) 22:39, 11 cze 2012

Do góry
I ostatnia seria
Cardinal Hume

Chocolate Ruffles

Jeszcze razLavender Dream
Puste pole z wysepką kwiatową 22:39, 11 cze 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Zakwitł mój młody podmarznięty żylistek Strawberry Fields

Moja najukochańsza tawułka Bullata zaczyna kwitnąć. Śliczna by była z niej obwódka... Ale na razie mam tylko dwie

Agawowisko zrobiłam

I zmiana aranżacji na ganku...

Kula - bomba!

I dotarłam i podziwiam kulka zachwycająca, agawy nadają ciekawy charakter, a tawułki tej nie znam widziałam, tez inną, fajna odmianę paproci
no a róża powala, przecudna czyli humor jest
Ania i róże i cała reszta :) 22:37, 11 cze 2012

Do góry
Queen Elizabeth

Old Port

Pink Gr.

Ogrodnik mimo woli 22:36, 11 cze 2012

Do góry
Aniu, ale pędzisz, nie nadążam za Tobą. Na Twoje 600 stronek moja dzisiejsza pierwsza róża

Dolina Tęczy 22:36, 11 cze 2012

Do góry

Krzewuszka przesadzana na wiosnę i od razu przywalona zwałami gliny w toku murowania - mimo wszystko pięknie zakwitła

Przymierzam się do jej przycięcia po kwitnieniu - tniecie swoje? Jak mocno? A kaliny koralowe i kolkwicje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies