Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród. 13:35, 23 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko, to 700!! talentu do pisania wierszy raczej nie mam, powiem krótko, fajnie, że jesteś - gratulacje

Irenko ale dziś zamieszania narobiłaś w tym babcinym paltociku. Dobrze że Ci cieplutko było bo babcie tak lubia. Buciki tez wysokie i tez cieplutko by było gdyby nie te dziury za które ogród jest odpowiedzialny. Już jestem ciekawa jaka babciną kreację do mnie założysz.A słyszę jeszcze że i dziewczyny zamierzasz w babcine ciuszki ubrac, no bedzie na co popatrzec.Ja już też szykuję polarowe ciepłe ciuszki.Trochę inne od Twoich . Bardzo dziękuje ze o tak późnej porze jesteś.

Ale fajny tekst ha, ha i od razu poniedziałek nie z pracą się kojarzy
dziękuję
Ogród Magdalenka 13:25, 23 kwi 2012

Do góry
Madziu, wrzucam ci do wątku fotki z spotkania dokumentacja musi być

Agnieszka, Marzenka, Madzia i Irenka - spotkanie 22.04

Madzia ze swoim kubeczkiem

cała załoga dolnośląska u Wieloszki

Moje roślinki 13:15, 23 kwi 2012

Do góry
Rzodkiewka (siana jak zwykle za gęsto )

Bordowa sałata

Ogród Dominiki 13:12, 23 kwi 2012

Do góry
Moje roślinki 13:12, 23 kwi 2012

Do góry
Karolciu,wszyscy uwijają się w swoich ogródkach.A mi daleko do większości ogrodników na forum Tulipanki nieważne jakie,w każdym kolorze są piękne.Kiedyś nie byłam do nich przekonana,ale to się zmieniło
A to troszkę moich warzyw.Kalarepa sadzona w piątek

Szpinak z pierwszego rzutu

Groszek mam takiej wielkości

Początki w Kruklandii 13:11, 23 kwi 2012

Do góry
Czekam na te hosty, bo Anabellkę muszę wsadzić.
Badylki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:55, 23 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)

Z olejowania nic nie wyszło bo zaczęło kropić. I dobrze, bo w niedzielę nie należy pracować
Kupiłam dzisiaj jeszcze jaśniejszy olej szary do poolejowania mebli stojących na tarasie kuchennym. Zdjęcie nie oddaje koloru ale mi się podoba. Do krzeseł białe poduchy, parasol i białe donice i białe kwiaty
Dla porównania krzesło przed liftingiem i po

Większości pewnie się podoba bardziej klor drewna ale do mojej szarej elewacji i aluminiowych okien nie pasowały ...

Marzenko po liftingu zdecydowanie lepiej

To samo stwierdzam, tylko szarości do twojej bieli najlepiej pasują
Moje poletko 12:53, 23 kwi 2012

Do góry
Witaj Celinko a ja jako pierwsza gratuluje 100 stron ! Oby watek nadal sie tak dobrze rozwijal , zebysmy mieli sie nad czym zachwycac ale masz piekne okazy rh takie niziutkie i wysokie a moj taki wyszczeluch heh juz nie moge sie doczekac na fotki jak beda kwitly! pozdrawiam

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:38, 23 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Od prawej: Irenka, Noemi, Wieloszka, Marzenka. Aga dojechała później.

Dziewczyny, ależ jestem z Was zadowolona, że się zorganizowałyście, no i takie wspaniałe spotkanie. A Wy - brak słów, takie śliczne że nie wiem co. A te uśmiechy

No i nie sposób pominąć płaszcza Irenki i jej butów, jeśli nikt nie zwrócił na to uwagi

a teraz lecę szukać kubeczków

Danusiu, dzięki za uznanie niebawem będą namiary i możliwości zakupu
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:37, 23 kwi 2012

Do góry
I kolejny problem mam (chyba nie ma u mnie ANI JEDNEJ rabaty, z ktorą nie byłoby problemu, straszna noga jestem )

Zrobiłam przemeblowanie na wrzosowisku, poprzesadzałam Rh, ktore już były, dosadziłam dużą Nową Zemblę, jodłę wykopałam i wsadziłam śliwę wiśniową Pissardi.

Z przodu chcę dokupic jeszcze jeden Rh (jak spojrzycie na 1 fotkę, to ten nowy stworzy z resztą takie koło wokół śliwy)
Teraz pytania -

1. co dać wokół śliwy pod stopy?

2. czy z tyłu dosadzić miskanty? (tam w prawym rogu, w kącie z tujek rośnie jeszcze hortensja ogrodowa)

3. co posadzić na obwódkę? Trzmielinę, trawy, a może ilex crenata Golden Gem?

Ogród w Tarnowie 12:33, 23 kwi 2012

Do góry
Ode mnie Rysiu puchar z ... życzeniami
niech się Twój watek zapełnia stronami.
Niech ogród dalej radość Ci przynosi
i Ogrodowisko chwałę Twoją głosi

Ogród w Tarnowie 12:17, 23 kwi 2012

Do góry
O masz, juz 200? Gratuluję
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:15, 23 kwi 2012

Do góry
Ania - ja barwinek lubię, uroczo kwitnie i te skórzaste l;istki ma fajne - właśnie w weekend obsadzałam nim najgorsze chyba miejsce u nas w ogrodzie - pod starą leszczyną - fajnie się ukorzenia nawet z bylejakich pędów
W zeszłym roku takie właśnie powtykałam i kępki są już takie:

I jeśli chodzi o przesadzanie - ja tam przesadzam - i hortensje i iglaki i inne krzaki
! Mam tyle do roboty, że już się tak nie przejmuję, czy za późno czy nie - wszak dopiero wiosnę mamy

Taca swietna a stół rewelka! Jakiej firmy ta bejca orzechowa? Piękny kolor ! I mnie czeka odświeżenie tarasowych mebli

I jak z weekendem w Smętach?
Ogród Ewy :) 12:03, 23 kwi 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Oleandry już na swoim miejscu.

Jeden powędrował w nowe miejsce

Uwielbiam takie widoki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:58, 23 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, dziękuję Ci za tę fotorelację i tyle ciepłych słów . Zobacz zdjęcia robione na 2 i pół aparatu, a każdda z nas ma inne
Ale ta fotka poniżej to Ci się naprawdę udała !!!

Marzenka nie dowierza, więc schodzi do poziomu i ogląda z bardzo bliska a Madzia jeszcze coś tam zobaczyła i pokazuje palcem, czujne są

też tak myślę idealnie pokazuje zakręcenie ogrodowiskowe, a z Marzenki super modelka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:55, 23 kwi 2012

Do góry
Irenko, dziękuję Ci za tę fotorelację i tyle ciepłych słów . Zobacz zdjęcia robione na 2 i pół aparatu, a każdda z nas ma inne
Ale ta fotka poniżej to Ci się naprawdę udała !!!

irena_milek napisał(a)

Marzenka nie dowierza, więc schodzi do poziomu i ogląda z bardzo bliska a Madzia jeszcze coś tam zobaczyła i pokazuje palcem, czujne są

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:46, 23 kwi 2012

Do góry

W piątek na nowo odkrytych "szperach" znalazłam kutą tacę, przemalowalam już na kremowo-biało, poźniej ją spatynują szarym kolorem i postarzę Jestem w niej zakochana

A na ryneczku kupiłam dwie sadzonki pomidorka koktajlowego - to będzie mój warzywny debiut
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:42, 23 kwi 2012

Do góry
Stół tarasowy skończony - wybieliłam nogi i lica, blat zabejcowany na orzech włoski - jak słupy na tarasie (a potem deski, kiedy już je położymy)

Teraz drażnią mnie krzesła, kompletnie mi ten metal tu nie pasuje - i chyba wystawię je na sprzedaż razem ze starym stołem...

Przedogródek Agniechy973 11:30, 23 kwi 2012

Do góry
Magnolio, dzięki.
Teraz obiecuję już ostatnie zagadnienie na dziś:
Robiłam w sobotę rabatkę koło tarasu. Nie skończyłam jeszcze, ale już prawie. To zdj. jeszcze w trakcie prac. Chcę tu wrzucić moje kosodrzewiny, lawendy, rozplenice, mieczyki, lilie i jeszcze jakieś jednoroczne z tych co nasiałam. Bedzie misz masz, ale poobserwuję sobie kolory na tle mojej ściany przed decyzją o kolorach róż na przyszły rok. Aha jeszcze może maki czerwone w trawie (przyznam się, że kupiłam kilka kłosówek tych ze zdjęcia z makami u Mariusza Surowińskiego Wariatka ze mnie prawda?).
Problem dotyczy rozmieszczenia kosówek i lawendy. Czy porozrzucać je nieregularnie po rabacie po 2 lub 3 grupkami, czy trzymać się tego półkola i nasadzać w jakimś rytmie wg tego półkola wyznaczającego rabatę? Aha i ile kosówek tu wsadzić, żeby nie przesadzić?

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 11:29, 23 kwi 2012

Do góry
tomgroch napisał(a)

A tu widok ogólny na układ murków i tarasów. W sumie będą trzy poziomy, a największa różnica poziomów wynosi około 2 m. Widać też pierwszą rabatkę z kaktusami - no raczej żwir widać z tej odległości

To jest ujęcie od górnej części - zachodniejTomek

Jakie super tarasy i murki, wygląda bardzo śródziemnomorsko, moje klimaty !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies