Danuniu czy ja moge się uśmiechnąć i bardzo bardzo ładnie poprosić o odcięty pęd tego bluszczu do ukorzenienia??? Jeśli to oczywiście nie byłoby problemem. Bardzo proszę
Pięknie u Ciebie jak zawsze!!! A klonik z pewnością znajdzie u Ciebie godne miejsce.
dzięki za te zdjęcia. Nie sa to jaja rudzika bo on ma białe z rudymi plamami. bardzo prawdopodobne że są to jaja pleszki , która też ma częśc piórek rudych. dobrze by było żeby juz nikt nie niepokoił ptaków bo mogą zostawic jaja i założyc nowe gniazdo gdzies indziej. Jeśli będziesz miał czas to poobserwuj czy to pleszka.Tu masz jej zdjęcie na samym dole strony. https://www.ogrodowisko.pl/watek/1561-poznajemy-ptaki?page=3
Pozdrawiam serdecznie.
Witaj Agnieszko- Abiko
fajnie ze "pomoglas" w posadzeniu tych wiśni
Beatko-Beto
tez mysle ze same berberysy to bedzie nieciekawie i tak kombinuje moze zrobić takie plamy
zółte- to moze trawka, czerwone to berberysy, zielone to irga albo coś innego?
albo drzewka podsadzic trawką na około, i dopiero wprowadzic jakies plamy z krzewów np berberysów czerwonych i zółtych, bukszpanów-kilka kulek, irga lub cos zadarniającego
Pomóżcie!!! w podjeciu decyzji??
tutaj masz zdjęcie, jeszcze nie posprzątane, ale u mnie leje i zimno
jak sie dopatrzysz od prawej serba potem choiny kanadyjskie szt 3 i rh. Przed nimi są rh, azalie 2 i wrzosy..jednym słowem zielono,..jakoś nijako. Wiem, że małe..ale jednak. A tutaj gdzie ten worek czarny ma być śliwa wiśniowa Pissardi i cos jasnego musze dać, może dereń biały jakiś?
Hmmm, raczej ani Ewa ani Danusia nie odradzały mi wrzosowiska. Pisały o tym aby nie tworzyć wrzosowiska w cieniu dlatego będzie ono w miejscu bardzo słonecznym. Nie będzie to jakaś ogromna rabata wrzosowa ... Nie mogłabym się obyć bez wrzosów - bardzo je lubię! Działeczka jest maleńka ale będzie typowo trawiasta i kwiatowa. Czemu nie pasują do niej wrzosy ?
Ponieważ Bogdzia lubi ptaszki to i ja coś pokażę od siebie
Pewne ptaki uwiły sobie gniazdko w skrzynce od gazu i oto zdjęcie. Niestety nie wiem co to ptaki bo w ogóle nie można ich zastać. Skrzynka jest tuż przy drzwiach wejściowych do domu. Pojawiają się gdy domownicy są w domu albo z dala od skrzynki. O gniaździe się dowiedziałem od sąsiada, ponieważ on zauważył ptaki, jak znosiły materiały na gniazdko. Sprawdzałem na internecie i najbardziej pasują mi te jaja do rudzika.
Z kolei w tamtym roku u sąsiada w skrzynce od gazu były sikorki
Tu na zdjęciu młoda sikorka, która wypadła z gniazda.
Aniu, lewizja urocza Poznałam ją dopiero na Ogrodowisku i mam nadzieję kiedyś ją mieć ...
Jej delikatny kolor z przełamaną szarością kamienia, ach
Tylko, czy ona nie ma jakiejś ładniejszej nazwy, bo ta kojarzy mi się niestety z lewizną Dla mnie pozostanie ona "pięknościa z gór"
Dawaj więcej takich fotek Lej miód na moje schorowane gardło
Jeśli chodzi o rzodkiewkę i aksamitki, to mam na odwrót - rzodkiewka w gruncie za kilka dni już do chrupania, a aksamitki wschodzą w szklarni
Szkoda, że tak daleko mogłybyśmy robić wymianę Z kożyścia dla dwóch stron..... a pieknotka to lepsza nazwa.....ale przyzwyczaiłam się do lewisji.
Jak powtarzam fotki to sorki...wrzucam tylko to co zmniejszyłam wcześniej..
Sklaniaczek
Widać, że jeszcze nieskończony..na razie komponuję..już kilka razy przesadzałąm na nowym kawałku rośłiny....... czekam na wenę..
Po lewej jest rząd różnych liliowców....... wszelkeij maści i koloru...ależ będzie pstrokato...nie mogąłm się zdecydować na określone.....wiec te najfajniesjze powieksze, a resztę keiedy rozdam.....a może przyzwyczaję sied owszystkich kolorów ?