Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 21:42, 30 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
I trochę z wczoraj.... jest cudny...tylko foto mi się zapomniało obrócić....przechylamy głowę w lewo....trochę gimnastyki z rana nie zaszkodzi

I zbliżenie..

Zgodnie z rekomendacja na moje stożki zakupiłam dwie szt Multi Blue Jeszcze sześć jakiś innych ale nazw nie pamiętam.... Kiedy moje będą takie piękne... Pewnie dopiero za rok....
Lecę w kulki... 21:40, 30 maj 2012

Do góry
Aniu - gratuluję 100

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:39, 30 maj 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Irenko, ale tu czytania, kurcze parę dni mnie nie było, lecę dokładnie obejrzeć, buziaki zostawiam

Pola, cieszę się z odwiedzin wiem, że masz urwanie głowy, matura, rodzina, nowy image ogrodu, wykłady i praca, kto to może wytrzymać, chyba tylko Pola

fazy białej piwonii, czekam jak się otworzy nie znam nazwy, bo dostałam kłącze w prezencie

Lecę w kulki... 21:36, 30 maj 2012

Do góry
No, Ana leci w kulki
a tu kulki ogrodowe i życzenia, poza jedynką dwa zera
gratuluję, trzaśnij z nami szampana

róże miniaturki
W cieniu - zacieniona 21:36, 30 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

...bardzo podoba mi się ten kolor w ogrodzie...

To jakiś przetacznik? Piękny!!!
Tak,to przetacznik,mam jeszcze różowego -zaczyna dopiero kwitnienie.
W cieniu - zacieniona 21:33, 30 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

konwalnik-kupiłam ze względu na ciekawy kolor liści...

Ja też i dlatego, że potrafi pięknie kwitnąc, czekam u kogo zakwitnie
Lrenko,mamy podobne "chciejstwa".Też jestem ciekawa jego kwiatka,ma być biały.
W cieniu - zacieniona 21:31, 30 maj 2012

Do góry
Diana napisał(a)
ojej jeszcze tulipany........zazdroszczę u mnie już dawno ich nie ma tylko zdjęcie zostało
Piękne zdjęcie i wspomnienie po przekwitłych tulipanach.pozdrawiam i dziękuję za wizytę.
Ogrodnik mimo woli 21:30, 30 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Szałwii nie ma
Ale truskawy! A jakie to "pienne" ?? pokażesz swoje jagody kamczackie? Ile maja lat i jakie odmiany? Ciekawa jestem jakie beda - moje maja 3 lata i strasznie wolno rosna do tego wjechalam w jedna kosiarka i polowa uschla

pozdrowka!

Moje kamczackie też maja jakieś 3 lata.... i najśmieszniejsze, że mam posadzone obok siebie 3 krzaki...w tym samym czasie, z tej samej szkółki, w tych samych warunkach ..i patrz jak wyglądają....
Na dwóch dużych są owoce i to dużo.... a trzeci zdycha, ale ja tu widzęłapy nornic, kretó i karzczownika..... bo wokół każdego krzaka jest co najmniej 10 dziur..... dlatego wypaliliśmy trawę i będziemy robić trawnik, by to cholerstwo siewyniosło..... niestety za dużo było tu perzu, a on jest smakołykiem dla tych futerkowców....

Pierwszy krzak na wysokość mi p obiodro....a trzeciego prawie nie widać...
Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:29, 30 maj 2012

Do góry
Magjo, robiłam zdjęcia późno, i mało już światła było tam, gdzie przesadziłam Percy Wisemana. A ja nie umiem (jeszcze) obsługiwać tego dziwnego aparatu M. i zdjęcia wyszły nieostre. Nic nie widać.
Natomiast mam zdjęcia Novej Zembly:

A tu widać całą "jedną nogę" uschniętą:

Pąki były suche, nie było kwiatów (usunęłam pąki, widać jakieś zaczątki nowych pędów ale tak minimalne, że nie wiem,) czy są żywe, czy nie.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 21:26, 30 maj 2012

Do góry
Dzięki kochane, że o mnie pamiętacie, mam dzisiaj chandrę jak stąd do Wiednia, moja córcia odleciała i przyleci dopiero na święta buuuuuuuuuuuuuuuuuuu
W takich chwilach mówię że wszystko jest do du........
A teraz zdjęcie na mojej ławeczce, rodzeństwo w komplecie
W cieniu - zacieniona 21:24, 30 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...bardzo podoba mi się ten kolor w ogrodzie...

To jakiś przetacznik? Piękny!!!
Ogród w Tarnowie 21:24, 30 maj 2012

Do góry
Nowe zakupy - begonie

zmiana dekoracji zamiast bratków

i jeszcze werbena w miejsce tulipanów...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:24, 30 maj 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, poczytałam co się u Ciebie działo ostatnimi czasy - a działo się mnóóóóóóóóstwo ! Z tym konkursem to rzeczywiście przekręt jakiś! Nabijają ludzi w butelkę! Zwłaszcza, że byłaś po prostu bezkonkurencyjna, choć dla wszystkich zgłaszających dzieci to właśnie ich mamy są wyjątkowe. Niezależnie od werdyktu pseudo-jury konkursu dla nas i tak Ty jesteś wygrana!
A zmieniając temat na ogrdowiskowy - Twoje roslinki są zachwycające, a jeszcze jakie fotki im robisz! Ja przeżywam teraz okres doła ogrodowego, chwasty zarastają mi wszystko, trawnik szlag tarfił, przymrozki sprzed półtora tygodnia zniszczyły młode przyrosty na wielu roślinach, m.in. na rh od Was Przydałoby mi się choć troszkę Twojej pozytywnej energii, bo mam ochotę rozwieść się z moim ogrodem na zawsze.
Ściskam serdecznie !!!

Ogród, to jak kochanek i do tego tyran, jak zaniedbasz, wszystko leży odłogiem!!
ale, po chwili trudu i pracy w ogrodzie, dostrzegasz plusiki, przyzwyczajasz się..i nagle znowu tyran, najlepszy i najpiękniejszy
stawia jeden warunek, ..nie opuszczaj mnie i tu pytanie jak to rozwiązać, cały czas o tym myślę, jak wybyć na urlop, wrócic i miec wszystko idealnie
jak wymyślę, to będzie super
co do konkursu, córcia chciała dobrze, nie doczytała i czekamy na werdykt 1,06 na Dzień Dziecka
Agniesiu, pocierpisz, po klniesz i jakoś będzie

Aga, jestem pewna, ze dziś już jesteś inaczej nastawiona

Basia prosiła o zbliżenie Indygowca, a szczególnie kwiatu tej rośliny śródziemnomorskiej

listki też są piękne i ciekawie się zachowują

Ogrodnik mimo woli 21:23, 30 maj 2012

Do góry
Magda, te pienne możesz uprawiać wszędzie, nawet w donicze, przy czym pisze "pienne", bo mnie te ich wąsy denerwowały..... i teraz je prowadzę jako zwykły krzak... W pierwszym roku poustaiwałam drabinki by siępieły, ale on się same nie pną, można je prowadzić podwiazując do czegoś....a tego to już mi się kompletnie nie che robić. Poza tym lespze i więskze owoce majajak siepozbywam tych rozłogów... A rozłogi majastraszne jak sieich w porę nie ucina..konkurowac mogą z nimi tylko odrosty w pomidorach.... bo jednego i drugiego nigdy nie zdąże uciąc na czas... To co odcinam wyrzucam do śmietnika, bo inaczej zaadaptowały by sobie kompostownik... one rosna WSZĘDZIE i na wszystkim... z wyjątkiem moich przyjaciół (od któych je dostałąm......), bo u nich nie chcą wogle rosnać. Natomiast wszyccy którym dałam troche tego dobra....chwala sobie. Pierwszy rzut maja bardzo obfity....potem chwilka przerwy..i już systematycznie (ale dużo mniej) do pierwszego opadu śniegu....
To foto z 16 pażdziernika, potem przyszedłprzymrozek..i kwitły, ale juznie dojrzewały bo za zimno i za mało słońca było....
Jak wyglądaja teraz zrobię foto jutro...
Rododendronowy ogród. 21:17, 30 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jola - Jotka pokazywała wczoraj młode sikorki które wyfrunęły z gniazda a dziś to samo wydarzyło się u mnie i jedna z sikorek chce się do was uśmiechnąc więc ją wstawiam.

Uśmiech jest co prawda w drugą strone ale to dlatego że została na chwile bez mamy.

I ptasie dzieci uśmiechem mówąa wszystko
super ujęcie
Moje poletko 21:16, 30 maj 2012

Do góry
Kawałek działeczki z za płota

Pokażę nasz ogród 21:16, 30 maj 2012

Do góry
Rododendron:

Rododendronowy ogród. 21:15, 30 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jola - Jotka pokazywała wczoraj młode sikorki które wyfrunęły z gniazda a dziś to samo wydarzyło się u mnie i jedna z sikorek chce się do was uśmiechnąc więc ją wstawiam.

Uśmiech jest co prawda w drugą strone ale to dlatego że została na chwile bez mamy.

Widzę wyraźnie "podkówkę"
W cieniu - zacieniona 21:13, 30 maj 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
konwalnik-kupiłam ze względu na ciekawy kolor liści...

Ja też i dlatego, że potrafi pięknie kwitnąc, czekam u kogo zakwitnie
Lecę w kulki... 21:11, 30 maj 2012

Do góry
ja też GRATULUJĘ
Twoje fotki powalają na kolana..........
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies