i zdążyłam posadzić trzy trzmieliny, ( ta z prawej i w środku się uparła i nie chce się trzymać prosto ) ale zdjęcie mało wyraźne,za ciemno już było , jutro poprawie ...
Danusia mi tak doradziła i wygląda super, już rozumiem o co chodzi z tym trójwymiarem, żeby ogród nie był za płaski ... teraz cały czas myślę o drugiej stronie, gdzie są żurawki, żeby tam też coś posadzić wyższego ...
Już jestem, bo pisałam jeszcze u Wieloszki ... trzeba jej doradzić , gdzie te prezenty posadzić
Dziękuję , za odwiedzinki u mnie, Wasze komentarze są bardzo miłe i spotkanie było urocze, dzisiaj przez cały dzień sobie je wspominałam
... dzisiaj po pracy szybko przyjechałam do domu, skosiłam trawę oraz dzięki uprzejmości sąsiada , który pożyczył nam wertykulator, fajna maszyna, sama zbierała filc i suchą trawę , trawnik został oczyszczony , ... cały pojemnik się uzbierał, który mam na skoszoną trawę .... tyle tego było, że M był w szoku , a mówił, że u nas nie trzeba tego robić ...
na setce byłam jak mi łączność padła
ale teraz mam i gratulacje Ci składam
oby Twój ogródeczek piekniał i cieszył, cieszył
a dla nas piękne zdjęcia były
Aniu, rzeczywiście, nie pokazałam jak chłopaki pięknie wykończyli rabatę z serbami, bo zrobili to w sobotę, a w niedzielę zaaferowana spotkaniem, nie zdążyłam fotek zrobić. Ale już się chwalę:
Koło wygląda na pofalowane miejscami, ale to przez różnicę w poziomach - górki i dołki tam są Gdybyśmy chcieli to teraz wyrównać, to pół trawnika trzeba by zaorać... Mam nadzieję, że jak będą posadzone tam roślinki, to optycznie trochę się to wyrówna...
Obsadzenie koła "made by Danusia" - w jednej z realizacji jest takie koło, które śni mi się po nocach - w środku buk czerwonolistny, a dookoła porozrzucane kulki cisowe, bukszpanowe i z piaskowca różnej wielkości. U mnie będzie skromniej - bez piaskowca i mniej kul, bo też koło mniejsze. Ale i tak spełnię swoje marzenie, a koło już jest i tabliczka będzie z nazwiskiem pomysłodawczni
Aga jak chcesz przed serbami rh to może nie sadź tam magnolii , żeby nie mieszać ... chociaż magnolia ma kwiaty szybciej chyba niż rh, później zdobią ją liście, to już nie będzie konkurować z rh... a miałaś na projekcie, który udoskonalasz magnolie?