Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

marzena 23:32, 09 cze 2012

Elfik, nie tylko przez 'różowe okulary' widać Twoje piękne rosliny
u mnie też nie wszystkie piwonie kwitną ,po prostu na 4 roślinach, wydawałoby się z prawidłowo rozwinietymi liśćmi - brak zawiązków kwiatowych... no i kwiatów oczywiscie...
barbara_kraj... 23:40, 09 cze 2012

Elu, gratuluję radośnie zakończonego dnia!
Udane zakupy zawsze potrafią poprawić humor!
Martek 00:02, 10 cze 2012

Przysłuchałam się dyskusji i" marudzeniom" o piwoniach i muszę powiedzieć,że u nas coś dziwnego stało się z piwonią białą ze środeczkiem czerwonym Jest tylko kilka drobnych kwiatów Może też przemarzła ...?
hanka_andrus 07:49, 10 cze 2012

Zeszłej zimy jeden krzak piwonii przemarzł i pauzował Ale tej wiosny,już były kwiaty,czyli korzenie nie zmarzły tylko kwiaty.Widocznie pospieszyła się wiosną z wypuszczaniem pędów.Będzie dobrze.
Bogdzia 09:36, 10 cze 2012

To pokaz Elu te zakupy.
Krys 18:24, 10 cze 2012

Elu gratuluję piękne zakupy
Celina 19:22, 10 cze 2012

Elu, do Świerklańca to wolno jeżdzić bez gotówki i kart kredytowych
Jadę po jedną rzecz kupuję a wracam nie zjedną
Elfik 21:28, 10 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
To pokaz Elu te zakupy.

Dobrze, Bożenko, ale Ty najpierw zażyj kropelki na ciśnienie, bo wiem z autopsji, że z oglądactwa ciśnienie się podnosi... No, chyba że Ci się nic nie spodoba, to wtedy Ci spadnie.....

Zainteresowanych informuję, że do Świerklańca pojechałam bez gotówki, ale z mężem w dobrym nastroju i dwoma parasolami, bo lało... Ale jak dojechaliśmy – niebo się nad nami otworzyło i parasole nie były potrzebne.
Uważam, że jak na moje pustostanowe potrzeby – to i tak nie przegięłam... A i tak z ekscytacji o paru rzeczach zapomniałam, m.in. o rododendronie

Dwa lata poszukiwany Buk Dawyck Purple

Tawuła Grefsheim, już ładnie przycięta, bardzo gęsta – będzie na miejscu wykarczowanej magnolii

Żylistek Pom Pom – będzie na miejscu wykarczowanego derenia

Żurawka Cherry Cola

Żurawka Mysteria - ponoć ślicznie kwitnie

Liliowiec Summer Wine

Sedum Brilliant

I to by było na tyle (w Świerklańcu ino... )...

baraga1904 21:32, 10 cze 2012

Rzeczywiście... w Świerklańcu można stracić głowę i fortunę...
an_tre 21:35, 10 cze 2012

Elfik napisał(a)
No, aż zaczęłam liczyć, ile piękna się zmarnowało: U Basi 3, u Bożenki ileś-tam po pół krzaka, u Celinki 4, a moja żyje, ale co to za życie... Ale z tą moją, to jest bardzo ciekawa sprawa... Koleżanka dzieliła swojego potwora na 3 części. Jedną wielką karpę dostałam ja, dwie zostały u niej. Wszystkie zakwitły przepięknie już na drugi rok – i tak było przez 3 lata. A w tym roku te jej wyglądają identycznie jak moja, czyli to jakaś gatunkowa niemoc? Bo wszystkie inne bujnie kwitną.

Elfiku to dolicz i moją bordową z żółtym środkiem, która w ub. roku uginała się pod kwieciem w tym wygląda jak Twoja
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies