Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Linka 00:39, 29 kwi 2011

Aniu zgadzam się z Tobą że Yellow River jest żółtawa. Oglądałam jej kwiaty, są takie lekko cytrynowe . Nawet chciałam ją kupić ale odstraszyła mnie informacja o wysokości do jakiej dorasta,( zresztą ta odmiana już przewyższała inne).
monteverde 00:41, 29 kwi 2011

mam taka w starym ogrodzie, zobaczę jak przezimowała i czy puszcza gałązki, bo przy wycince trochę oberwała(
Safoya 10:30, 29 kwi 2011

Danusiu wyobraz sobie co mnie spotkało Zabrałam się za projektowanie ogrodu i wyjęłam moje najfajniejsze inspiracje z teczki. Chciałam Ci nawet jedną wkleić, taką moją najulubieńszą ale szybko się zorientowałam, że to twój ogród!!!! Inny z inna ławką i trochę skromniejszy, ale twój! Kupuję Werandę od paru i nawet przyczytałam twoją historię a tak późno się zorientowałam! Jeszcze nie udało mi się przeczytać całego twojego wątku, ale na pewno o tym pisałaś )

Wracjając do magnolii...chyba sobie wykrakałam to chciejstwo ( Dzisiaj panowie przy tynkowaniu tarasu złamali mi dorosły okaz białej gwiaździstej magnolii. Miała 8 lat i został mały kikut Na pocieszenie pojadę i kupię sobie nową. Może nawet tę yellow river jak dostanę.
Gardenarium 18:36, 29 kwi 2011

Domi napisał(a)

Danusiu, Twój ogród poznam wszędzie i zobaczyłam go dziś w logo konkurencji, prześle Ci linka na PW

Jakiś Pan sobie zapożyczył mój ogród jako swoje przewodnie zdjęcie na stronie firmy zakładającej ogrody

No to nie pierwszy raz! Pamiętasz Danusiu, jak się poznałyśmy za sprawą pana inżyniera z Mysłowic, który miał na swojej stronie zdjęcia Twojego ogrodu? To było jeszcze przed powstaniem Ogrodowiska, ale ogród bukszpanowy zapadł mi w pamięć po wizycie na stronie Gardenarium. No i jakież było moje zdziwienie jak później zobaczyłam te same zdjęcia na stronie innej firmy. Danusia potwierdziła własność zdjęć, interweniowała i zaprosiła mnie na przyszłe forum ogrodnicze))

Domi witam Cie serdecznie, pamiętam maila, takie sprawy powtarzają się ciągle. Największą popularnością w "zapożyczaniu" (kradzieży) zdjęć cieszy się mój ogród prywatny i ogród Macieja

Witam Cię w takim razie serdecznie, zobaczcie, jak ten czas leci

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:39, 29 kwi 2011

Safoya napisał(a)
Danusiu wyobraz sobie co mnie spotkało Zabrałam się za projektowanie ogrodu i wyjęłam moje najfajniejsze inspiracje z teczki. Chciałam Ci nawet jedną wkleić, taką moją najulubieńszą ale szybko się zorientowałam, że to twój ogród!!!! Inny z inna ławką i trochę skromniejszy, ale twój! Kupuję Werandę od paru i nawet przyczytałam twoją historię a tak późno się zorientowałam! Jeszcze nie udało mi się przeczytać całego twojego wątku, ale na pewno o tym pisałaś )

Wracjając do magnolii...chyba sobie wykrakałam to chciejstwo ( Dzisiaj panowie przy tynkowaniu tarasu złamali mi dorosły okaz białej gwiaździstej magnolii. Miała 8 lat i został mały kikut Na pocieszenie pojadę i kupię sobie nową. Może nawet tę yellow river jak dostanę.

Jak mi miło to czytać, Safoya nie martw się, trudno. Magnolia słabo odbija, bo to drzewo które nie lubi cięcia, więc i złamania także. W razie czego kup żółtą. Ja też się zastanawiam, gdzie ją posadzę

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:42, 29 kwi 2011

Kochani, dziś nie miałam prądu do 16 i otwieram komputer a tu taka niespodzianka.
Wyobraźcie sobie, szukałam ostatnio w Werandzie art. o meblach, w którym wystapiłam i patrzę:
Konkurs na wiosenne dekoracje, no to bach, pierwsze lepsze zdjęcie z wiankiem na ławce.
Dziś patrzę: i oczom nie wierzę:
Nagroda główna, przyznawana przez jury: gardenarium
Popatrzcie, jak mój wieniec wielaknocny się prezentował wśród innych dekoracji

http://www.weranda.pl/konkurs/?controller=konkurs&kid=33&page=3

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:44, 29 kwi 2011

A najciekawsze jest to, jaka to nagroda?
Karnet na zajęcia z ceramiki w Pracowni Ceramiki Marty Turowskiej (Warszawa)
Będę garnki lepić teraz

Instagram Ogrodowiska
monteverde 18:53, 29 kwi 2011

no super Danusiu, też się przyda umiejętność)
hanka_andrus 19:05, 29 kwi 2011

Ulep sobie kilka kulek z uchwytami-żeby można było je łatwiej przenosić!Gratulacje!
hania 19:35, 29 kwi 2011

Gratuluję!!