Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

I ja potrzebuje pomocy ;) 14:19, 25 kwi 2012

Do góry
Znalazłam jedynie takie zdjęcia.... tych drzew jako tła dla klona

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:10, 25 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Wiesz, nie wiem jak będzie z nutkajskimi, ale widać mąż doczytał, bo on je wybrał i posadził
z kolei nie wiedziałam, że anemony to zawilce sadziłam w tym roku, może przezimują i będę się cieszyć w przyszłym roku

a tak z daleka wygląda rabata z rh, a już niebawem pod mur pójdą buki szczepione na pniu tricolor i żarnowce na pniu

Za zawilce trzymam kciuki! Miałam mieć takie w bukiecie ślubnym, ale stanęło na kantedeskiach
Moje wymroziło... swoje okryj, może przezimują - śliczne są!

Rabata z rh piękna - z daleka też! Z tymi nasadzeniami w rogu, magnolią - ślicznie
A jakie ładne kulki z tych bukszpanów variegata
Z potrzeby piękna... 14:09, 25 kwi 2012

Do góry
Hortensje też czekają na swoje miejsce

Dopiero buduję ale już projektuję i proszę o pomoc 13:56, 25 kwi 2012

Do góry
czyli coś kole tego
Z potrzeby piękna... 13:50, 25 kwi 2012

Do góry
i roślny z poprzedniego roku z których coś wybiorę do nowej aranżacji - jak tylko takową uda mi się stworzyć

Z potrzeby piękna... 13:47, 25 kwi 2012

Do góry

to moje zakupy które czekają na wsadzenie - reszta w garażu ( hortensje róże hibiskusy)
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:43, 25 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko myśl myśl o kwaitkach
A teraz fotki tarasu po liftingu. Okazało się, ze jasny olej jest jasny dopóki nie wyschnie... Ale i tak ten ciemnoszary na palącym słońcu (taras jest od strony południowej) wypłowieje i bedzie jasnoszary...

I taras z meblami. Poduchy nierozpakowane bo strasznie wieje i nie będę ich zbierać z całego ogrodu. Muszę kupić skrzynię na poduchy.

Bardzo ładnie mebelki extra a czy planowana jest jakaś markiza, czy taras pozostaje nieosłonięty? cofnę się i doczytam, na razie od razu chciałam pochwalić
Dopiero buduję ale już projektuję i proszę o pomoc 13:41, 25 kwi 2012

Do góry
I jeszcze taka propozycja może nada się do tego zaznaczanego na zielono rogu.
,
Na niej klon palmowy czerwony cyprysiki, jodła, trawy (jeszcze nie wiem jakie) i wrzosy. Chociaż jak teraz patrzę to zmieniła bym chyba układ wrzosów czyli nie podłużne wstęgi a jakieś poprzeczne figury
Nasz przydomowy ogródek 13:34, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Zbuszku a masz może zapisane te "stare" odmiany żurawek? Bo chyba mam wszystkie nowe i wyszukane i mnie denerwują, bo miały być częściowo zimozielone a wszystkie wymroziło im liście
Za rok je chyba przykryję :/ W takim razie trzymam kciuki żeby kulki bukszpanowe sobie poradziły Myślałam że już tam są!
pozdrawiam!

Karolino już Ci podaję nazwy żurawek i pyknąłem zdjęcia jak wyglądają dzisiaj :

Palace Purple :

Krwista (czerwone kwiaty )

Żurawka Electra - zobacz liście doszczętnie wymrożone ale widać że startuje. Wszystkie są na tej samej rabatce , były przykryte śniegiem , ale mróz 32 stopnie był to fakt.

Jaśminowiec wonny - Philadelphus coronarius 13:30, 25 kwi 2012

Do góry
Mój już wypuszcza całkiem okazałe listki Co do mszyc, to nie widziałam ich latem, może dlatego, że jaśmin rośnie od południa i tam byłoby im za ciepło

Zakupy przez internet 13:28, 25 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Wczorajsza przesyłka od Florinii, oczywiście perfekcja w pakowaniu jak to u nich

Ja dopiero w poniedziałek sadziłam wszystkie zamówione rośliny.Przetrzymałam je od świąt,w altanie i tak mi pięknie wystrzeliły w górę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:08, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Boskie anemony! Jakie to? Nowy nabytek czy zimowały?
Miałam parę gatunków, ale skutecznie wszystkie wymroziło i to już 2-3 lata temu A kocham zawilce!

Te cypryśniki... u Was cieplej.. u nas na ulicy mieli ich sporo. W ub roku wycięli 70% po zimie. Na tę zimę widziałam były ostro poowijane prawie pod czubek włókniną i jutą, rozmawiałam z babką... a teraz jeżdzę i widzę że całe brązowe, te ostatnie 2... pewnie też do wycięcia A miały już ze 2 metry, nie wymroziło ich pierwszej zimy, tylko kolejnych... masakra

Wiesz, nie wiem jak będzie z nutkajskimi, ale widać mąż doczytał, bo on je wybrał i posadził
z kolei nie wiedziałam, że anemony to zawilce sadziłam w tym roku, może przezimują i będę się cieszyć w przyszłym roku

a tak z daleka wygląda rabata z rh, a już niebawem pod mur pójdą buki szczepione na pniu tricolor i żarnowce na pniu

moja nowa dekoracja, po padnięciu hortensji
Ogród Leny. 13:06, 25 kwi 2012

Do góry
Tak, to jest casablanca
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:59, 25 kwi 2012

Do góry
Ircia we Wrocku cieplej u mnie floks szydlasty ani myśli jeszcze kwitnąć a ten dziwny tulipek jak go nazwałaś nazywa się Mascotte, odmiana strzępiasta, zapisz sobie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:54, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!

Nic, Bożenka powiedziała, że one potrzebują miejsca i ma być kwaśno i ich korona rozrośnie się do 2-2.5 m; jeszcze poszerzymy po zewnętrznych krawędziach; posieję aksamitki, bo tylko jednoroczne będą dopóki rh się nie rozrosną

i takie mam, a nie wiedziałam

i tak sie ukryły wśród lawend

Ogródkowe perypetie:) 12:54, 25 kwi 2012

Do góry

Zakupy przez internet 12:50, 25 kwi 2012

Do góry
Wczorajsza przesyłka od Florinii, oczywiście perfekcja w pakowaniu jak to u nich
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:38, 25 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Irenko dziękuję Ci bardzo, że zamieściłaś u mnie zdjęcia, będę miała pamiątkę u siebie buziaczki za to !!! .... normalnie tęskniło mi się dzisiaj za wczorajszym dniem !!!

nie ma za co ale dostałąś szwunka do pracy, po spotkaniu

metasekwoja pokazała igiełki

i kwitną

i taki

taki dziwny
Zakupy przez internet 12:34, 25 kwi 2012

Do góry
Tinka napisał(a)
A to dostałam od córki

hehe mam te same, przyjechały z Wiednia i jeszcze nie posadziłam dwóch..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:31, 25 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
irenko gratulejszyn, superowe fotki zrobiłaś.
Nie dementuję żadnych pogłosek odnośnie padania na kolana przed bukszpanami, padania na twarz z wrażenia, szukania chwastow, pozowania wszystko to miało miejsce
Spotanie było na prawdę rewelacyjne.

A co do podobienstwa Agi i mnie to kto wie, moźe mój tatuś się gdzieś zawieruszył

Już nie długo spotkanie ogrodowiska na Dolnym Śląsku u mnie!!!

Marzenko, takim ślicznym dziewczynom, nietrudno fajne foto zrobić

nowe nabytki, posadzone jak się fajnie bawiłyśmy, cypryśniki nutkajskie

i ta magnolia szykuje się do kwitnięcia, jednak trochę ją podmroziło w święta

i trochę białego kwiecia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies