Ogród z Czerwonym mostkiem
12:56, 26 maj 2012
Witaj Mileno u nas w ogrodzie, gdzie tam temu zakątkowi do inspiracji z Chelsea Flower Show, tam to dopiero będą inspirację, ale dziękuję za bardzo miłe słowa
Moje roze wymarzly, miniaturki tez ledwo sie zbieraja - rosna ale o kwiatach chyba bedzie mozna pomarzyc - moze koncem lipca??
Trawy masz spore - jesli ta jest bezproblemowa musze ja nabyc! Bardzo mi sie podoba
Witam wszystkich różyczką z mojego ogródka w którym pracuję 13 lat)
Dziękuję za miłe słowa po przeczytaniu mojego bloga.
Piszę pod tą różą, bo identyczną w tym roku kupiłam ale jakoś kiepsko listki się na niej rozwijają.
Ma ich kilka ale trochę wolno to wszystko idzie - inne nie na pniu rosną jak na drożdżach a ta jakoś kiepsko. Posadziłam ją w dużum wiadrze, bo na ulotce napisali, że może zimą przemarzać, więc wstawię ją na zimę do garażu. Dostała trochę obornika granulowanego i skórkę banana. Może podpowiesz coś czym ją zasilić. Nie widzę na liściach żadnych szkodników choć te najmniejsze czasami wyglądają jak by były sklejone, ale jak podrosną rozklejają się
"jagodę kamczacką" - też kupiłam w tym roku napisz jak ją zasilać i czy woli stanowisko bardzo słoneczne czy takie słoneczne lżej. Pozdrawiam raz jeszcze a do lekarza pójdę w poniedziałek chyba.
Hania pokazywała wczoraj swój miszmasz, a ja dziś swój]
a tu wszystko co sie nawinęło, większość ma tu poczekalnię
![]()