Bogusiu i Basiu zapomniałam przełączyć , a zresztą ręce tak mi się trzęsły od noszenia wody ,że jakość tych zdjęć jest byle jaka, zaraz wkleję powtórkę o która prosiła Marzenka
Liliowiec Schnickel Fritz dyptam różowy łubin biały orliki kalina Roseum wiciokrzew pomorski jaśminowiec złoty
Pierwsze miejsce bużuteria rękodzieło ,drugie torba ,a trzecie książka i jakies wejściówki
Miałam zapytać ,który naszyjnik się podoba Miłej .Jutro zapytam [/quote
dokładnie tak
jeszcze ich nie ogladałam i nawet nie wiem, czy cokolwiek mi się spodoba
Witam wszystkich różyczką z mojego ogródka w którym pracuję 13 lat)
Dziękuję za miłe słowa po przeczytaniu mojego bloga.
Piszę pod tą różą, bo identyczną w tym roku kupiłam ale jakoś kiepsko listki się na niej rozwijają.
Ma ich kilka ale trochę wolno to wszystko idzie - inne nie na pniu rosną jak na drożdżach a ta jakoś kiepsko. Posadziłam ją w dużum wiadrze, bo na ulotce napisali, że może zimą przemarzać, więc wstawię ją na zimę do garażu. Dostała trochę obornika granulowanego i skórkę banana. Może podpowiesz coś czym ją zasilić. Nie widzę na liściach żadnych szkodników choć te najmniejsze czasami wyglądają jak by były sklejone, ale jak podrosną rozklejają się
"jagodę kamczacką" - też kupiłam w tym roku napisz jak ją zasilać i czy woli stanowisko bardzo słoneczne czy takie słoneczne lżej. Pozdrawiam raz jeszcze a do lekarza pójdę w poniedziałek chyba.
Ja w tym roku na mszyc i inne paskudztwa na różach kupiłam mydło potasowe, a jagody niczym nie zasilam, rośnie nawet na kamieniu
Aniu, jakie te Twoje warzywa są już duże. Moje przy nich to prawdziwe karzełki!
Masz zabójcze orliki i fajny patent na ogórki. Sadziłaś je już wcześniej przy siatce?
Myszorku co roku je tak sadzę w sumie 4 lata zdjęcie z tamtego roku
dostałam trzmielininy gałązki i zaczynam produkcję
kocimiętka nadal kwitnie
lilie wsadziłam do donicy i czrwone robaki zaprzestały aktaków
mój nowy nabytek tibuchina - zobaczymy jak się uda
Aniu,no no,zdjęcie z dachu imponujące! Czytałam o Twoim dniu dobroci dla domu.Też muszę taki zorganizować,podłogi aż się o to pro
szą Pozdrawiam serdecznie!
Niestety skończyłsiedzień dobroci dal domu.....na dniu dobroci dla ogrodu..... żeby chociaż było widać jakiekolwiek efekty..
Tego można było się spodziewc, a efekty przeciez są , te byliny wysokie i zdrowe i gęste i kwitnace i jeszcze pewnie pachnące...........
Za naparstnicą lewizja..widać jaki okaz
Pachną gożdziki
A to jeszcze z dachu..... tylko zasnęłam zanim zdązyłam wstawić..
Po prawej skalniak, a po lewej liliowce.. i magiczna ścieżka ... uwielbiam takie elementy w ogrodzie..
NIe pamiętam czy pokazywałąm mój sposób na podsadzenie bukszpanów przy wejscie do domu.... zimozielone, ladnie wchodzi pomiędzy kamień...podoba mi sie
Acha i pachnie
Aniu,no no,zdjęcie z dachu imponujące! Czytałam o Twoim dniu dobroci dla domu.Też muszę taki zorganizować,podłogi aż się o to pro
szą Pozdrawiam serdecznie!
Niestety skończyłsiedzień dobroci dal domu.....na dniu dobroci dla ogrodu..... żeby chociaż było widać jakiekolwiek efekty..
Tego można było się spodziewc, a efekty przeciez są , te byliny wysokie i zdrowe i gęste i kwitnace i jeszcze pewnie pachnące...........
Iza, Małgosiu..kolorowo to na skalniaku.... we wsiowym są kolory, ale miejscami, żółte irys dajątylko po occzach .... rh i azlie przekwitają.. wiec skalniak nadrabia zaległosci za cały ogród.... niedługo zacznąsie piwonie i znów bęzie koooooloooorrrrowo...
Iza tę naparstnicę pokazywałąm niedano razem z lewizją..była taka malutka. Kupiłam dziś nowe gazety ogrodnicze i jest o naprastnicach.....rosną w cieniu
A na razie skalniak górą
Gozdzikowo i asterkowo
I maczkowo...
I iryskowo... (niebieskie,, bo drugie głównie żółte)
i żłóte... głównie
Fotki z wypalonatraw ohydne...ale keidyś musiałnadejść ten dzień...... za to ja kbędzie trwnik...będzie miodzio....