Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

U Kasi w ogrodzie ... 22:28, 29 kwi 2011

Do góry
Słowo się rzezkło.mus wykonać

Najpierw stokrotki w trawniku

Montowanie dysz i ustawianie zraszaczy

Sielski widoczek

PIgwowiec na ulicy u Kasi

U Kasi w ogrodzie ... 22:00, 29 kwi 2011

Do góry
No myślę o tym, zaraz będą. Gdyby był prąd, to już dawno dziś bym wkleiła.
Sebciu fajnie wyszło. Dzisiaj od rana miałam trzy spotkania bardzo trudne, bo projekty, ustalenia...
U Kasi w ogrodzie ... 21:24, 29 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Sebciu, a kiedy skończysz średnią i maturę zrobisz?

Michale, wolny czas tzn. urlop lub wolne

Niby technikum 4 lata trwa, ale nie wiadomo ile będę do niego chodzić
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:51, 29 kwi 2011

Do góry
Napisałam art, o magnoliach iu jest tam zdjęcie niebieskiej magnolii
Dziś nie było u mnie prądu i nie mogliśmy opublikować.
W cieniu - zacieniona 20:49, 29 kwi 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Nie znam sposobu rozmnożenia begonii bulwiastej.
Danusiu ,może myślisz o tych małych?

Dzielimy bulwy, żeby miały choć jeden pączek, nie dzieliłam ale się da
Cały rok w ogrodzie 20:47, 29 kwi 2011

Do góry
Też wczoraj kupiłam takie zawilce Jeszcze nie wsadzone, bo u Kasi walczę ze świerkami dziś
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:45, 29 kwi 2011

Do góry
O to to, Sebciu. Najbardziej by były potrzebne
Ale jeśli w razie czego pójdę na te warsztaty ceramiczne, to spotkam ciekawych ludzi, zdobędę nowe doświadczenia, Porobię zdjęcia dla Was, a i nowych forumowiczów może też zwerbuję do naszego Ogrodowiska.
Aleja z drzew w ogrodzie 20:42, 29 kwi 2011

Do góry
To mogą być lipy

Podobnie przycięte drzewa często spotykałam w czasie wojaży po ogrodach angielskich. To aleja w Sissinghurst;

Te lipy właśnie były przycinane (wrzesień)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:34, 29 kwi 2011

Do góry
Hania podpowiedziała mi pomysł. Postaram się ulepić kule ceramiczne. To bardzo ciekawe.
Poczekam na tę nagrodę, może coś innego dostanę???
Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 20:16, 29 kwi 2011

Do góry
Jak widac na zdjeciu, ogrodu jeszcze nie ma ( mam nadzieję że kiedyś zaproszę Gardenarium do siebie i potem to juz bedzie ogród ) dlatego zależy mi na ukwieceniu przynajmniej tych pustych ścian domu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:44, 29 kwi 2011

Do góry
A najciekawsze jest to, jaka to nagroda?
Karnet na zajęcia z ceramiki w Pracowni Ceramiki Marty Turowskiej (Warszawa)
Będę garnki lepić teraz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:42, 29 kwi 2011

Do góry
Kochani, dziś nie miałam prądu do 16 i otwieram komputer a tu taka niespodzianka.
Wyobraźcie sobie, szukałam ostatnio w Werandzie art. o meblach, w którym wystapiłam i patrzę:
Konkurs na wiosenne dekoracje, no to bach, pierwsze lepsze zdjęcie z wiankiem na ławce.
Dziś patrzę: i oczom nie wierzę:
Nagroda główna, przyznawana przez jury: gardenarium
Popatrzcie, jak mój wieniec wielaknocny się prezentował wśród innych dekoracji

http://www.weranda.pl/konkurs/?controller=konkurs&kid=33&page=3
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:39, 29 kwi 2011

Do góry
Safoya napisał(a)
Danusiu wyobraz sobie co mnie spotkało Zabrałam się za projektowanie ogrodu i wyjęłam moje najfajniejsze inspiracje z teczki. Chciałam Ci nawet jedną wkleić, taką moją najulubieńszą ale szybko się zorientowałam, że to twój ogród!!!! Inny z inna ławką i trochę skromniejszy, ale twój! Kupuję Werandę od paru i nawet przyczytałam twoją historię a tak późno się zorientowałam! Jeszcze nie udało mi się przeczytać całego twojego wątku, ale na pewno o tym pisałaś )

Wracjając do magnolii...chyba sobie wykrakałam to chciejstwo ( Dzisiaj panowie przy tynkowaniu tarasu złamali mi dorosły okaz białej gwiaździstej magnolii. Miała 8 lat i został mały kikut Na pocieszenie pojadę i kupię sobie nową. Może nawet tę yellow river jak dostanę.

Jak mi miło to czytać, Safoya nie martw się, trudno. Magnolia słabo odbija, bo to drzewo które nie lubi cięcia, więc i złamania także. W razie czego kup żółtą. Ja też się zastanawiam, gdzie ją posadzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:36, 29 kwi 2011

Do góry
Domi napisał(a)

Danusiu, Twój ogród poznam wszędzie i zobaczyłam go dziś w logo konkurencji, prześle Ci linka na PW

Jakiś Pan sobie zapożyczył mój ogród jako swoje przewodnie zdjęcie na stronie firmy zakładającej ogrody

No to nie pierwszy raz! Pamiętasz Danusiu, jak się poznałyśmy za sprawą pana inżyniera z Mysłowic, który miał na swojej stronie zdjęcia Twojego ogrodu? To było jeszcze przed powstaniem Ogrodowiska, ale ogród bukszpanowy zapadł mi w pamięć po wizycie na stronie Gardenarium. No i jakież było moje zdziwienie jak później zobaczyłam te same zdjęcia na stronie innej firmy. Danusia potwierdziła własność zdjęć, interweniowała i zaprosiła mnie na przyszłe forum ogrodnicze))

Domi witam Cie serdecznie, pamiętam maila, takie sprawy powtarzają się ciągle. Największą popularnością w "zapożyczaniu" (kradzieży) zdjęć cieszy się mój ogród prywatny i ogród Macieja

Witam Cię w takim razie serdecznie, zobaczcie, jak ten czas leci
Łezka koło domu :) 17:37, 29 kwi 2011

Do góry
Dziękuję za odpowiedzi

gardenarium - też myślałam o takich iglakach - bardziej "stojących" niż na "nóżce" - zastanawiam się tylko jakie roślinki byłyby najlepsze - najlepiej żeby nie rosły bardzo szybko. No i najgorsze to jak je skomponować z resztą?
Zapomniałam jeszcze dodać, że w części blisko domu nie może być nic słabego, bo zimą leży tam pełno śniegu spadającego z dachu (na wys. obecnego floksa).
Zastanawiałam się czy od strony ogrodu nie posadzić na przemian bukszpanu i żółtej tawuły (obecnie widać ją na środku koło berberysu).

Pwl - czy ten clematis ma jakieś różne odmiany, bo na zdjęciach kwiaty wydają się dość spore - dzięki za podpowiedź, roślinka fajnie się zapowiada
U Kasi w ogrodzie ... 16:11, 29 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Danusiu, ja to chyba zawody pomyliłam, tak to bym na praktykach u Ciebie śmigała

Zmieniaj zawód

To się zacznę na ogrodnika kształcić, może pracę już mam zapewnioną

Sebku na poważnie, pracę masz, zdawaj na SGGW albo Technikum Ogr. na Bełskiej w W-wie.

Czemu nie Ale mam jeszcze wieeeele czasu
Agnieszkowy ogródek 15:35, 29 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Jak ten Sebastian nadąża? Nie wiem

Abonamentu na kompa nie mam, bo mam na własność
Zawsze jak wychodzę z forum musi pozostać bez żadnych plusów( tylko zostawiam naturę i kuchnię, reszta wszystko oglądane), teraz tyle tego nabiliście, że nie wiem Ale mam dużo czasu na nadrobienie, bo weekend długi mam, bo trwa aż do 8 maja
Mały eden Ewy 09:53, 29 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ta płaska kulka powstała z kilku sadzonek, czy była kupiona "kulkowa"?

Ta kula to był rozłożysty krzaczek(z jednej sadzonki), którego sama przycięłam. Mam jeszcze cztery inne, ale tamte są brzydkie mają puste gałązki. Jeszcze nie wiem co z nich zrobię. Wszystkie mam z ogrodu ojca.

Łezka koło domu :) 22:45, 28 kwi 2011

Do góry
Witam na naszym Ogrodowisku, chętnych do pomocy w projektowaniu sporo się znajdzie, ja także spróbuję. Od razu nasuwa mi się na myśl posadzenie czegoś "konkretnego" niezbyt wysokiego, ale o wyrazistym kształcie, Albo to będzie kompozycja 3 figur z iglaków o naturalnym pokroju, albo coś strzyżonego stożek i dwie kule różnej wielkości, albo tylko kula na pniu iglasta lub liściasta zimozielona. To podsadzone roślinkami płożącymi, ale o różnych kolorach, tworzącymi duże plamy
(trzmieliny, żurawki). Może coś jeszcze innego wymyślę, ale podobają mi się te murki i kształty
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:52, 28 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Danusiu, Twój ogród poznam wszędzie i zobaczyłam go dziś w logo konkurencji, prześle Ci linka na PW

Jakiś Pan sobie zapożyczył mój ogród jako swoje przewodnie zdjęcie na stronie firmy zakładającej ogrody

No to nie pierwszy raz! Pamiętasz Danusiu, jak się poznałyśmy za sprawą pana inżyniera z Mysłowic, który miał na swojej stronie zdjęcia Twojego ogrodu? To było jeszcze przed powstaniem Ogrodowiska, ale ogród bukszpanowy zapadł mi w pamięć po wizycie na stronie Gardenarium. No i jakież było moje zdziwienie jak później zobaczyłam te same zdjęcia na stronie innej firmy. Danusia potwierdziła własność zdjęć, interweniowała i zaprosiła mnie na przyszłe forum ogrodnicze))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies