Ona może tak jakby otulać ten pieniek. Cięcie konieczne.
Te nowe odmiany trzmielin są nieco bardziej wrażliwe na mróz, ale powinno być dobrze.
Końcówki pędów należy poczyścić na wiosnę, to co widać że zmarznięte.
Najważniejsza jest ściółka na korzenie (kora sosnowa - przekompostowana) i osłona od wiatru.
Ja nie okrywam, ściółka jest już gruba więc nie dosypuję, a ogród mam za murem. Różaneczniki mi nie wymarzają.
Cudnie to wygląda, moje klimaty. Oczywiście dodałabym międzu stożkiem i dwiema kulkami (po prawej) cisa kulę na pniu
ŻÓłte kulki z czego są? Sufriticosa?
Bardzo miło się ogląda zmiany w ogrodzie, zwłaszcza gdy pokazujecie zdjęcia. To oznacza, że wystarczy trochę wysiłku i wszystko jest możliwe. Anetawi szukuje ogród dla potrzeb swojej rodziny - to wspaniały przykład, z przyjemnością się ogląda takie działania
Puk, puk.... sąsiadki z oczyszczającą miksturą ( jogurt naturalny, sok z pomarańczy, suszone morele i otręby) dla poprawienia kondycji - zamiast kawki proponujemy
Słońce od rana, niebo błękitne. Wszystek śnieg z drzew prawie w całości stopniał, trochę połamanych gałęzi, szczególnie klonów. Przymrozek był niewielki, ok.-3.
Patrzę na kwiaty przed domem, żyją. Roślinom w gruncie nic się nie stało
Po południu jadę na działkę. Od wczoraj do soboty mam u siebie Maję, córkę córki