Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:13, 28 cze 2012

Dzięki Marzenko. Jakieś dobre oświetlenie było a dziś znów robiłam ale zupełnie nie wychodziło nic ciekawego.Płaskie i bez wyrazu. Oświetlenie jest bardzo ważne.
Bogdzia 22:14, 28 cze 2012

Krys napisał(a)
Bożenko ale cudne zdjęcia pokazujesz ,oj nie mogę sie napatrzec ,pozdrawiam

Dzięki Krysiu.
Bogdzia 22:16, 28 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

O kurcze...... wczoraj były imieniny mojego kolegi Ogrodowiskowego..a ja zamiast mu złożyć życzenia darłam się, by dawał Ciebie do telefonu........ bo lilie kupuję...... ależ nietakt z mojej strony.
Wiec spóźnione, ale szczere życzenia...... niech mu te drzewa pięknie rosną, a Ty mu nie narzekaj na nie A poza tym zdrowia, zdrowia, zdrowia......

A teraz mozesz mnie za uszy wytargać......

Za zawracanie głowy w taki dzień..i za te drzewa

Aia chyba M się nie obraził ża spóżnienie bo tak pięknych róż nie można odmówić

Na taką ilośc róż można poczekac dłużej niż jeden dzień przecież wiadomo że żeby je ściąc musiała sporo czasu poswiecic a może i pokłuta jest solidnie.
Krys 22:17, 28 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
[

Jejku Bożenko jaki piękny ten perukowiec w sobotę go kupię a co to za piekny świerk obok niego ?
wanda7 22:24, 28 cze 2012

Dobry wieczór, Bogdziu. Niesamowity kontrast tworzą ze sobą perukowiec i świerk. Świetnie je zestawiłaś. Bardzo lubię takie przemyślane kompozycje, które podkreślają piękno roślin i wszystko, co je od siebie różni.
Bogdzia 22:30, 28 cze 2012

Krys napisał(a)

[

Jejku Bożenko jaki piękny ten perukowiec w sobotę go kupię a co to za piekny świerk obok niego ?

To jodła ,,płacząca" kupiona u Kochanowskich gdzie na jesieni Karolina ma kupowac cisy. Pozostałe jodły też mam od nich.Perukowiec też od nich.
Bogdzia 22:33, 28 cze 2012

wanda7 napisał(a)
Dobry wieczór, Bogdziu. Niesamowity kontrast tworzą ze sobą perukowiec i świerk. Świetnie je zestawiłaś. Bardzo lubię takie przemyślane kompozycje, które podkreślają piękno roślin i wszystko, co je od siebie różni.

Wandziu miło Cię widziec . Gdzie Ty tak długo byłas. Stęskniliśmy sie za Tobą. Fajnie ze jesteś. Co do przemyslanych kompozycji powiem że niestety niezbyt przemyslana. Jodłę musiałam przesadzic i akurat tam znalazłam jej miejsce, ale oczywiscie patrzyłam jak to z kolorami bądzie.
wanda7 22:40, 28 cze 2012

No cóż, zdarza się, że czasem takie kompozycje pojawiają się całkiem nieświadomie i spontanicznie. Tym bardziej godne zauważenia jest to, że tak są udane.
NIe było mnie Bogdziu, bo trochę się zniechęciłam . Zagadywałam na wątkach różne osoby, które nie raczyły mi odpowiedzieć, i poszłam sobie gdzie indziej.
Wiem, że było u ciebie spotkanie, podobno bardzo udane. Jakoś za późno się zorientowałam, bo z przyjemnością odwiedziłabym wtedy twój ogród.
Zainspirowałaś mnie azaliami. Mam ich już około 20, Byłam zachwycona, jak kwitły. To chyba dzięki tobie się na nie w końcu zdecydowałam. I nie żałuję. Dziękuję ci za to bardzo
Mala_Mi 22:41, 28 cze 2012

Kolory boskie......... zestaw też...... a o perukowcach juz nie pisze..bo tez mam 3 Dla tych peruczek
Bogdzia 22:51, 28 cze 2012

wanda7 napisał(a)
No cóż, zdarza się, że czasem takie kompozycje pojawiają się całkiem nieświadomie i spontanicznie. Tym bardziej godne zauważenia jest to, że tak są udane.
NIe było mnie Bogdziu, bo trochę się zniechęciłam . Zagadywałam na wątkach różne osoby, które nie raczyły mi odpowiedzieć, i poszłam sobie gdzie indziej.
Wiem, że było u ciebie spotkanie, podobno bardzo udane. Jakoś za późno się zorientowałam, bo z przyjemnością odwiedziłabym wtedy twój ogród.
Zainspirowałaś mnie azaliami. Mam ich już około 20, Byłam zachwycona, jak kwitły. To chyba dzięki tobie się na nie w końcu zdecydowałam. I nie żałuję. Dziękuję ci za to bardzo

Szkoda że nie przyjechałaś. A brakiem odpowiedzi się nie zniechęcaj. Ja kiedyś czytałam o tym Twoim zniechęcaniu i później wpisałam coś u Ciebie i dośc długo Cię nie było i oczywiście odpowiedzi też nie , więc to nie działa tylko w jedną stronę. Najbardziej mozesz sie doczekac gości na wątku jak często na nim jesteś bo jak ludzie widzą stale na początku wątek to i prędzej zaglądają a jak on spadnie na dalsze strony to już tylko zaprzyjaźnieni szukają. Nie przejmuj się takimi drobiazgami. Tu są mili ludzie i jeśli tylko będziesz na forum to będą wchodzic.Cieszę sie że kupiłaś te azalie , one wolniej rosną od rh ale za to mają ciepłe kolory więc na pewno bedziesz zadowolona. Pozdrawiam serdecznie.