Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 14:34, 24 cze 2012

Aniu, muszę zamówić 2 mądre książki i będę wiedział a tak to nie pamiętam, mówiła mi koleżanka ale co tam jak w głowie trocina, bez książki i netu nie pogadasz. Powiem że pięknie kwitnie, już nie długo widzisz pączuszków mnogo. Dziś podlewałem biohumusem a w czwartek po burzach lałem EMy, pewnie ludzie się patrzyli jak na idiotę, wody po kostki a ten z konewką lata, ale EMy lubią mokro, ciemno i ciepło. Miskanta podlałem już ostatni raz już wyżej konewki nie podniosę, sięga mi już do brody, piękny jest
popatrz
co do warzywnika nie przesadzam jest wszystko bardzo małe

Na koniec moje różyczki

Zdjęcie roślinki zrobię Ci Aniu z bliska. Czy kwanzo pobadał Ci się? bo dla mnie rewelacja.
popcorn 14:36, 24 cze 2012

Gailardie piękne! Wiesiołki teraz wszędzie, pięknie wyglądają takie żółte kwitnące łany
Różyczki urokliwe A miskant u Ciebie już wielki!!
pozdrawiam
mmarta1982 17:57, 24 cze 2012

Robert pamiętaj że jak by co to z burakami możesz na mnie liczyć.Twojego miskanta ostatnio przkosił mi mąż.na szczęście w innym miejscu jest inna kępka,myślał ze to jakaś trawa.
monteverde 21:09, 24 cze 2012

Oczywiście ,że bardzo mi się podoba a jakie to mądre książki znasz tytuły, może ja je mam ja sobie załatwiłam lewe oko od 4 dni czerwone spuchnięte i rano nie mogę otworzyć, jak pieliłam w ogrodzie musiałam je zatrzeć
Klamber 23:35, 24 cze 2012

Aniu, niedobrze z okiem nie ma żartów, ja niedawno też tak miałem no może nie aż tak ale bolało mnie to zakrapiałem sobie sullfacetamidium natricum, maśćciowałem żeby oko nie skrzypiało oxycortem A. Jak koleżanka była z wymianą w tamtym tygodniu to miała ze sobą fajne książki Barbara Mika - Byliny słońca i cienia i skalniaki - Eugieniusza Radziula. A ja sobie piszę i wcinam jagódki. Aniu dalej będzie fotka dla Ciebie ze skalniaka.
Marto, mój miskant to już ledwo go mogę podlać a skosić to by się nie dał, nie martw się za rok odrośnie może z większą siłą. Mój cukrowy jest większy od gigantusa, muszę juto go dokładnie sfocić. Przyjeżdżaj to popatrzysz na moje trawki.
Karola, miskant jescze z 10 dni i mnie przerośnie, dziś podlałem go biohumusem. Wiesiołki też jakoś bardziej obrodziły jak zwykle, przynajmniej tak mi się wydaje. Popatrzyłem dziś co u Ciebie, ładnie wyrosły te lilie w doniczce.
Aldonko, nie przypuszczałbym żeś taka porywcza, naprawdę, ja to z każdym rokiem jestem coraz bardziej nerwowy, ja też jak mi nie idzie robota to klnę i aż w końcu ją rzucam i idę do ogrodu porobić i też mnie to uspokaja. Z rękami też mam stale kłopot a najbardziej zimą ale to związane jest to z pracą, wykonuje wyroby z mosiądzu a ręce reagują mi na cynk i skóra mi pęka przy paznokciach, boli jak diabli. Zbieram irysy żeby Cię choć trochę podgonić. Moje irysy pokazywałem chyba 3 strony wcześniej. Mam jeszcze jednego o niebieskich liściach to mój najpiękniejszy ale to niespodzianka po trzymam Cię trochę w napięciu wyślę na Twoje imieniny. tylko żebym nie przegapił.
Zapomniałem się pochwalić że w piątek dostałem pakę a w niej 2 irysy i 3 trawy. Dziś oberwałem małe odrosty które wypościł mi cypryśnik błotny do ukorzeniacza wsadziłem i do inspektu, ze 40 tego było zobaczymy czy coś mi urośnie, koreanki sadziłem 80 nasion wykiełkowały 2 cieszę się i z tego wyniku, koreanek w szkółce jeszcez nie miałem. I jeszcze dzisiejsze fotki.

Bogdzia 23:53, 24 cze 2012

Jak zwykle piękne zdjecia ale dlaczego narzekasz na warzywnik? Jest piękny , wielki i bardzo zadbany.
aldonaz 00:00, 25 cze 2012

Ładne kolory. Na ostatnim zdjęciu to chyba palczycha. Nie wykopałam jej na zimę i już nie wzeszła. Podoba mi się Twój klon Shirasawy, mój niestety usechł. Zrezygnowałam już z klonów palmowych, choć kuzyn, który ma swoją szkółkę namawia mnie na jeszcze jednego. 2 sadzonki z 80 - masz cierpliwość. U mnie ładnie wzeszła lawenda. Irysy super, szkoda ze tak krótko kwitną. Na moim wątku niewiele się dzieje, bo mam problem z wgrywaniem zdjęć z mojego komputera. Pozdrawiam
monteverde 00:06, 25 cze 2012

długo masz palczychę? piękny perukowiec i podoba mi się to 2 zdjęcie
Matka 00:16, 25 cze 2012

rOBERCIE, PIĘKNY OGRÓD!NAPATREZC SIĘ NIE MOGĘ

oj, sorki!
Martek 02:31, 25 cze 2012

Zielono i kwietnie Robercie
Konie dawno poszły na kabanosy.Przyszedł czas,że nasze wnuki, krowy będą oglądać na zdjęciach .
To nie jedyny aspekt naszego bytowania jaki ulega zmianom im bardziej potrzeba nam powrotu do natury,do korzeni tym szybciej wszystko pędzi w złym kierunku. I cóż czy nie będą pasować tu słowa "Ludzie,ludziom zgotowali taki los...?"
Dlatego chyba "zatrzymujemy" czas na tych swoich rabatach,kwietnikach,sadach czy działkach pielęgnując to co cenne.