Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 19:08, 19 cze 2012

Marzenko ... szkielet podestu powstaje ... a małż z urlopu odwołany ... zatem nie wiem kiedy będzie koniec bo dzielny małż i tatuś sami ją tworzą ... na słowo tworzą zwracam uwagę ...

oto co jest ...

a tak ma być ... ta inspiracja jest tak bardzo już moja, że choć z cyber przestrzeni mam do niej prawo ... do tych schodków będzie prowadził chodniczek z płytek a między maleńkie przerwy na karmnik ... dalej w przedogródku tez płyty się pojawią ale dużo większe przestrzenie karmnika pomiędzy nimi ... będą też bukszpanowe obwódki z lawendą zgapione też od Ciebie ... Marzenko mam wstępną fantazję w głowie i zainspirował mnie Twój projekt tylko u mnie musi dać wersję shabby ... no ... jak na razie na papierze idzie dobrze ... jutro poproszę małża żeby to w jakimś programie namazał

no i "Norka" czytaj stary drewniany domek ostatecznie znikł ... taki mam teraz widok po otworzeniu drzwi wejściowych ... armagedon wykluczam zostawiam ceglaną ścianę i drzewko ... będą pod nim niecierpki ... jeszcze w tym roku

Madzenka 19:12, 19 cze 2012

Armagedon!!! ale będzie pięknie
A może M sie sam odwołał z urlopu ?
Mala_Mi 19:22, 19 cze 2012

Widzę, że prace ruszyły Tylko M nawiał.......
Konstancja30 19:26, 19 cze 2012

no cóż najwyżej się doprowadzi !!! ...
bociek 20:42, 20 cze 2012

Izabelo, dumnam z Wacpani, te trzynascie kraczorow rada bym obejrzec co by stosowny akt narodzin przygotowac

Dzielna jestes, tyle czasu sie bronic, a jednak

A weranda w hamerykanskim stajlu, pociagnij ja do "winkla" i postaw tam fotel bujany, bedzie jak w Karolinie Poludniowej
justi 20:50, 20 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
wygrzebałam w archiwach ... miałam ten kwiat sztuk jeden kilka lat temu ... był piękny i błagam niech ktoś wie co on za jeden

moje podejrzenia idą w stronę dziewanny ... ale ja się nie znam ...

Iza, nie wiem co to za kwiatek, ale kupiłam rozwary, trochę podobne. Jesli Ci się podobają możesz zakupić w zastępstwie

wstawię Ci, jeśli pozwolisz,jedną fotkę, więcej u mnie możesz podpatrzeć

Konstancja30 21:44, 20 cze 2012

bociek napisał(a)
Izabelo, dumnam z Wacpani, te trzynascie kraczorow rada bym obejrzec co by stosowny akt narodzin przygotowac

Dzielna jestes, tyle czasu sie bronic, a jednak

A weranda w hamerykanskim stajlu, pociagnij ja do "winkla" i postaw tam fotel bujany, bedzie jak w Karolinie Poludniowej

13 ... tylko słowo krzaczorów jakby nie adekwatne do ich rozmiarów ... ważne, że są ...

weranda właśnie w takim hamerykańskim stylu ma być ... Ameryce już się znudziła a ja jestem zakochana w takiej bez pamięci ... poza tym taras mam od południowej strony i jak grzeje to patelnia ... z moim peselem to już nie do zniesienia a weranda będzie od północy ale z wschodem i zachodem ... no to idealnie na kawusię w południe ...

prace posuwają się do przodu i ta makro przestrzeń 5m2 )) ... zaczyna istnieć ... jak jutrzejsze czarne chmury i gradobicie jednak nas ominą to do weekendu ... będzie ... bez barierek ale podest powinien być ...

oczywiście teraz mam problem marki problem ... jaki odcień nadać dechom ... szaro biały ... drewniany (i niech mi nikt nie mówi, że takiego koloru nie ma ) ... ???
Konstancja30 21:45, 20 cze 2012

justi napisał(a)

wygrzebałam w archiwach ... miałam ten kwiat sztuk jeden kilka lat temu ... był piękny i błagam niech ktoś wie co on za jeden

Iza, nie wiem co to za kwiatek, ale kupiłam rozwary, trochę podobne. Jesli Ci się podobają możesz zakupić w zastępstwie

wstawię Ci, jeśli pozwolisz,jedną fotkę, więcej u mnie możesz podpatrzeć

ptrzeszłam obok nich na bazarku i chyba wrócę ... podobne ... i piękne kielichy ...
Sebek 21:49, 20 cze 2012

Oczywiście, że jest taki kolor drewna! Tylko surowemu drzewu potrzeba duuużo czasu, aby same od siebie nabrało taki kolor - no ale od czego są farby!
abiko 21:52, 20 cze 2012

Konstancja30 napisał(a)
Marzenko ... szkielet podestu powstaje ... a małż z urlopu odwołany ... zatem nie wiem kiedy będzie koniec bo dzielny małż i tatuś sami ją tworzą ... na słowo tworzą zwracam uwagę ...
a tak ma być ...

nooo...jak takie coś powstanie, to ja z Twojej werandy nie zejdę