Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Danuszy - odsłona 2 20:22, 26 maj 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
dzis złapałam lilie wodne
z jednego stawu

i na drugim stawie

Dość wcześnie te lilie kwitną. Taki, choć jeden , staw mieć!!!
Hirutkowy raj:)) 20:15, 26 maj 2012

Do góry
Krysiu, oto moja już hosta!

A to w podzięce...
Cały rok w ogrodzie 20:11, 26 maj 2012

Do góry
badara napisał(a)

ŁUCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co z Tobą nie jesteś chora? pozdrawiam

Aniu,na ciele jestem zdrowa, moja dusza jest zniechęcona,bo pół ogrodu mi wymarzło, a na wiosnę doprawiło i zwarzyło wszystkie młode przyrosty nawet na cisach i różach .
Pozdrawiam Cię i dedykuję derenia chińskiego, który pierwszy raz zakwitł , chyba po to, żeby mnie pocieszyć .

Ale cudo! Też bylabym pocieszona, gdybym takiego derenia miała! A i u mnie młode przyrosty na cisach zwarzyło, ale nic to, odrosną
Różaneczniki - choroby i szkodniki 19:25, 26 maj 2012

Do góry
Byłam dziś na działce rodziców i zaniepokoił mnie wygląd liści RH. Obecnie jest w fazie kwitnienia, wygląda zdrowo ale... wszystkie młodziutkie listki ponad kwiatami są takie jak na foto. Czy to normalne, czy raczej coś załapały?
Wyjazd na Chelsea Flower Show w maju 2012 19:20, 26 maj 2012

Do góry
Mam zdjęcie od Danusi Śliczniusi domeczek z obowiązkowymi bukszpanowymi stożkami

Aż 50 m do ogarnięcia :) pomożecie? 19:06, 26 maj 2012

Do góry
proszę o pomoc...
mam taki duży bukszpan... będzie wykopywany i musiałabym go raczej od razu wsadzić...
czy możecie mi podpowiedzieć w którym miejscu najlepiej?
bukszpan jest wysoki na 1,20 m i szeroki na 1m... taki większy...

proszę również o podpowiedź czy sensownie to rozmieściłam? chodzi mi głównie o te wieksze rośliny...
jestem otwarta na sugestie...

na razie biednie wygląda ta siatka na końcu działki...marzył mi się żywopłot liściasto-iglasty... póki co rozmieściłam tylko iglaki...

czym możnaby obsadzić tą wypustkę po lewej? chciałabym wsadzić tam lilaka szczepionego na pniu...ale nie wiem co pod niego?

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:05, 26 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Widzę,że u ciebie złotokap pięknie zakwitł,a mój to porazka.

Małgosiu mój też nie rośnie tak fajnie jak bym chciała, coś mu w tym miejscu nie pasuje, ale zakwitł

Mój złotokap rośnie od wiosny ubiegłego roku, wybujał na 4 m wysoki, ma tylko trzy badyle i nie kwitnie. Może go przyciąć???

Marzenko mój ma chyba 3 lata i nic nie rośnie , tu na zdjęciu po lewej stronie jest . Przestałam sie o niego martwic to może się zbierze i ciut urośnie. Nie mam pojęcia czy go można ciąć

Rododendronowy ogród. 16:19, 26 maj 2012

Do góry
Bogdziu, jak zwykle cudowne widoczki u Ciebie , choć tym razem nie tylko rododendronami i azaliami się zachwyciłam - ale tym prezpięknym niebieskim świerkiem - może wiesz jaka to odmiana?

I jeszcze wielka prośba do Ciebie o podanie linku z odmianami rododendronów - nie zapisałam w zakładkach a teraz bardzo by mi się przydał - kupiłam rododendrona DANUTA i szukam informacji o nim

Ogród z przeszłością 16:05, 26 maj 2012

Do góry
Jolu - gratuluję seteczki
Kolorowe rabaty 15:56, 26 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Jedyny,niezidentyfikowany rh w moim ogrodzie oprócz Danusi co podmarzł
Może ktoś zna jego imię ???
Jest po reanimacji poważnej już o mały włos nie poszedłby na śmietnik Odrobina wysiłku i jest jak nowo narodzony

Jest cudny - odwdzięczył się za leczenie kwitnieniem - czym go reanimowałaś ?
O....! 15:54, 26 maj 2012

Do góry

żółta tojeść rozesłana i fiolet irysa syberyjskiego oraz bratków

Marzenko - och jak ja lubię te Twoje kamienne cudności z tym przepięknym widokiem
Sosnowo 15:37, 26 maj 2012

Do góry
Aniu, wywołałaś - więc jestem Z czasem u mnie ostatnio fatalnie - ogród chwasty opanowują coraz bardziej, sama nie wiem kiedy ja się obrobię ze wszystkim. Całe szczęście syn systematycznie pilnuje trawy, więc jeszcze nie jest tak źle Z aparatem wybiegam na ogród w wolnej chwili, ale np kwitnącej piwonii drzewiastej nie uchwyciłam - z maja zdjęć jest ponad 700 - kiedy ja to posegreguję?

rzut oka na irysy

nowy nabytek - lilak mayera - jakimś cudem nie czeka w kolejce na posadzenie

krzewuszka cudowna - faktycznie cudowna

dyptam - po ostatnich poparzeniach obchodzę się z nim bardzo ostrożnie

Pokażę nasz ogród 15:37, 26 maj 2012

Do góry
To już prawie tak jak powinno być, kanciki docięte, trawka skoszona:

Ogród w Alei Lipowej... 14:54, 26 maj 2012

Do góry
a Red Baron się obudził i znowu chyba zasnął, bo nic nie rosnie, ledwo ledwo

Ogród z przeszłością 14:53, 26 maj 2012

Do góry
Przesyłam gratulacje i piękny kwiat hortensji

Ogród w Alei Lipowej... 14:51, 26 maj 2012

Do góry
jakiś grzyb wyrósł na trawniku

Ogród z przeszłością 14:50, 26 maj 2012

Do góry
Dopiero dzisiaj zajrzałam do mojego wątku, i okazało się że sporo się tu działo . Nieświadoma niczego "dobrnęłam" do 100nej strony (Hania bardzo się przyłożyła wpisując posty kilkakrotnie - dziękuję Haniu!).
Dziękuję wam wszystkim za kwiatki i życzenia jak i za to przez niemal dwa lata towarzyszyliście mi na moim kawałku ziemi. Jednocześnie zapraszam do mojego nowego ogrodu "in spe", bo na razie ogrodu toto w żadnym razie nie przypomina. Ale pojawiają się już ciekawsze wysepki.
W podziękowaniu zostawiam wam bodziszka Renarda w towarzystwie agastache

Ogród w Alei Lipowej... 14:33, 26 maj 2012

Do góry

Ogród w Alei Lipowej... 14:31, 26 maj 2012

Do góry
..jeszcze parę obrazków...

Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 14:22, 26 maj 2012

Do góry
Mille napisał(a)
Mam kilkuletnią kępę rozplenicy i w tym roku podzieliłam ją na mniejsze. Czekałam aż ruszy, ale do tej pory wypuściła źdźbła tylko naokoło, a środek łysy, i w dodatku jakiś taki czarny, boję się, że grzyb się czepił
Jeszcze zapytam - czy wasze kilkuletnie kępy też mają tak mocno zbite i ciemne środki?

Podobny problem miałam w zeszłym roku. Wykopałam swoją 4 letnią kępę, przeciełam jakby na pół ale nie do końca i wywinęłam na drugą stronę, jak skarpetkę . Zielone źdźbła do środka a suchy środek lekko obciosałam i do ziemi. Po zabiegu kępa pięknie rosła. Robiłam to w okolicach maja. Podsypałam świeżej ziemi z kompostem i oczywiście obficie podlewałam.

Mój mąż zakochał się w rozplenicach. Najchętniej osadziłby nimi cały odród.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies