Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

AniaK 23:51, 12 cze 2012

Jeszcze to znalazłam
http://www.ogrodkroton.pl/towar.2857.miskant.olbrzymi.-.miscanthus.giganteus.html
tam też jest dużo fajnych roślin.

No to już naprawdę dobranoc
Milka 23:53, 12 cze 2012

Ale niekoniecznie fajnych; dobrze ich znam i ostatnio strzelali u mnie pomyłki i z 5 buków tricolor, drogich jeden nie ma oznak życia; chciałam dzwonic i reklamowac, ale odpuściłam!
Diana 23:58, 12 cze 2012

Irenko witam
I dziękuję za info. Powinnaś reklamować ! Przecież zapłaciłaś.Powinni ci wymienić.
Milka 00:00, 13 cze 2012

Wiem, ale jak pomyślałąm ile z tym ambarasu!! ale z drugiej strony to 79 zł!
Rok wcześniej też u nich kupowałam, a potem nawet pojechałam osobiście i to co zobaczyłam, to juz w ogóle mnie zniechęciło!
Diana 00:03, 13 cze 2012

ja też nieraz odpuszczam..........bo nie chcę się użerać, ale z drugiej strony czy łatwo znależć 79zł na ulicy?
Diana 00:14, 13 cze 2012

Marzenko przy twoich zdolnościach, które masz z pewnością - (oglądam twoje bukszpany) zapewne wytniesz coś jeszcze piękniejszego
Ja chciałam ciąć od sznurka,ktoś mi tak doradził.Nie wiedziałam jak się za to zabrać.Strzygłam nożycami elektrycznymi boscha.I przy pierwszej próbie "wcinki" sznurek dał plamę.
Zaczełam spokojnie od dołu.Zrobiłam pierwszą lekką wcinkę i tak powolutku szłam do góry.Należy zauważyć że najpierw oglądałam moją tuję ze 100 razy z każdej strony,gdzie zacząć od dołu.Wydaje mi się że tak od sznurka jest ciężej.Gałązki tak różnie się układają,że trzeba pod nie ustalać szerokości.

Teraz fotki dla wszystkich zainteresowanych,min.Iwonka, Beta, Marzenka
Dołączam zdjęcie tuji przed cięciem,niezbyt ostre.Widać, że kształt był ładny

To widać w których miejscach ciełam, no nie wiem jak inaczej miałabym to zaprezentowaćTam gdzie linie czerwone,najpierw robiłam lekkie wcięcie i zaokrąglenia u dołu.

Póżniej pogłębiałam aż do tego widoku

i tak wygląda finał,do takiego prawdziwego zagęszczenia jeszcze sporo jej brakuje,ale i tak wygląda w miarę "pulchnie".Fotka z małymi przyrostami.Będę ją przycinała,żeby jeszcze się zagęściła i odświeżę wygląd.

Ideał to nie jest, ale co rok będzie gęstsza i piękniejsza-liczę na to
Mam nadzieję że pomogłam choć troszkę najważniejsza wiara w siebie.Ja tuje moge ciąć ,ale za to mam lęk do bukszpanów.
Madzenka 06:27, 13 cze 2012

Pięknie jest. Tylko muszę stożka wyhodować
beta 08:08, 13 cze 2012

AniaK napisał(a)
Jeszcze to znalazłam
http://www.ogrodkroton.pl/towar.2857.miskant.olbrzymi.-.miscanthus.giganteus.html
tam też jest dużo fajnych roślin.

No to już naprawdę dobranoc

nie dawno oglądałam ta stronkę, nawet roslinki chciałam zamawiać
beta 08:09, 13 cze 2012

Diana dzieki za instruktaż, muszę tylko jeszcze znaleźć jakiegoś "ochotnika" do testowania
Wieloszka 08:28, 13 cze 2012

Diana napisał(a)

Witaj Diana Mam takie samo ciurkadełko (z Obi?) - prezent urodzinowy. Tylko niestety M. nie ma czasu na montaż, zwłaszcza, że zażyczyłam sobie w tarasie, więc najpierw parę płyt trzeba wyjąć i prąd pociągnąć... No i właśnie zastanawiam się nad kolorem kamyków do ciurkadła... płyty tarasowe są jasno beżowe, ciurkadło szare... W jakim otoczeniu jest zainstalowane Twoje ciurkadło? Co masz dookoła niego? Bo Twoje kamyczki pasują idealnie