Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Zakupy przez internet

Zakupy przez internet

Mala_Mi 10:19, 16 cze 2012

Wielkość i jakość żurawek oceniam na 6. Dla porównania kubeczek po kawie..to miałam pod ręką........ żurawki dopiero rozpakowane więc liście nieco sfatygowane..ale szybko się naprostują.... ani jeden listek się nie ułamał i nie pogiął...
A teraz 3 rodzaje zamówionych host ..wielkosć nie powaliła może na kolana...ale mieszczą się w standardzie.. mogę mieć powalony gust, bo u mnie w szkółce sa dość duże sadzonki.... ale niestety tych odmian nie mają..dlatego zaryzykowałam..... System korzeniowy rozbudowany, wiec urosną szybciutko.

Jedyna rzecz która mnie zaniepokoiła, to na funkii JUNE FEVER są plamki.... Wysłałam emaila (późnym popołudniem) do sklepu z prośbą o odniesienie się do tych plamek, jako załącznik dałam foto. W szybkim czasie (wieczorem, tego samego dnia co email) właściciel zadzwonił osobiście, aby mnie uspokoić..... plamki są spowodowane tym, że hosty nie lubią słońca, a one stały w miejscu nasłonecznionym i nie ma to wpływu na ich zdrowotność, a nowe liscie będą rosły już zdrowe o ile posadzę ją w cieniu. Poza tym po zimie, któa była niezbyt łaskawa dla sadzonek... są one też bardziej delikatne. Rozmowa trwałą (na koszt Pana) chyba z pół godziny, bo przy okazji omówiliśmy wszystko co mnie tylko inetresowało.... aż miałam wyrzuty sumienia, że tyle czasu zajęłam.. Zapytałam się o żurawki (tu litania czego oczekuję).. Pan mi zarekomendował jego typy........ i co sie okazało Pan proponował odmiany który u siebie nie ma w ofercie!!!! Udzielił uczciwej odpowiedzi....... Wiec za kontakt ze sprzedajacym ocena ... 10+
Pozostałe odmiany host zdrowiutkie...... ocena 6.

Madzenka 10:54, 16 cze 2012

Mialam wczoraj odebrać Gabi dwie hortensje z Krotona. Ne odbierali przez kilka dni telefonu, na maile odpowiedzi po 2-3 dniach od Gabi, ja wczoraj też z uporem maniaka dzowniłam, zero odzewu. Pojechałam w ciemno, zabralam najładniejsze z placu i odjechalam. Mają duży wybór roślin, ceny przeciętne/ czasami dobre ale w ogóle nie dbają o kontakt z klientem. Nie mam większych doświadczen z przesyłka, bo zwykle odbieram osobiście i wtedy jestw wszystko ok.
Mieli duży wybór traw min konwalnika nigdzie we Wrocławiu nie widzialam.

Natomiast polecam Rosarium i Florini. Znakomicie zapakowane rośliny - na plastikowych stelażach, dodatkowo wzmacniane albo plastikowymi oslonami albo tyczkami bambusowymi. Nawet najgorszy kurier nie byłby w stanie ich uszkodzić. Dodatkowo w Rosarium zadzoniono do mnie, źe wybrane przeze mnie róże okrywowe sa w gorszym stanie i zaproponowano mi kilka innych odmian w świetnej kondycji. Po otrzymaniu byłam zachwycona wielkością róż i ich kondycją.
Hortensje z Florini już kwitną
Dla zakupu bambusów polecam bezwględnie Szkółki Żbikowskie hoser.pl świetne rośliny, dbałość o zadowolenie klienta
wawik 17:38, 16 cze 2012

Jest jeszcze możliwość, że sprzedający Gosi obniży cenę o 50% i zwróci część kasy. Poniedziałek to kupa czasu.
goniak 20:41, 16 cze 2012

wawik napisał(a)
Jest jeszcze możliwość, że sprzedający Gosi obniży cenę o 50% i zwróci część kasy. Poniedziałek to kupa czasu.

Sądząc po dotychczasowej korespondencji z właścicielem raczej nie ma szans na tak polubowne załatwienie sprawy.
monteverde 21:52, 16 cze 2012

asc napisał(a)
Co prawda te informacje zamieściłam już w moim wątku, ale wstawiam i dla tych co mnie nie odwiedzają...
Wczoraj przyszły hosty i żurawki z funkia.pl

Sposób zapakowania i zabezpieczenia oceniam na 6+. nawet najgłupszy kurier nie byłby w stanie tego zniszczyć....dwa płaskie kartony (widok górnego), sklejone do kupy..każda roślina opisana i super zabezpieczona.... Tak super spakowanej przesyłki z roślinami jeszcze nigdy nie dostałam.

brawo dla Funki
monteverde 21:53, 16 cze 2012

Rosarium i Florini znam i też polecam
malwes 22:42, 16 cze 2012

Ja na razie, odkpukać, też mam bardzo dobre doświadczenia z Florini i z Futuregardens.
Kupowałam też na Allegro u "boryslawice". Wszystko ok, choć troszkę lepiej mogli popakować.

Wczoraj przyszły z Futuregardens dwa kieliszniki i dwa hibiskusy. Majstersztyk w pakowaniu, mimo tego, że kieliszniki już naprawdę wysokie to żaden listek nie ucierpiał. Aż nie mogliśmy się dostać do doniczek. Wszystko owinięte folią, podlane, 4 warstwy kartonu, nie do zgniecienia. Pochwała dla Futuregardens.
monteverde 22:44, 16 cze 2012

też u nich kupuję
Ania_79 19:33, 19 cze 2012

Jakiś czas temu wspominałam o lawendzie, dla osób mieszkających w pobliżu Gorzowa to prawdziwa gratka (miejscowość Baczyna k/Gorzowa Wlkp.) , my musieliśmy ze względu na zamawianą ilość po nią jechać, ale opłacało się - mamy cudną lawendę. Sadzonki około 30-40 cm szerokości , 4-letnie w cenie 8 zł za sztukę ( z kosztami paliwa (na 200 km) przy 50 sztukach pojedyncza roślina kosztowała nas około 10 zł). Na zdjęciach widoczne po posadzeniu. Polecam sprzedającego, prowadzi również sprzedaż wysyłkową http://www.lawendowy-fan.pl/ Rośliny były rewelacyjnie zapakowane w folię stretchową, świetnie rozbudowany system korzeniowy, wszystkie się przyjęły. Sprzedający to przemiły człowiek
Ania_79 19:47, 19 cze 2012

Polecam również http://allegro.pl/hosta-funkia-patriot-francee-likwidacja-wyprzedaz-i2417750562.html ,od 2 lat Pan likwiduje kolekcję host patriot i Francee, w tej chwili zostały tylko Francee, funkie są olbrzymie, ja kupiłam 4 i podzieliłam na kilkanaście kęp), co prawda to jeden gatunek, ale okazy wyjątkowo dorodne (7-letnie), funkie podzielone w ubiegłym roku co najmniej podwoiły objętość. Na zdjęciu widać raptem kilka z 18-tu otrzymanych po podzieleniu zakupionych w tym roku karp.