Weroniko, chyba polubiliście się z nowym aparatem, zdjęcia super i wszystkie reporatyaże też
Kalinę uwielbiam, niestety przekwitła, cieszę się, że pokazujesz swoją a Kajtek ma podobne gusta kulinarne jak moje psiaki
pozdrawiam
Konstancjo, nie wiem czy pytałaś o rzucik Danusinej rabaty czy całego ogrodu ?
w każdym razie wklejam projekt Dany rabaty pod domem- tej, którą teraz realizuję
dar ma, to fakt ! \a mi brakuje cisów, kwadratu z bukszpanów i 2 traw. Tadam !!!
Ale uroczy ten twój dom i finisz coraz bliżej; trzymam kciuki, aby wszystko poszło jak najlepiej;
kunę trzeba gonić; u nas była na strychu i tłukła się okrutnie, potem w nocy do sąsiada i kury mu wybijała, aż pewnego razu przepadła, chyba pod auto wpadła!
pozdrawiam Dajano
Dajano, pamiętam, że gromadziłaś róże w białych i różowych kolorach, do róż pasują powojniki białe i niebieskie, lawenda lub szałwia niebieska, trochę zieleni bukszpanów i białe hortensje Anabelle i Lime Light.
Białe i niebieskie bratki, a wczesną wiosną niechby kwitły niebieskie poduchy floksów szydlastych i białe wczesne tawuły,a może białe bzy, i kalina, białe duże fiołki i konwalie...Może też biały żwirek w pobliżu Twojej niebieskiej ławeczki?[
img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/15/152828/original.JPG[/img]
Przepraszam, że się wymądrzam niepytana, a zdjęcia po wykorzystaniu mogę wyrzucić, żeby Ci nie robić bałaganu. Popatrz, bo wiele roślinek mogę dla Ciebie już doniczkować. Pozdrawiam i dobrej nocki.
Floksy szydlaste są niebieskie, różowe, białe, karminowe.
Białe duże fiołki są ozdobne z kwiatów a potem z liści. Obok biała skalnica.
Niebieskie poduchy z żagwinów
Nowo zakupione ziołowe donice wreszcie się zapełniły... Mamy świeżą bazylię, szczypiorek i pietruszkę... Szkoda że nie ma jeszcze czwartej bo z warzywniaka wzięłam młode sadzonki koperku...
W salonie cieszą imieninowe herbaciane róże Już nie mogę się doczekać kiedy będę miała swoje w ogrodzie...
Dziś inauguracja obchodów Dni Koszalina-746 lat ma nasze miasto,
Było dużo imprez w różnych częściach miasta, ale my z wnuczkiem wybraliśmy nasze pobliskie tereny spacerowe.
Rejon naszej politechniki i pomnika Hasiora zamienił się w miejsce piknikowe,Dopisali rowerzyści,szczudlarze,miotacze ognia, przedszkolaki z gminy Mielno.Cała impreza zorganizowana przez
organizatorów II Festiwalu Sztuki w Przestrzeni Publicznej Koszart 2012.-A całość nosiła gorącą nazwę Atomowy Koszalin.I była protestem przeciw budowie elektrowni atomowej w pobliskich Gąskach .
Na zakończenie Zapłonęły Ptaki Hasiora. Popatrzcie.
O ja ładnie kwitnie u Ciebie pęcherznica, moja przycinana to pewnie się nie doczekam takich kwiatków. Śliczne delikatne jak pampuchy
Justi, dzięki, żeś nazwę przypomniała, bo ja znowu zapomniałam!
super ta roślina, ale chyba jak się tnie nie ma kwiatów; widziałam u sąsiada w formie drzewka, korona w kulę, boziu jakie piękne to było, ludzie potrafią
RATUNKU
dzisiaj będąc u mojej teściowej zobaczyłam jak marnieje jej przepiękna 10 letnia wiśnia piłkowana.Zrobiłam zdjęcia.Ta gąsienica jest na wielu gałęziach od dołu do góry.Nawet nie wiem co to jest i jak temu zaradzić. Drzewo jest strasznie wysokie i nie ma jak sięgnąć żeby zrobić oprysk.Zostaje tylko opcja podlania czymś ...tylko czym ??????
Jolu.Lilak jeszcze za dobrze wczoraj nie był rozwinięty, więc z zapachem....trudno wyczuć.W poniedziałek będę niuchać.
Bogdo, U mnie citronelka kiepsko wygląda ,a oregano.... sama widziałaś.Za sadzonkę zapłaciłam 4 zł,,to nie 10-11.,jak wołają za żurawki.Teraz już mój krzaczek się rozrósł,i jak tylko przyjdzie okres z opadami....podzielę.