No myślę o tym, zaraz będą. Gdyby był prąd, to już dawno dziś bym wkleiła.
Sebciu fajnie wyszło. Dzisiaj od rana miałam trzy spotkania bardzo trudne, bo projekty, ustalenia...
O to to, Sebciu. Najbardziej by były potrzebne
Ale jeśli w razie czego pójdę na te warsztaty ceramiczne, to spotkam ciekawych ludzi, zdobędę nowe doświadczenia, Porobię zdjęcia dla Was, a i nowych forumowiczów może też zwerbuję do naszego Ogrodowiska.
Jak widac na zdjeciu, ogrodu jeszcze nie ma ( mam nadzieję że kiedyś zaproszę Gardenarium do siebie i potem to juz bedzie ogród ) dlatego zależy mi na ukwieceniu przynajmniej tych pustych ścian domu.
Kochani, dziś nie miałam prądu do 16 i otwieram komputer a tu taka niespodzianka.
Wyobraźcie sobie, szukałam ostatnio w Werandzie art. o meblach, w którym wystapiłam i patrzę:
Konkurs na wiosenne dekoracje, no to bach, pierwsze lepsze zdjęcie z wiankiem na ławce.
Dziś patrzę: i oczom nie wierzę: Nagroda główna, przyznawana przez jury: gardenarium
Popatrzcie, jak mój wieniec wielaknocny się prezentował wśród innych dekoracji
Jak mi miło to czytać, Safoya nie martw się, trudno. Magnolia słabo odbija, bo to drzewo które nie lubi cięcia, więc i złamania także. W razie czego kup żółtą. Ja też się zastanawiam, gdzie ją posadzę
Domi witam Cie serdecznie, pamiętam maila, takie sprawy powtarzają się ciągle. Największą popularnością w "zapożyczaniu" (kradzieży) zdjęć cieszy się mój ogród prywatny i ogród Macieja
Witam Cię w takim razie serdecznie, zobaczcie, jak ten czas leci
gardenarium - też myślałam o takich iglakach - bardziej "stojących" niż na "nóżce" - zastanawiam się tylko jakie roślinki byłyby najlepsze - najlepiej żeby nie rosły bardzo szybko. No i najgorsze to jak je skomponować z resztą?
Zapomniałam jeszcze dodać, że w części blisko domu nie może być nic słabego, bo zimą leży tam pełno śniegu spadającego z dachu (na wys. obecnego floksa).
Zastanawiałam się czy od strony ogrodu nie posadzić na przemian bukszpanu i żółtej tawuły (obecnie widać ją na środku koło berberysu).
Pwl - czy ten clematis ma jakieś różne odmiany, bo na zdjęciach kwiaty wydają się dość spore - dzięki za podpowiedź, roślinka fajnie się zapowiada