Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Milka 17:36, 12 cze 2012

Pozdrawiam powtórnie, życzę sił i radości, wena pewnie jest
dajana 18:01, 12 cze 2012

Troszkę jestem umęczona Irenko ale szbko sie regeneruję.Oswiadczam ze wygralam walkę z kuną!! Ona jest spryciara ale ja okazałam się większą.Widziałam ją i kładłam się ze smiechu co ona wyprawiała z zabawkami mojej Moli .Bawiła sie na ogrodzie jak piesek ,az ukradła gumowego kurczaka i zawlokła go na drugi koniec działki ,,śliczne to zwierzątko z białym krawatem Teraz do rzeczy ,,wypastowalam słupy po których zawsze sie wspinała ,,powiesilam 30 balonów które ruszaly się na wietrze ,oprócz tego dzwoneczki ktore robily troszkę halasu nie weszła tą dziurą pierwszego dnia Bała się i uciekla do lasu Na drugi dzień włożyłam puszkę z piwa w dziurę i zapiankowałam .Siedzialam cicho i czekałam na nią Przyszla a jakze ale puszki nie ruszyła Obeszla natomiast cały dom ze wszystkich stron ,wspieła sie gdzie tylko mogła w poszukiwaniu niedoróbek fachowców ,,,tyle że ja wczwsniej to sprawdziwalam i wiedziałam ze takowych nie ma .Wypastowałam wszystkie słupy aby nie miała tak łatwej drogi .Poddała się i poszła do lasu .Dzisiaj w nocy znowu przyszła ale nadal nie ruszyla puszki poskakała i piłeczka i poszła do lasu .Mysle ze wygrałam ,,wiem ze bedzie wracała ale nie dam jej szans powrotu Niech sobie ta puszka piwa tkwi tak długo aż zapomni o moim domku .Kiedys ja usunę i naprawię dziurę.Ciekawe czy dałaby sie oswoić ,tak naprawdę to ona mi sie bardzo spodobała .szkoda ze taki z niej szkodnik
Bogdzia 18:09, 12 cze 2012

Brawo Dajanko , nie tak łatwo z nia wygrac ale dobrze Ci idzie. A co Ci się śniło pierwszej nocy w nowym domku?- bo podobno się spełni. Pozdrawiam serdecznie.
dajana 18:20, 12 cze 2012

Witaj Bogdziu kochana ,,no szczerze mowiąc nic nie pamiętam ,,ani pierwszej nocy ani następnych Padam na poduszkę juz w locie a rano szybko sie zrywam .Nie pamietam swych snów ,moze lepiej nie wiedzieć bo ja nie mam ich zbyt ładnych ,przynajmniej takich nie pamiętam .Co ma byc to bedzie ,nie zastanawiam się nad tym .Napewno bedzie ogród na który czekam ,wiem ze nie powstanie tego roku ani pewnie następnego ale zaczątki jego będa z pewnoscią.Ogrodek warzywny mam w tym roku marny Mszyce zezarły wszystko Znowu sa brazowe chrzaszcze i zjadaja wszystko co ma liscie Nawet jabluszko rajskie wcinają Nie jest to dobry rok dla roslin .Za to pęcherznice mam sliczne i zaczynają rozwijac kwiatki hortensje .Hosty tez mam sliczne ale zurawki sa cudne Wieczorem jesli przyjedzie syn pokaze mi jak wkleic zdjecia Mam chwilowo jego komputer a on jest troszke innyniz moj .ga[a ze mnie i nie wiem jak na nim wkleic zdjęcia.Cieszę sie ze mnie odwiedzilas Bozenko.Uściski posyłam serdeczne
hanka_andrus 23:02, 12 cze 2012

Dajano ,witaj w swoim domku!Teraz ogród na wyciągnięcie ręki,i chociaż powoli,ale jednak będzie z każdym dniem piękniejszy!Tego Ci życzę!
Milka 00:03, 13 cze 2012

dajana napisał(a)
Troszkę jestem umęczona Irenko ale szbko sie regeneruję.Oswiadczam ze wygralam walkę z kuną!! Ona jest spryciara ale ja okazałam się większą.Widziałam ją i kładłam się ze smiechu co ona wyprawiała z zabawkami mojej Moli .Bawiła sie na ogrodzie jak piesek ,az ukradła gumowego kurczaka i zawlokła go na drugi koniec działki ,,śliczne to zwierzątko z białym krawatem Teraz do rzeczy ,,wypastowalam słupy po których zawsze sie wspinała ,,powiesilam 30 balonów które ruszaly się na wietrze ,oprócz tego dzwoneczki ktore robily troszkę halasu nie weszła tą dziurą pierwszego dnia Bała się i uciekla do lasu Na drugi dzień włożyłam puszkę z piwa w dziurę i zapiankowałam .Siedzialam cicho i czekałam na nią Przyszla a jakze ale puszki nie ruszyła Obeszla natomiast cały dom ze wszystkich stron ,wspieła sie gdzie tylko mogła w poszukiwaniu niedoróbek fachowców ,,,tyle że ja wczwsniej to sprawdziwalam i wiedziałam ze takowych nie ma .Wypastowałam wszystkie słupy aby nie miała tak łatwej drogi .Poddała się i poszła do lasu .Dzisiaj w nocy znowu przyszła ale nadal nie ruszyla puszki poskakała i piłeczka i poszła do lasu .Mysle ze wygrałam ,,wiem ze bedzie wracała ale nie dam jej szans powrotu Niech sobie ta puszka piwa tkwi tak długo aż zapomni o moim domku .Kiedys ja usunę i naprawię dziurę.Ciekawe czy dałaby sie oswoić ,tak naprawdę to ona mi sie bardzo spodobała .szkoda ze taki z niej szkodnik

Ta opwieść jest niesamowita; dobrze, że tak sposobem ją podeszłaś; tak myślę, że gdyby od małego chowac tego zwierzaka, to może i by się oswoiła
i też zapytam za Bożenką, czy pamiętasz, co śniłaś?
dobrej nocki
dajana 00:20, 13 cze 2012

Dziękuję Haneczko za piękne kwiatuszki .Moj pierwszy w zyciu ogród ,,o rany jak to pięknie brzmi Irenko nic mi się nie sniło ,,ani pierwszej ani nastepnych nocy .Nic a nic hi.Może dzisiaj cos wysnię.Dobrej Nocki Haniu ,,Irenko
Wrzos 00:23, 13 cze 2012

Cześć Dajanko!
To juz wiem gdzie Cię szukać gdy na ED Cię nie ma
Coś czuję, że teraz częściej tu będziemy sie spotykać.

Mam nadzieje, że z tą kuną to skutecznie się rozstałaś.

dajana 00:33, 13 cze 2012

Kogo ja widzę o raju jaka niespodzianka ,,Ja tez tak czuję Wrzosiku przeciez obie tworzymy ogrody. Koniec budowy ,,czas raj tworzyc prawda? Buziaki nocne dla ciebie
dajana 00:39, 13 cze 2012

Nie znajde cię Wrzosiku bo nie masz wizytówki .Widzisz na zielono ten napis ? nazwij swój przyszły ogród i uaktywnij go ,wtedy bez problemu sie odnajdziemy.Jak to zrobic nie pamietam bo sama trgo nie uczyniłam,, pomógł mi ktos w rodzaju moderatora .A moze wiesz jak to zrobić a ja sie wysilam he,he