Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:25, 23 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Łaaaał!!! Ale superaśny plac zabaw! W wielu przedszkolach takiego nie ma! Coś czuję Aniu, że będziesz mieć dodatkowy oddział szkolno-przedszkolny, jak się wszystkie okoliczne dzieciaki zlecą
Rododendronowy ogród. 09:21, 23 kwi 2012

Do góry
Witaj Bogdziu
Jeszcze ja spieszę z GRATULACJAMI i życzę kolejnych stron pełnych inspiracji Pozdrawiam

Ogród w budowie - nieustającej 09:19, 23 kwi 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
No i rabata a la Miss Jekyll

W środku będą lawendy i pastelowe bodziszki i inne niewysokie wypełniacze. No i róże - odmiana Pastella, bo są niewysokie i mają bardzo "angielskie" kwiaty. Żeby nie było wiosną nudno to jeszcze białe ciemierniki i krokusy. A tu po prawej stronie - drewniania ławka do podziwiania. Mam nadziej, że tuje jak to tuje - szybko urosną i zrobi mi się ogródek

Z dużym zainteresowaniem obserwuję postępy w tworzeniu tej rabaty. I już nieomal widzę jak przysiadasz na ławeczce z widokiem na morze kwiecia.
ogrodoweimpresjejolki 09:14, 23 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Jolu czy te pikulce są w zestawie do tych kratek?

Aniu, to zdjęcie specjalnie dla Ciebie było, bo kiedyś pytałaś. Kupuje się osobno kratki, słupki, ostrza, elementy do mocowania, ... Kratki mają różne wzory i różne rozpiętości. Słupki też mają różne przekroje i wysokości. Do tego dopasowuje się ostrza, które wbija się w ziemię.

No to (_,_) , bo nikt mi tego nie złoży, moje będą się wiły nadal na trzepaku

Anuś....to jest proste To tylko tak skomplikowanie wyglada Ostrza są do różnych przekrojów słupków..trzeba spasować tylko 3 elementy, przekrój słupka do przekroju "kieszonki" nad ostrzem i dopasować to do wielkości pergoli I najlepiej znależć gościa z wkrętarką i poąłczyć elementy drewniane na wkręty do drewna...... Zaimpregonwac możesz już sama

Witaj Jolu

Proste, proste Tylko żeby wbić te ostrza na 60 cm w moja glinę to trzeba "chłopa". No i dobrze wymierzyć odległość miedzy nimi, bo albo kratka się miedzy słupki nie zmieści, albo trudna ja do nich będzie zamontować ...

Witajcie w nowym tygodniu U mnie chłodno, ale słonecznie
Mój 4 arowy azyl... 09:10, 23 kwi 2012

Do góry
Basiu dobijasz do dwusetki!! .A ponieważ mogę później nie zdążyć, to teraz pierwsza już kibicuję. Abyś kolejnymi setkami nas zasypała
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:53, 23 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Agatko - jabłonka dla Ciebie:

Wow! Jak to profesjonalnie wygląda! Możesz z powodzeniem brać się za formowanie grabów lub buków w takie skrzyneczki, bo świetnie Ci idzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:45, 23 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
jestem bardzo ciekawa co to za drzewko, M kupił ale nie pamięta co....kupil bo mu się podobało

Wydaje mi się ,że to jest rajska jabłoń ale nie jestem pewna
A w Szepietowie byłaś może ?
Ogródek przy wjeździe na posesję 08:37, 23 kwi 2012

Do góry
Witajcie
dziękuję za powitanie na forum
mam juz kilka fotek, jak zauważycie koło domu w centralnym miejscu jest studnia, muszę coś z nią zrobić bo zostaje i trzeba ją jakoś wkomponować ogródek planuje wysypać kamieniem i w związku z tym co moża tam posadzić? myslałam może w najszerszych miejscach (ok 1,4 m) posadzić iglaki na pniu? jak myślicie?
Koło domu mam w kostce zrobioną taką "łezkę" jest tam świerk sitkajski na pniu a koło niego 3 szt little gem- czy mogą zostać? tylko w kącickach były wrzosy i nie wiem czy nie przemarzły raczej bym je zabrała z tego miejsca a posadziła np czerwonego berberysa miniaturkę 3 szt w kazdym rogu. Narazie jest tam szary kamien ale planuje białym wysypać bedzie wiekszy kontrast do roślin- co o tym myślicie?
i w ogóle mam dużo pytań ale moze wgram te zdjęcia i jakoś moze razem przebrniemy przez ten ogródkowy bałagan na mojej działce.
Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 08:33, 23 kwi 2012

Do góry
Chyba o to chodzi

Wg mnie trzeba pod płot posadzić rośliny wyższe, żeby ja się do Ciebie wchodzi wzrok nie leciał na te daszki sąsiada. Ja bym od razu się wysadziła świerkami serbskimi.

Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 08:28, 23 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Było

Jest

Duuuużo lepiej I spora sysfakcja, że "maczałam w tym palce"

Dokładnie - dzięki Tobie i ogrodowisku Jest czyściutko, porządnie a ja - NARESZCIE WIEM - co dalej Powolutku będę dążyła do wykończenia tego mojego kółeczka Teraz jak patrzymy na przedogródek to zęby bolą
Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 08:26, 23 kwi 2012

Do góry

Otóż i on
Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 08:25, 23 kwi 2012

Do góry
Było

Jest

Duuuużo lepiej I spora sysfakcja, że "maczałam w tym palce"
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 08:24, 23 kwi 2012

Do góry
Gratuluję pierwszej setuni!
Rododendronowy ogród. 08:12, 23 kwi 2012

Do góry
Dzień dobry Bogdziu!

Spóźnione gratulacje 7 setki kolorowych stron!

Rododendronowy ogród. 08:12, 23 kwi 2012

Do góry
Gratuluję i życzę wielu ciekawych następnych stron

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:20, 23 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Mnie intrygują kolory...dlaczego jedne firanki niebieskie, a inne czerwone?

A ja dopiero teraz to zauważyłam, myślałam, że wszystkie różowe
A może kwiaty męskie i żeńskie? Albo to co przekwita robi się niebieskie czyli blaknie. Na jednym kwiatku jest i taki i taki kolor.
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 07:11, 23 kwi 2012

Do góry

Gratulacje Andziulko!!!

Powtórzę po wszystkich - fajny kącik biesiadny w niespotykanym kształcie.
Ogród Leny. 07:05, 23 kwi 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:05, 23 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Od prawej: Irenka, Noemi, Wieloszka, Marzenka. Aga dojechała później.

Dziewczyny, ależ jestem z Was zadowolona, że się zorganizowałyście, no i takie wspaniałe spotkanie. A Wy - brak słów, takie śliczne że nie wiem co. A te uśmiechy

No i nie sposób pominąć płaszcza Irenki i jej butów, jeśli nikt nie zwrócił na to uwagi

a teraz lecę szukać kubeczków
Marzenie o... 07:05, 23 kwi 2012

Do góry
Mam u siebie taką roślinkę (na przedłużeniu łezki z bukiem). Czy Ktoś wie co to za iglaczek?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies