u siebie już wprawdzie pokazałam, ale na takie coś - koper gigant (jakieś 3 metry wysokości) natrafiłyśmy z Martą podczas buszowania w "tajemniczym" ogrodzie )))))) może ktoś zidentyfikuje co to może być )
zdaje się, że tak startuje wiosną, ale pewności nie mamy )
Oglądając zdjęcia u innych już wiem, że cebulki tulipanów posadziłam zbyt rzadko.
Na przyszłość będę sadzić jedna przy drugiej, bo wtedy jest najpiękniej.
A tymczasem trawka już po pierwszym koszeniu
Marta bardzo dziękuję za przemiłe spotkanie i popołudnie oraz ugoszczenie Czas tak szybko upłynął,ale tak to już jest w dobrym towarzystwie, nie wiadomo kiedy lecą godziny. Oczywiście jak zwykle się nie nagadałyśmy Było bardzo fajnie.
Kwiatki dla Ciebie moje balkonowe )
Ale fajnie ze ktos zagląda i nawet nowe osoby super witam serdecznie, a myślałam ze nic sie u mnie nie dzieje,wiem ze Was ostatnio zaniedbalam, ale za to wczoraj probowalam swoj nowy sprzet do fotografowania i mam cos dla Was
tak pięknie mi juz dosiana trawka rośnie
moja lawenda o która bardzo dbam i niedlugo znajdzie sie w gruncie
a to leszczyna ozdobna, jak pięknie budzi się do życia
A tera pytanie do Bogdzi jako eksperta od Rh...
Zakwitł mój kupiony kilka tygodni temu Cuninghams white, ale ku mojemu zdziwieniu tylko część kwiatów jest biała, ale większość różowa . Czy to normalne???
Bogdziu, marta....ja ogród zaczęłam robić w 2008 roku jesienią...to raptem 3 i pół roku... Robię metodą prób i błedów wiec inaczej nie może być Waszędzie coś naknociłam, wiec każda jedna rzecz pociaga za sobą kostki domina
Martus, ja zawsze mam dalie... tylko w tym roku udało mi się przechować swoje.A tak kupowąłam co roku nowe. Dziś posadziłam dalie od mamy..... nie mam pojęcia jakie będa....wyrosną to się okaże W kotłowni leżą 3 nowe odmiany kupione w tym roku....w donicy widziałaś.... i z zeszłego roku już w doniczkach (na foto jakie były) .....
Dzisiaj z Martą zwiedziałyśmy m.in. sekretne krzaczory rozpościerające się za moją działką kiedyś był w tym miejscu z pewnością jakiś ogród o czym świadczą napotkane rośliny. Niektóre drzewa naprawdę zjawiskowe chociaż wszystko zapuszczone. Szkoda,że im zdjęć nie zrobiłam, może jutro nadrobię jak będzie ładna pogoda
uffffffff jestem i ja
Ja również dziękuję za przemiłe spotkanie i popołudnie Czas tak szybko upłynął,ale tak to już jest w dobrym towarzystwie, nie wiadomo kiedy lecą godziny. Oczywiście jak zwykle się nie nagadałyśmy )) Było bardzo fajnie
Kwiatki dla Ciebie moje balkonowe