Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 16:30, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tu tereny odzyskane - tzn. fragment działki, który do niedawna przypominał pobojowisko, zdjęcia musiałam robić tak, żeby domów sąsiadów nie było widać, więc nie oddają do końca stanu rzeczywistego, a jest to powierzchnia 8 x 30 m, która ma być przeznaczona na część użytkową (drzewka i krzewy owocowe).

Czy to jest teren za garażem? Jeżeli tak to S Z A C U N
Tu ma być ogród :) 14:07, 02 paź 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

tą już mam

wszystko jeszcze zależy, gdzie i w jakim towarzystwie byłaby posadzona, bo u mnie to jej wychylenie nie jest problemem.
Jakby co to tak samo zachowuje się jeżówka Caribbean Green (to wiem od ren133).
Tu ma być ogród :) 14:04, 02 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Dobrze, że nie dziś, bo na 15 mam do pracy Wtedy nawet bym nie myślał o wyjeździe

i pogada gorsza, zresztą nie ma tego złego, przynajmniej efekt zaskoczenia u Ciebie wywołałam, a zapewniam, za tydzień, jak nie wydarzy się nic nieoczekiwanego, może być jeszcze większe zaskoczenie
Tu ma być ogród :) 14:03, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Green Jewel niższa i stoi na baczność.

tą już mam
Tu ma być ogród :) 14:02, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

I tak sobie myślę, że szkoda, że to nie dziś te Wojsławice, bo już inne wrażenie by ten fragment zrobił na Was, sam wiesz jak było

Dobrze, że nie dziś, bo na 15 mam do pracy Wtedy nawet bym nie myślał o wyjeździe
Tu ma być ogród :) 14:02, 02 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Może gdzieś w opisie produktu będzie informacja ile dB emituje ten dźwięk, bo nie umiem tego określić. W garażu jest to piszczenie słyszalne, ale mnie to akurat nie drażni, ale wiesz jak jest, czasami cykanie zegara może być uciążliwe i przeszkadza w zaśnięciu jak się o tym myśli, w tym przypadku może być podobnie
ok dzięki.garaż mamy chyba dość daleko.gorzej na strychu.
A jeszcze M pyta do jakiego transformatora macie to podlaczone? Bo jakieś mamy tylko nie wiemy czy odpowiednie. Na aukcji niby pobór energi nie jest podany.edit jest napisane...
Tu ma być ogród :) 14:01, 02 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Tereny odzyskane - niesamowite jak taki kawałek ziemi może się zmienić w równy tydzień! Brawo!

I tak sobie myślę, że szkoda, że to nie dziś te Wojsławice, bo już inne wrażenie by ten fragment zrobił na Was, sam wiesz jak było
Tu ma być ogród :) 13:59, 02 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dziękuję Ci bardzo.kupuj dwa na strych i do garażu.jakby to u nas też działało to znów mam u Ciebie dług

A głośne to jest?

Może gdzieś w opisie produktu będzie informacja ile dB emituje ten dźwięk, bo nie umiem tego określić. W garażu jest to piszczenie słyszalne, ale mnie to akurat nie drażni, ale wiesz jak jest, czasami cykanie zegara może być uciążliwe i przeszkadza w zaśnięciu jak się o tym myśli, w tym przypadku może być podobnie
Tu ma być ogród :) 13:51, 02 paź 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
to muszę przemyśleć tą jeżówkę dzięki za opis

Green Jewel niższa i stoi na baczność.
Tu ma być ogród :) 13:50, 02 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A długi już go macie? Mieliście myszy gdy go nie mieliście? I to dla ludzi nieszkodliwe tak?

Coś w okolicach 1,5 roku, mieliśmy myszy/nornice wcześniej, ja kupowałam trutki, a eM postanowił dodatkowo podziałać takim sposobem.
O szkodliwości dla ludzi nic mi nie wiadomo, ale pewnie nie byłyby takie urządzenia dopuszczone do obrotu, gdyby były szkodliwe.
Generalnie to ja już tych dźwięków nie słyszę nawet pracując w ogródku, tzn moje uszy przestały na nie zwracać uwagę, bo jest to słyszalne.
Tu ma być ogród :) 13:47, 02 paź 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Zacznijcie dziewczyny Bridget od książki polecam

kto wie, czy właśnie taka kolejność nie zaistnieje właśnie w moim przypadku
Tu ma być ogród :) 13:46, 02 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

idź(o 18 sie sciemnia - nie szukaj wymówek).....ja byłam z M ...nawet on był zadowolony ze poszedł ...a 3 cześć jest najlepsza ze wszystkich ...wychodzisz z kina mocno wyluzowana

Problem jest trochę inny, nie ma z kim dziecka zostawić, nawet wyjście do kina wymaga karkołomnych kombinacji logistycznych
Tu ma być ogród :) 13:39, 02 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Brzozowa urocza.nawet bez żywopłotu.pewnie za dwa lata będzie już Zielona ściana.a sprawdzała może tego bzyczka?

Nawet Ci fotkę zrobiłam.
Mamy dwa, jeden w garażu, drugi powieszony na domku narzędziowym, kupowane na A. do urządzenia potrzebny jest zasilacz na 12V.
Ten w garażu chodzi ciągle, w ogrodzie mamy ustawiony, że załacza się co 10 min i działa też przez 10 min. Nasza działka na wymiar 50x30 m i takie ostraszacze przydałyby się dwa, bo po tej stronie co sygnał nie dociera, albo jest słaby to gryzonie harcują.

http://allegro.pl/samochodowy-odstraszacz-gryzoni-kun-szczurow-myszy-i5986024952.html
Tu ma być ogród :) 13:31, 02 paź 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Zadowolona jesteś z jeżówki green envy? zastanawiam się nad posadzeniem kilku sztuk i chciałabym się dowiedzieć czy jest godna uwagi

jeśli chodzi o wygląd i obfitość kwitnienia to bardzo - no ale niestety pionowo to ona nie stoi i to jest jej wada.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:29, 02 paź 2016

Do góry
To jeszcze ja dorzucę swój głos do dyskusji.

Mam zaznaczone w powiadomieniach informowanie o nowo zakładanych wątkach, otwieram taki wątek, jeśli mnie interesuje (a to zależy czy właściciel ma pomysł na ogród, który jest mi bliski, lub podoba mi się dom, obejście i przede wszystkim sposób bycia autora) to zaznaczam i zaglądam - ja się zazwyczaj nie udzielam jeśli chodzi o projektowanie, bo sama wiem po sobie, że można coś doradzić, ale najpierw to autor musi odnaleźć swój styl, a do tego niestety potrzebne jest poświęcenie sporo czasu na podglądanie innych wątków i czytanie artykułów.
Nawet te osoby, które tu przebywają od kilku lat nieustannie coś zmieniają, przesadzają, szukają takich rozwiązań, które będą dla nich najbardziej satysfakcjonujące - nikt tu nie dostaje nic na tacy, wymieniamy się doświadczeniami i przez to stajemy się mądrzejsi, ale każdy swoje musi w ogrodzie wykonać własnymi rękoma i głową.

Ach i jeszcze jedna kwestia, której nikt do tej pory nie poruszył, często jesteśmy traktowani przez nowych, albo niezalogowanych użytkowników jako źródło informacji, nie wiem jak Wy, ale dostaję mnóstwo pytań o miejsce zakupu roślin, czy w jaki sposób coś zrobiłam (pergola, meble), posadziłam (odległości od innych roślin) - często się niestety zdarza, że wszystko pięknie opisze takiej osobie, ale nawet nie ma już zwrotnego dziękuję, zdarzyły mi się też sytuacje, gdy na dziękuję nie zasługiwał nawet fakt wysłania komuś roślin czy nasionek, trudno wtedy nie mieć poczucia, że jesteśmy traktowani interesownie ;-(.
Tu ma być ogród :) 13:02, 02 paź 2016

Do góry
Wrzosowisko jeszcze dycha

A tu tereny odzyskane - tzn. fragment działki, który do niedawna przypominał pobojowisko, zdjęcia musiałam robić tak, żeby domów sąsiadów nie było widać, więc nie oddają do końca stanu rzeczywistego, a jest to powierzchnia 8 x 30 m, która ma być przeznaczona na część użytkową (drzewka i krzewy owocowe).

Tu ma być ogród :) 12:58, 02 paź 2016

Do góry
Busz różano - grackowy przy pergoli

Tu ma być ogród :) 12:54, 02 paź 2016

Do góry
Witajcie niedzielnie.
Obiecane fotki brzozowej, tutaj jesień już dobrze widoczna - brzozy zrzucają liście, rozplenice częściowo przebarwione, jeżówki i rozchodniki z zaschniętymi kwiatami.
Drażni mnie to miejsce bo żywopłot wciąż nie spełnia swojej funkcji, tuje i świerki zbyt małe i z jednej strony widoczna góra chwastów u sąsiada, z drugiej masakryczna zielona, plastikowa siatka założona przez drugiego sąsiada, sami zresztą zobaczcie
;-/

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 19:57, 01 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aniu, no patrz, ja też na tyłach walczyłam w ostatnim czasie, dziś w końcu zakończyłam akcje plewienie, a mój ugor w końcu się ucywilizowal.

Czytalam też o komunii i przygotowaniach do niej, nie wiem jak ja zniosę latanie do kościoła na wszystkie msze, bo normalnie to jesteśmy na bakier z tymi sprawami i to będzie takie wymuszone i na siłę, na szczęście moja corka dopiero jest w pierwszej klasie.

Dobre.... Ja tez bardziej kosmitów ogarniam, niż wywody obecnych księży Poważnie-siedziałam na tym różańcu i próbowałam Ogrodowisko odpalić, ale jakiś słaby zasięg
Ja z eMem i znajomymi już się umawiamy na zmiany w dowożeniu dzieci, zwłaszcza, że też jesteśmy "dojeżdżający" (2 km)
Coś jeszcze, coś więcej... 16:18, 01 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No chciałabym i będę się starać żeby być

No i słusznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies