Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 20:47, 24 cze 2012

Irciu - myslę, że "na żywo" znalazłabyś znacznie więcej
A paczka już miała być właśnie w tę sobotę, ale coś im się pozmieniało i nie wysłali Może w czwartek albo kolejną sobotę. ALe nie mam tego złego... - jak się da to jeszcze kilka żurawek dorzucę No już doczekac się nie mogę. ALe z drugiej strony ten jeden ogródek na Floriadzie bardzo dał mi do myślenia. Musze się z tym przespać, ale wizja ciemnych żurawek i do tego czerwonych traw wystających zza bukszpanów stała się bardzo kusząca. Ale jak wiadomo co nagle to po diable więc jeśli do przyszłego roku nadal ten pomysł będę uważała za trafiony to... zmieniamy!
O White Fairy oczywiście myślałam. I jest to jedna z opcji, ale szukam jeszcze alternatyw żeby mieć sumienie czyste, że wszystko sprawdziłam.
monteverde 01:26, 25 cze 2012

Podobały mi się trawy sine chyba z goryczkami, podobna kanapę pokazali u Tomka na spotkaniu na Dolnym Śląsku, a krwawnik paprika tez wiosna kupowałam, ale jeszcze nie kwitnie, a wystawa super, dzięki za fotki Agatko aha przy żółtych kwiatach to przegorzany czy mikołajki pomorskie, bo nie widać wysokości
Madzenka 06:25, 25 cze 2012

Mnie też trawy z goryczką urzekły. Ależ swietna wystawa, a mega-kaloszki znakomiotym symbolem wystawy
Lena 07:23, 25 cze 2012

...albo na "ogrodowe krasnale"

Hej Agatko

Czyżbyś wyznaczyła nowy trend na "ogrodowisku"? A myślałam że ten typ nie przejdzie....
Reszta wystawy fantastyczna , absolutnie wszystko mi się podoba.
Róże Twoje obłędne ale zdjęć ogólnych jak na lekarstwo...
Proszę o więcej
kwiatholandii 08:57, 25 cze 2012

Agata, dzięki za fotki. A te morze żurawkowe, przepiękne. Pewnie jakieś nowe pomysły masz przez tą wizytę? Jakieś nowe plany? Podziel się pomysłami
agata_chrosc... 09:18, 25 cze 2012

monteverde napisał(a)
Podobały mi się trawy sine chyba z goryczkami, podobna kanapę pokazali u Tomka na spotkaniu na Dolnym Śląsku, a krwawnik paprika tez wiosna kupowałam, ale jeszcze nie kwitnie, a wystawa super, dzięki za fotki Agatko aha przy żółtych kwiatach to przegorzany czy mikołajki pomorskie, bo nie widać wysokości

Aniu, no masz szczęście, że akurat zanotowałam co to jest to z żółtym krwawnikiem! Otóż jest to przegorzan! No, przynajmniej raz mogłam kompetentnej odpowiedzi udzielić
agata_chrosc... 09:18, 25 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
Mnie też trawy z goryczką urzekły. Ależ swietna wystawa, a mega-kaloszki znakomiotym symbolem wystawy

Marzenko, jak to miło, że mimo tylu atrakcji jeszcze miałaś czas wpaść na wystawę
noemi 09:20, 25 cze 2012

Podziwiam zdjęcia z wystawy ... piękne inspiracje Agatko dzięki za fotki ...przybliżasz nam takie świetne imprezy

buziaki dla Ciebie
agata_chrosc... 09:21, 25 cze 2012

Lena napisał(a)

...albo na "ogrodowe krasnale"

Hej Agatko

Czyżbyś wyznaczyła nowy trend na "ogrodowisku"? A myślałam że ten typ nie przejdzie....
Reszta wystawy fantastyczna , absolutnie wszystko mi się podoba.
Róże Twoje obłędne ale zdjęć ogólnych jak na lekarstwo...
Proszę o więcej

Lena - to akurat raczej żart, ale przy pawilonie Bangladeszu więcej takich atrakcji było.
Zdjęć ogólnych brak bo u mnie ciągle plac budowy i nie chcę was, przywykłych do warunków sterylnych, epatować niedoróbkami Ale może kilka miejsc da sie sfotografować bardziej ogólnie , a zatem szykuję się do sesji planów ogólnych!
agata_chrosc... 09:27, 25 cze 2012

kwiatholandii napisał(a)
Agata, dzięki za fotki. A te morze żurawkowe, przepiękne. Pewnie jakieś nowe pomysły masz przez tą wizytę? Jakieś nowe plany? Podziel się pomysłami

Monika, mam pomysły tylko aż sie boję je ujawniać! Na pewno wprowadzę ten czerwony krwawnik na rabatę, która powstanie we wrześniu - będzie razem z berberysami, trawami i jakimś iglakiem kolumnowym, którego jeszcze nie znalazłam. Może znasz coś takiego - żeby prosty pokrój miało, taki cylinder raczej, ale długie, puchate igły czyli nie cis, ale raczej coś jak sosna.
No i jeszcze chodzi mi po głowie zmiana dekoracji na rabacie bukszpanowej. To podsadzenie ciemnymi żurawkami i do tego kilka elementów wertykalnych bardzo mi się podobało. Myślę np o jakiejś bordowej czy czerwonej trawie np. pennisetum rubrum albo imperata red baron. To moje trzmielinowe nasadzenie takie mi się nudne jakieś wydało w porównaniu z tamtym. Ale jeśli, bo może mi się zmieni, to zrobię to w przyszłym roku, żeby mojego mężusia nie drażnić, bo on już resztkami sił trzyma nerwy na wodzy