Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Klein Kottorz 18:43, 19 cze 2022

Do góry
daszum napisał(a)

Zauroczyła mnie ta róża. Czy znasz jej imię?
Mam 3 Purple Rain, drażniły mnie na początku. Teraz poznałam ich zaletę-pachną Rosną w takim miejscu, że widać je z daleka jako plamę koloru. Na razie zostają
Piekne ujęcia ogrodu.
Pozdrawiam
Przedziwny Ogród 18:43, 19 cze 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Twój ogród to prawdziwe cudo! Można kompleksów się nabawić...
Tawuła przepięknie Ci zakwitła - kaskadą

Dziękuję To lata nasadzeń, przesadzeń, wysiewów, przycinań i obcinań. Czasami z różnym skutkiem. Mogłam więcej w przeszłości wsadzić drzew ozdobnych. Teraz się przekonałam, że sporo różnych kwiatów, które rosły pod drzewami, ochroniło się przed gradem.

Glina i zielsko 18:26, 19 cze 2022

Do góry
Już to napisałam u Sabinki Helen
z ogrodu"Hortensjowo".
Tak sie cieszę że dziękować po stokroć to i tak za mało.
Wklejam więc tu :

Ładna dziś niedziela.
A ja miałam tez świetną sobotę. Odwiedziłam piękny i dorodny ogród Helen -Sabinki w jednym z uroczych wielkopolskich miasteczek.

Ogrod jest piękny. Ładnie skomponowane rabaty. Rosliny dorodne i tak zdrowe że zapiera dech. Bogactwo gatunków.
Róże, szałwie, trawy, hortensje, bodziszki itd.
Wiele z tych roślin pierwszy raz widzialam na żywo. Zupelnie inne wrazenia niż fotki czy filmiki w necie.

Bardzo dziękuje Sabinko.
Za gościnę, za radość z jaką opowiadasz o ogrodzie. I dziękuję serdecznie za roślinki którymi sie tak chętnie dzielisz.
Dzięki Tobie mój ogród i ja jestesmy bogatsi. O rośliny i sympatycznych znajomych.
Buziaki ❤❤❤

Hortensjowo 18:23, 19 cze 2022

Do góry
Ładna dziś niedziela. A ja miałam tez świetną sobotę. Odwiedzilam piękny i dorodny ogród Helen -Sabinki w jednym z uroczych wielkopolskich miasteczek.

Ogrod jest piękny. Ładnie skomponowane rabaty. Rosliny dorodne i tak zdrowe że zapiera dech. Bogactwo gatunków.
Róże, szałwie, trawy, hortensje, bodziszki itd.
Wiele z tych roślin pierwszy raz widzialam na żywo. Zupelnie inne wrazenia niż fotki czy filmiki w necie.

Bardzo dziękuje Sabinko.
Za gościnę, za radość z jaką opowiadasz o ogrodzie. I dziękuję serdecznie za roślinki którymi sie tak chętnie dzielisz.
Dzięki Tobie mój ogród i ja jestesmy bogatsi. O rośliny i sympatycznych znajomych.
Buziaki ❤❤❤
Witam Was ☺️ 18:21, 19 cze 2022

Do góry
Witam Wszystkich Mam na imię Ela i bardzo miło mi spotkać się z Wami. Jestem na rencie inwalidzkiej od dawien dawna. Moją rozrywką i przyjemnością jest uprawa działki.
Na działce mam kwiaty i krzewy owocowe oraz pomidory i paprykę. Teraz gdy jest lato to kwiat pięknie kwitną krzewy owocowe owocują np. jagoda kamczacka. tego kwiatka szukałam długo to goryczka bezłodygowa
Ogród w Klein Kottorz 18:15, 19 cze 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Aktualności ogrodowe

Śliczny widok ogrodu. Widzę, że róże u Ciebie dają niezły pokaz. Jak wysoko tniesz Bukavu? U Ciebie jest całkiem zgrabny krzaczek a u mnie krzaczor. Piszesz, że rozczarowała Cię Purple Rain. Mnie też, już dawno się z nią rozstałam.
Ogród w Klein Kottorz 18:03, 19 cze 2022

Do góry
Róże dziękują

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:58, 19 cze 2022

Do góry
Front ogrodu od wiejskiej ulicy na razie niezagospodarowany - nie ma ogrodzenia - są wzdłuż Tawuły szare GREFSHEIM (ok 2 lata) i dwa bardzo wysokie świerki (obok siebie). Wschód.

Między świerkami a ogrodzeniem sąsiadów posadziłam głóg pośredni PAUL'S SCARLET
A jakie jeszcze drzewko można obok głogu? Może z bordo liściami?

Podwórkowa rehabilitacja 17:43, 19 cze 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

No to dumamy nad tym samym.
Podziwiam cierpliwość i kondycję przy pogoni za fruczakiem. Ja już wymiękam. Podglądam go z oddali.
Wczoraj pojawił się pierwszy pączek na mojej Lovelly Fairy. Niespodziewanie, bo przewidywałam, że będzie później.
Siedzenie w worku w szklarni to duże poświęcenie, ale dla tak pięknych ujęć warto było.
Buziaki!

Fruczaka jestem w stanie uchwycić teleobiektywem. Telefonem tylko go nagrywam. Czyli moje róże okrywowe będą za dwa tygodnie. Nic nie poświęciłam, no chyba, że czas. Na worku z ziemią siedziałam i to całkiem wygodnie, podjadałam truskawki, poziomki i czekałam w ciszy na osę
Na innych pniaczkach są podobne zatyczki.
Możliwe, że założyła więcej gniazd.
Osobno męskie, osobno żeńskie np.

Buziaki również wysyłam

Osiedlowy ogródek 17:40, 19 cze 2022

Do góry
Kokesz napisał(a)
U mnie taka sytuacja...wieje masakrycznie gorący wiatr, muszę kupić jakąś siatkę cieniująca bo dziś taka prowizorka...
Część pomidorów w donicach wyniosłam pod balkon do cienia.

Ale miałaś robotę w tym upale. Ja nawet dziś nie wychodziłam do ogrodu. Czekam na deszcz. U Ciebie też tak sucho?
Ogród do odnowy 17:27, 19 cze 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Gosia co to jest? Jakiś bodziszek? Z czym? Te małe kwiatuszki?
Ogród z uśmiechem 17:23, 19 cze 2022

Do góry
Ogród z uśmiechem 17:20, 19 cze 2022

Do góry
Ogród do odnowy 17:18, 19 cze 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Nie pogardzę tym pełnikiem, widziałam to cudo u Ciebie w ogrodzie Piszą, że potrzebuje wilgotnego podłoża, jak radzi sobie u Ciebie w środku rabaty i to w pobliżu szałwii?

Z roku na rok różne siewki na sąsiednich działkach rosną coraz wyższe. Nikt się tym nie zajmuje a u mnie nasadzenia nastawione na słońce zaczynają cierpieć

rododendrony i azalie szaleją w tym roku zupełnie bez pomocy... taki klimat w tym roku

Nie wiem, czy pełnik powinien mieć mokro. U mnie na pewno nie ma i ma się dobrze. Rośnie przy szałwii w miejscu najmniej podlewanym. Sadzonki są tegoroczne, więc w tym roku nie zakwitną ale w przyszłym jak najbardziej. Na razie niech dorastają u mnie, a jak będzie okazja Ci je podać, to dam znać.
Ogród z uśmiechem 17:17, 19 cze 2022

Do góry
Ogród z uśmiechem 17:15, 19 cze 2022

Do góry
Mortimer Sackler w tym roku szaleje

Ogród z uśmiechem 17:13, 19 cze 2022

Do góry
Ogród z uśmiechem 17:11, 19 cze 2022

Do góry
Takie-tamy ogrodowe:

Ogród z uśmiechem 17:09, 19 cze 2022

Do góry
Palais Royal

Lichfield Angel

Palais Royal

Herzogin Christiana
Ogród z uśmiechem 17:07, 19 cze 2022

Do góry
Palais Royal

Desdemona

Garden of Roses
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies