Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Holandii 08:21, 02 maj 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Uwielbiam patrzeć jak mi samo się podlewa! A trawa zadziwiająco dobrze wygląda! Już prawie nie sposób dostrzec gdzie są połączenia. Wygląda na to, że znowu bez powodu panikowałam.

Miodzio, cud malina, nie tylko trawa (pierwsza klasa), podlewanie ale i bukszpany!!!
A co tam białego kwitnie, RH?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:18, 02 maj 2012

Do góry
Domi, nie wymyśliłam nic nadzwyczajnego - jak zwykle coś przerabiam Przy tarasie rośnie morwa pendula (wybrana przez M.) i próbuję go namówić na przesadzenie jej, a w to miejsce pójdzie wiśnia umbraculifera, za nią będzie żywopłocik bukszpanowy, ona sama w skarpecie z żurawek lime, a przed nimi pas konwalnika. Muszę stamtąd przesadzić lawendę i hosty:

A druga rabatka to taka mała z czerwonym klonikiem: od strony tarasu też będzie bukszpan potem pas lawendy a przed nią carex evergold. Stąd na szczęście nic nie muszę przesadzać :

I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie brak funduszy na realizację... Może jak pomysły trochę poleżą w szufladzie, to pojawią się inne, lepsze .
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 08:09, 02 maj 2012

Do góry
Poza konkursem wystąpić nie zaszkodzi
Aby pokłonić się naszej Bogdzi.
Przyroda robi sobie wyraźne jaja
I zamienia lipiec na początek maja.

Ogrodnicy za rogiem cichutko czekają
Czy też niespodziankę nam spłatają ?
Co robić ? - wycieczka ma stroskane miny
Bo nie zna dnia ani godziny .

Czy już piec placki i ciasto miksować
Gaz do dechy i wszystko szykować ?
Jakaś dobra wróżka by dobra była
I ogrodniczkom wszystko wyjaśniła.

Pokażę nasz ogród 08:00, 02 maj 2012

Do góry
Zaniedbane miejse przy głównym wejściu do domu(!)
Betonowe placyki to miejsca po starym szambie.
Do naprawienia został jeszcze trwanik i dosadzenie paru lawend, a pewnie i innych roślin
W środku piownia drzwiasta, po bokachobecnie azalie i magnolia Susan. W zeszłym roku posadziłam tu mały żywopłocik z wrzośców, niestety zimą był jakis pomór. Większość kilkultnich okazów padła (nie tylko w moim ogrodzie)

Bergenia sercolistna (Bergenia cordifolia) 07:55, 02 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Basiu, takie pąki Bergenii mi w tym roku przemarzły chyba, bo są całe czarne i zeschły Karolina poradziła aby je wyciąć. Chyba już kwiatów w tym roku nie będzie?
Pogaduchy skowronków 07:48, 02 maj 2012

Do góry
Dziś Święto Flagi! Co prawda nowo ustanowione,ale kto ma niech zawiesza,jutro te jest święto.Przyda się!
Wszystkim ptaszkom życzę wysokich lotów w ciągu dnia!
U mnie ochłodzenie wyraźne.Zaledwie +9.Ma dojść do 20-tu.Słonce na razie świeci.

W sobotę u mnie prognozują ZERO trzeba będzie na noc poprzykrywać ,co bardziej wrażliwe rośliny.Szczególnie róże.

Życzę miłego dnia.

Do góry
Dziś Święto Flagi! Co prawda nowo ustanowione,ale kto ma niech zawiesza,jutro te jest święto.Przyda się!
U mnie ochłodzenie wyraźne.Zaledwie +9.Ma dojść do 20-tu.Słonce na razie świeci.

W sobotę u mnie prognozują ZERO trzeba będzie na noc poprzykrywać ,co bardziej wrażliwe rośliny.Szczególnie róże.

Życzę miłego dnia.

Do góry

Życzę miłego dnia.
Mój kawałek raju 07:31, 02 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
ponieważ jeszcze siedzę, wrzucę inne fotki niż tulipany

Ania napiszę tylko CZAD!! Gdzie Ty takie petunie kupiłas????
Pogaduchy skowronków 07:22, 02 maj 2012

Do góry
Dzień dobry ptaszki. Wyciągają się obłoczki i może upały odejdą. Było nie do wytrzymania. Miłego dnia po i przed świątecznego.

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 07:04, 02 maj 2012

Do góry
Ponieważ konkurs się zakończył pora pokazac nagrodę.

Udział w konkursie wzięły cztery osoby: Ania Monte, Dajana , Jola i Hania. Myślę że dwa dni wystarczy na głosowanie. Głosy proszę przesyłac dziś i jutro do Ani asc -przewodniczącej jednoosobowego jury konkursu na pw..
Kolorowe rabaty 01:24, 02 maj 2012

Do góry
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny,miłe komentarze i wszelkie rady.
Trochę chłodu na upały w postaci tych bratków dla Was dobrzy Ludzie
Udanej środy ,dobranoc
Żurawka - Heuchera 00:59, 02 maj 2012

Do góry
madlen napisał(a)

jakie roślinki są na tym zdjęciu??

Bo to jest u KasiWB
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 00:51, 02 maj 2012

Do góry
Irenko, rzuć okiem na fiołka, którego zamówiłaś. Może być?
A nawet zostawię zdj. u Ciebie.
Bajkowy ogród Weroniki 00:39, 02 maj 2012

Do góry

Serduszka

Szafirki

Tulipany

Tulipany

Tulipany
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 00:29, 02 maj 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Nowe fotki buków może lepiej widać
Jak myślicie czemu nie rosną??????????

Widać ale ja nie wiem co im dolega to samo z moimi grabami. 4 szt mają piękne listki a 3 śpią ???
Bajkowy ogród Weroniki 00:26, 02 maj 2012

Do góry
Maju, poduchy floksowe będziesz mieć szybko, łatwo i szybko się mnożą. Trzy lata temu miałam małe cztery sadzonki, a dzisiaj pełno, a sporo rozdałam i wyrzuciłam na kompost.
Aniu asc, przycinam floksy przy bukszpanach, jak za mocno je zakrywają, a tak raczej zostawiam. Wiosną listki, a właściwie igiełki zeschnięte opadają (ja po nich trochę pochodzę, żeby szybciej opadły), i już wyrastają nowe, zielone. I jakoś mi się nie znudziły, lubię je bardzo.
Kajtek najlepszy na tych poduchach, mówisz. Ja go lubię, jak wraca ze spaceru z panem, i kieruje się wprost do wodopoju, a za chwilę wyciąga swoje cztery łapki, i też jest w SPA, jak Twoje ptaszyny.
Szukamy na niego sposobu, by nie obszczekiwał rowerzystów. Dzisiaj zrobiliśmy sobie wyprawę rowerową, a dla Kajtka zabraliśmy koszyk (gdyby jego małe łapki i upał zawiodły). Szkoda, że nie wzięłam aparatu, może innym razem...

Flokszy szydlaste od furtki wejściowej

Floksy w drugą stronę

Kajtek w SPA
Bajkowy ogród Weroniki 00:02, 02 maj 2012

Do góry
Andziulko, mój ogród jest bajkowy, ale trzeba przymknąć oko na podmarznięte bukszpany, patyki zamiast róż (trzymam, a może odrosną) i hiacynty, jakieś dziwaczne w tym roku.

Różowa skalnica, niebieski żagwin i lila floksy szydlaste

Biała tawuła i "dom we floksach szydlastych" w odsłonie kwietniowej

Oczko w wystroju floksowym, ( potem w azaliowym, nenufarowym, różanym, irysowym)

Ławeczka też zmienia tło w zależności od miesiąca. Bywała już błękitno marcinkowa, chryzantemowa, a w tym roku, mam nadzieję, że będzie jeszcze różana.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:57, 01 maj 2012

Do góry
hehe, dobra metoda Aga

Marzena, wstawię fotkę tego w czym się zakochałam (i wg mnie tam jest tynk!) i drugą fotkę , którą wstawił Richie, tak chcę teraz (!) , ale nie z cegły! - usunę jak zobaczysz !
[zmoderowane]

czy wg Ciebie musi być jakaś specjalna pompa? zależy mi na takim strumieniu , silnym
Bajkowy ogród Weroniki 23:54, 01 maj 2012

Do góry

A to fiołki dla Irenki i Bogdzi, zaczynają kwitnienie a potem też są ozdobne z dużych liści. U mnie rosną pomiędzy bukszpanami, w rzędzie. Mogą być?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies