Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 10:13, 08 cze 2012

Wszystkim zaglądającym miłego dnia życzę.
zbigniew_gazda 10:16, 08 cze 2012

A ja bardzo gratuluję seniorowi . Brawo !!!
Bogdzia 10:25, 08 cze 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
A ja bardzo gratuluję seniorowi . Brawo !!!

Senior grał z duzym poświęceniem a moze sił mu zabrakło?, Pozdrawiam serdecznie.
Martek 11:38, 08 cze 2012

I ja pozdrawiamJestem na bieżąco,gryzę się w język i uczę do egzaminów ))))))))))))))Mam na policzku flagę oczywiście biało-czerwoną
Mala_Mi 12:10, 08 cze 2012

A ja będę kibicować i gapić sie w telewizornię ..jak nasi będą tak grać z zacięciem jak drużyna Bożenki
Nawet mam do odsprzedania bilet na mecz Polska-Rosja A raczej mój S...... wygrał go na zawodach.......narciarskich
agniecha973 14:24, 08 cze 2012

Bogdziu, doradź jak upolować tego ptaka drapieżnego, tzn. nie dosłownie. Może znasz jakieś zwyczaje, które pomogłyby go jakoś lepiej podglądnąć. Kręci się koło nas często i nie daje się rozpoznać, a mnie aż nosi. Wczoraj wieczorem zbierałam truskawki na polu i zobaczyłam go blisko nad ziemią niedaleko granic naszej działki. Fruwał nisko jakby miał jakiś interes na ziemi. Dziś rano zauważyliśmy go dokładnie w tym samym miejscu znowu nad ziemią. Niestety dzieje się to tak szybko, że ledwo zdążyłam dziś po lornetkę, choć przygotowana w ganku stoi. O zrobieniu zdjęcia nie ma mowy. Może sobie szałas gdzieś zbuduję i będę czatować
Strasznie chciałabym wiedzieć co to fruwa. Jest wielki, wczoraj jak zobaczyłam go tak nisko nad ziemią to byłam oszołomiona rozmiarem jego skrzydeł. To co zawsze rzuca się w oczy to jasne podbrzusze i ciemne zakończenia skrzydeł. Pasuje na pewno rodzina sokołowatych. Może coś doradzisz? Może jakąś ciekawą stronę internetową polecisz, gdzie przeczytam coś więcej niż te podstawowe informacje. Kurcze, no straaaasznie jestem go ciekawa.
maria_kalino... 15:11, 08 cze 2012

Agnieszko, czy to nie będzie myszołów, zobacz w internecie pod hasłem " myszołów ". Te niskie loty mogą świadczyć o tym, że poluje na gryzonie.

'
agniecha973 15:18, 08 cze 2012

Nie, Mario, to na pewno nie myszołów. Już kilku podejrzanych jest. Liczę teraz na jakieś sztuczki, które pomogłyby mi pomóc go zobaczyć bliżej, choć wiem, że to zadanie chyba niewykonalne, ale może jednak Bogdzia coś podpowie.
Bogdzia 17:08, 08 cze 2012

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, doradź jak upolować tego ptaka drapieżnego, tzn. nie dosłownie. Może znasz jakieś zwyczaje, które pomogłyby go jakoś lepiej podglądnąć. Kręci się koło nas często i nie daje się rozpoznać, a mnie aż nosi. Wczoraj wieczorem zbierałam truskawki na polu i zobaczyłam go blisko nad ziemią niedaleko granic naszej działki. Fruwał nisko jakby miał jakiś interes na ziemi. Dziś rano zauważyliśmy go dokładnie w tym samym miejscu znowu nad ziemią. Niestety dzieje się to tak szybko, że ledwo zdążyłam dziś po lornetkę, choć przygotowana w ganku stoi. O zrobieniu zdjęcia nie ma mowy. Może sobie szałas gdzieś zbuduję i będę czatować
Strasznie chciałabym wiedzieć co to fruwa. Jest wielki, wczoraj jak zobaczyłam go tak nisko nad ziemią to byłam oszołomiona rozmiarem jego skrzydeł. To co zawsze rzuca się w oczy to jasne podbrzusze i ciemne zakończenia skrzydeł. Pasuje na pewno rodzina sokołowatych. Może coś doradzisz? Może jakąś ciekawą stronę internetową polecisz, gdzie przeczytam coś więcej niż te podstawowe informacje. Kurcze, no straaaasznie jestem go ciekawa.

Agnieszko -- bardzo trudna sprawa . Mogło by się udac gdybys posiedziała w cieniu pod siatką maskującą z naszykowanym aparatem najlepiej na statywie i w miejscu gdzie sie pojawia przywiązała np za nogę kurczaka tak żeby nie mógł uciec. Ale czy to zrobisz?- bo ja nie. Żal by mi było kurczaka i nie miała bym cierpliwości na długie nawet kilkudniowe wyczekiwanie. Tak jednak robią niektórzy , no moze uzywają zabitego kurczaka ( w piórach) głównie zimą jak czytałam nieraz opowiadania fotografów. Siedzą w namiotach po kilka dni a jak chcą wyjśc czy przyjśc to zasadą jest że idzie do namiotu dwóch po czym jeden wraca żeby ptak myślał że już tam nikogo nie ma. Latem ptak bardziej na zywego kurczaka się połakomi ale i na martwego też może by się skusił. W każdym razie trzeba wiele poświecic by to obejrzec lub zrobic zdjecie.
Nie pamiętam gdzie czytałam takie opowiesci ale chyba w akademii Nikona albo wpisywałam w google ,,Jak fotografowac ptaki" albo Foto ptaki.pl ale tam są wiadomości dla bardzo cierpliwych i raczej nie dla amatorów którym nawet cierpliwosci brak a co dopiero umiejętnosci.Na pewno trzeba by jakąs przynętę i dobrze się ukryc. Ale jak się zna miejsce gdzie przylatuje to juz połowa sukcesu. Foto- przyrodnicy na takie hasło zdradzane tylko najbliższym rzucają wszystko i pędzą na drugi koniec Polski. Wiem że cię to nie ucieszy co piszę ale nie da się inaczej no chyba że w zoo.
Bogdzia 17:10, 08 cze 2012

Martek napisał(a)
I ja pozdrawiamJestem na bieżąco,gryzę się w język i uczę do egzaminów ))))))))))))))Mam na policzku flagę oczywiście biało-czerwoną

Miłego uczenia w takim razie. A kiedy masz te egzaminy?