A ja znowu mam pytanie dręczące mnie tym razem odnośnie jeżówek- posiałam a) cherry brandy b) jakąś czerwoną z nasion od sąsiadki.
W dużej palecie takie jasne, z włoskami listki- czy to by była Cherry ?
a na drugim zdjęciu niby ta z nasion..ale wiele mi ich nie wzeszło i jakieś mizerne jeszcze- zastanawiam się, czy da się wysiać takie inne niż zwykłe purpurowe z pozyskanych nasion czy też nie powtórzą cech matecznych? Mogą wyrosnąć na zwykłe? Liście się różnią od tej na górze.
Podaj na PW adres to wyślę jak będę dzielić.
sadzonki z zeszłego roku, choć małe to cieszą
A dwuletnie to już pokaźne kępki, dziś zmęczone deszczem ale dają radę. Wśród traw i hortensji są latem schowane, co lubią.
U mnie wreszcie wiosennie, po deszczach
Te znikające pierwiosnki są zawsze wiosenną niespodzianką
A tą miodunkę najbardziej lubię w tym stadium beż pełnego rozwinięcia kwiatków
Pamiętacie rabatę, którą stworzyłam jesienią nie jest jeszcze wysciolkowana i wszystkie roślinki mają się dobrze. Cebulowe też ładnie się zapowiadają. Teraz nie ma jeszcze uroku bo jest nieskończona ale już niedługo
Widzę że będzie można jeszcze coś dosadzic
Wiosna robi swoje. Zdjęcia sprzed kilku dni.
W balii wzrasta brunnera
Bardzo lubię runiankę
Wśród rozplenic startują żonkile
Bardzo lubię pierwiosnki. Muszę je równiutko rozsadzić wzdłuż drogi
Ale numer z tą parocją, w przyszłym tyg.wypusci pewnie już listki bo już jej pąki pękają myślałam że ona tak później rusza a zdaje się , że wyprzedzi graby
Chyba osłonięcie domem od zachodnich wiatrów jej służy
Irenko,
moje ciemierniki rozrastają się i są coraz piękniejsze. Chciałbym jednak aby były tak dorodne jak w Wojsławicach ( to tam zakochałem się w ciemiernikach) lub u Sylwii.
Nie wiem co robić aby szybciej się rozrastały.
Jedynie ciemiernik cuchnący jest okazały
Deszcz, 5 stopni, a Daria ryje nie będzie mi pogoda plula w twarz. Oficjalnie ogłaszam, że skopałam. Jak przeschnie to będzie trzeba otrzepać darń z ziemi.
Zatrzymałam wczoraj oko na Twoich elatach ale nie miałam sił pisać. Stwierdzam, że moje mają chyba kiepskie warunki bo są 3 lata i dużych kęp nie ma więc myślałam że to taka drobna trawa będzie trzeba nad nią pochylić się dłużej.